BUNDESLIGA

Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ 5-1: Πεντάστερη η BVB, πλησίασε σε απόσταση βολής την Μπάγερν

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Φράιμποργκ για την Bundesliga | 14 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Φράιμποργκ για την Bundesliga | 14 Ιανουαρίου 2022 @2022 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η Ντόρτμουντ ήταν σαρωτική απέναντι στην Φράιμπουργκ και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μενιέ, Χάλαντ (από δύο γκολ έκαστος) θριάμβευσε με 5-1, για μειώσει στους τρεις πόντους την απόστασή της από την πρωτοπόρο Μπάγερν.

Η Ντόρτμουντ πήρε φόρα από την εντυπωσιακή ανατροπή που έκανε στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Bundesliga στην Φρανκφούρτη (νίκησε 3-2 την Άιντραχτ με τρία γκολ στο τελευταίο 20λεπτο, ενώ έχανε με 2-0) και παρέσυρε την δύσμοιρη Φράιμπουργκ, με την ομάδα του Μάρκο Ρόζε να επικρατεί με το εκκωφαντικό 5-1 το βράδυ της Παρασκευής για την 19η αγωνιστική και να μειώνει σε τρεις βαθμούς την διαφορά της από την πρωταθλήτρια Μπάγερν (με ματς λιγότερο οι Βαυαροί).

Αυτή ήταν η ένατη νίκη σε 10 εντός έδρας ματς πρωταθλήματος που έχει δώσει φέτος η BVB και 13η συνολικά, με τους κιτρινόμαυρους να φτάνουν μάλιστα 14 συνεχόμενα ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" που σκοράρουν 2+γκολ.

Ουσιαστικά, οι γηπεδούχοι έδειξαν τις (άγριες) διαθέσεις τους από το πρώτο ημίωρο, όπου και προηγήθηκαν με 2-0 από δύο στημένες φάσεις, που είχαν τους ίδιους πρωταγωνιστές! Στο 14ο λεπτό ο Μπραντ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μενιέ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι για να κάνει το 1-0 με κεφαλιά ενώ στο 29' ο Μπραντ χτύπησε κόρνερ από τα δεξιά και ο Βέλγος χρίστηκε εκ νέου σκόρερ με κεφαλιά!

Το πρώτο μέρος έκλεισε μάλιστα με ονειρεμένο τρόπο για την -κυρίαρχο σε όλο αυτό το διάστημα- Ντόρτμουντ, με τους παίκτες της να κλέβουν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και τον Μπέλινχαμ να σερβίρει στον Χάλαντ, που με όμορφο πλασέ έγραψε το 3-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι φιλοξενούμενοι, τέταρτοι στη βαθμολογία μετά από 18 αγωνιστικές, δεν είχαν και πολλά να χάσουν με τρία γκολ στην πλάτη τους και στο 61' μείωσαν σε 3-1 με τον Ντεμίροβιτς, όμως οι όποιες μοίχιες σκέψεις τους για κάτι θετικό στο εν λόγω ματς, εξαφανίστηκαν σε χρόνο dt.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ βγήκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ Ούπχοφ στο 75' μετά από ωραία κάθετη μπαλιά του Νταχούντ και δεν έχασε την ευκαιρία για το 4-1 με το 15ο γκολ του στη φετινή Bundesliga ενώ στο 86' ο Νταχούντ διαμόρφωσε το τελικό 5-1 με θαυμάσιο φαλτσαριστό σουτ, σφραγίζοντας την 18η εντός έδρας νίκη της Ντόρτμουντ σε σύνολο 22 αγώνων επί της Φράιμπουργκ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ (75' Βολφ), Τζαν (46' Ακάντζι), Χούμελς, Γκερέιρο (71' Σουλτζ), Μπραντ, Νταχούντ, Μπέλινχαμ (85' Βιτσέλ), Μάλεν, Χάλαντ, Ρόις (71' Αζάρ)

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Ούπχοφ, Κίμπλερ, Λίνχαρτ, Γκούλντε, Γκίντερ, Χάμπερερ (65' Κεϊτέλ), Χέφλερ, Σαλάι (75' Βάισχαουπτ), Γέονγκ (46' Ντεμίροβιτς), Γκρίφο (46' Σάντε), Χέλερ (81' Πέτερσεν)

Η βαθμολογία της Bundesliga:

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

TAGS BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ