ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Ντοναρούμα για τη βαριά ήττα από τη Νορβηγία: “Δεν έχω εξήγηση, οι φίλαθλοι της Ιταλίας δεν αξίζουν κάτι τέτοιο”

(AP Photo/Antonio Calanni)

Η Ιταλία υποτάχθηκε με 3-0 από τη Νορβηγία του Έρλινγκ Χάλαντ, με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα να απολογείται στη συνέχεια για την αρνητική εικόνα της ομάδας του στο παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η Νορβηγία κατατρόπωσε την Ιταλία και έκανε το “τρία στα τρία” στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την εικόνα της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι να είναι πολύ προβληματική, καθώς έχανε ήδη με 3-0 στο ημίχρονο, ενώ η κατάσταση δεν βελτιώθηκε στην επανάληψη.

Για τη Σκουάντρα Ατζούρα, αυτό ήταν το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό σημαίνει ότι η Νορβηγία ξεφεύγει στην κορυφή του ομίλου, έχοντας ήδη κερδίσει τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της με τη Μολδαβία και το Ισραήλ, το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει έξι βαθμούς.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο τερματοφύλακας της Ιταλίας, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα θέλησε στη συνέντευξη Τύπου να απολογηθεί για την κατώτερη των περιστάσεων εικόνα της ομάδας του, δίνοντας το έναυσμα για άμεση αλλαγή.

“Δεν έχω καμία εξήγηση αυτή τη στιγμή. Είμαι εδώ μόνο επειδή σέβομαι τα ΜΜΕ, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η εμφάνιση δεν ήταν αυτό που αξίζουν οι οπαδοί.

Πρέπει να κοιτάξουμε καλά τους εαυτούς μας και να προσπαθήσουμε να βγούμε από αυτό το κενό όλοι μαζί. Οι “Ατζούρι” πρέπει να δείξουν μια ισχυρή αντίδραση στο δεύτερο παιχνίδι τους, το οποίο θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας με τη Μολδαβία στο Ρέτζιο Εμίλια.

Πρέπει να βρούμε τη δύναμη μέσα μας, πρώτα απ’ όλα. Είμαστε η Ιταλία, αυτό το είδος του αγώνα είναι απαράδεκτο. Πρέπει να καθίσουμε κάτω, να παραδεχτούμε ο καθένας μας τα λάθη του και μετά να ξεπεράσουμε αυτή την ήττα μαζί”.

Δηλώσεις παραχώρησε επίσης ο Σπαλέτι, ο οποίος, μεταξύ άλλων, εξήγησε πως η Ιταλία οφείλει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της, καθώς δεν τίθεται θέμα ποιότητας των παικτών.

“Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, αλλά μπορείτε επίσης να δείτε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή. Μας συνέβησαν κάποια πράγματα, αλλά αυτή είναι η ομάδα που επέλεξα και με αυτή θα συνεχίσω. Πρέπει να μιλήσω με τον πρόεδρο Γκραβίνα για τις προθέσεις της Ομοσπονδίας, την άποψή της για την απόφαση που παίρνω.

Επέλεξα αυτή την ομάδα γιατί πίστευα ότι υπάρχει ποιότητα, αλλά αν είμαστε τόσο εύθραυστοι που δεν κρατάμε το οφσάιντ, δεν κυνηγάμε τους αντιπάλους, τότε υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η ποιότητα δεν είναι αρκετή χωρίς αυτό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ