EURO 2020

Ντοναρούμα: "Κάναμε κάτι το εκπληκτικό, είμαστε φανταστική ομάδα"

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα με το μετάλλιο του Euro 2020 | 11 Ιουλίου 2021
Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα με το μετάλλιο του Euro 2020 | 11 Ιουλίου 2021 © 2021 FACUNDO ARRIZABALAGA/AP IMAGES

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα οδήγησε την εθνική Ιταλίας στην κατάκτηση του Euro 2020 με δύο αποκρούσεις του στη ρωσική ρουλέτα κόντρα στην Αγγλία και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως οι ατζούρι είναι ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ.

Ο τελικός του Euro 2020 κόντρα στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ είναι ένα ματς που δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη του ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα.

Τόσο γιατί πανηγύρισε με την εθνική Ιταλίας την κατάκτηση του Euro 2020 πιάνοντας δύο πέναλτι στη ρωσική ρουλέτα όσο και γιατί πήρε στο φινάλε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά, όντας μάλιστα σε ηλικία 22 ετών και 136 ημερών μόλις ο τρίτος νεότερος γκολκίπερ στην ποδοσφαιρική ιστορία που παίρνει μέρος σε τελικό είτε Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

"Κάναμε κάτι το εκπληκτικό και είμαστε χαρούμενοι. Δεν κάναμε ούτε στιγμή πίσω. Όλοι ξέρετε από που ξεκινήσαμε. Δεχτήκαμε γκολ μόλις στο 2ο λεπτό και θα μπορούσε να μας είχε διαλύσει όμως δεν τα παρατάμε ποτέ.

Δεν ήταν εύκολο αλλά ήμασταν θεαματικοί και κυριαρχήσαμε για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Το αξίζαμε όλο αυτό", τόνισε στις δηλώσεις του ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επιτυχίας της σκουάντρα ατζούρα στον τελικό του Euro 2020.

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ