Ντόρτμουντ – Χόφενχαϊμ 2-0: Ήταν αποτελεσματική επιθετικά και άφησε πίσω της τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό από το Κύπελλο

Η Ντόρτμουντ δεν θάμπωσε με την εμφάνισή της κόντρα στη Χόφενχαϊμ, όμως η αποτελεσματικότητά της σε άμυνα και επίθεση της έδωσε τη νίκη με 2-0 για τη 13η αγωνιστική της Bundesliga.
Η Ντόρτμουντ έδειξε σφυγμό αφήνοντας πίσω της τον μεσοβδόμαδο αποκλεισμό από το Κύπελλο Γερμανίας.
Οι Βεστφαλοί νίκησαν με 2-0 τη -μέχρι πριν την έναρξη του ματς αήττητη εκτός έδρας φέτος- Χόφενχαϊμ για τη 13η αγωνιστική της Bundesliga και μείωσαν στον έναν πόντο την απόστασή τους από τη 2η Λειψία.
Το σκορ άνοιξε ο Γιούλιαν Μπραντ στο 44′, σημειώνοντας το 200 τέρμα του στο γερμανικό πρωτάθλημα, με το τελικό 2-0 να διαμορφώνεται από τον Σλότερμπεκ στο 60′.
Με αυτό το αποτέλεσμα εκτός το σύνολο του Ίλτσερ παρέμεινε στην 5η θέση με 23 βαθμούς, ενώ υπέστη την πρώτη του ήττα μακριά από την έδρα του στο γερμανικό πρωτάθλημα μετά από επτά ματς (μετρούσε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες).
- ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Ανσελμίνο, Αντόν, Σλότερμπεκ, Κόουτο, Ζάμπιτσερ, Ενμέτσα, Σβένσον, Αντεγέμι (80′ Μπάιερ), Μπραντ (80′ Τσουκουεμέκα), Γκιρασί
- ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Κουφάλ, Χράνατς, Χαϊντάρι, Μπερνάντο, Πρέμελ (73′ Τοχουμτσού), Αβντουλάχου, Μπούργκερ (80′ Χλόζεκ), Ασλάνι (62′ Κράμαριτς), Τουρέ (80′ Μόερσεντ), Λέμπερλε (73′ Μπεμπού)
Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1
- Χάιντενχαϊμ – Φράιμπουργκ 2-1
- Κολωνία – Ζανκτ Πάουλι 1-1
- Άουγκσμπουργκ – Λεβερκούζεν 2-0
- Στουτγάρδη – Μπάγερν 0-5
- Βόλφσμπουργκ – Ουνιόν 3-1
- Λειψία – Άιντραχτ 6-0
- Αμβούργο – Βέρντερ 3-2
- Ντόρτμουντ – Χόφενχαϊμ 2-0
Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία
- Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπουργκ
- Άιντραχτ – Άουγκσμπουργκ
- Ζανκτ Πάουλι – Χάιντενχαϊμ
- Χόφενχαϊμ – Αμβούργο
- Λεβερκούζεν – Κολωνία
- Φράιμπουργκ – Ντόρτμουντ
- Μπάγερν – Μάιντς
- Βέρντερ – Στουτγκάρδη