Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ 2-3: Καταιγίδα η ΠΑΟΚάρα και φουλ για πρόκριση – Με μάγο Κωνσταντέλια και τυφώνα Ζαφείρη έριξε τριάρα στην Ντιναμό Κιέβου

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μόλις στο 3ο λεπτό αλλά έδειξε χαρακτήρα στην Πολωνία κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου και επιβλήθηκε με 3-2 έχοντας για ηγέτη τον Γιάννη Κωνσταντέλια, για να αποκτήσει αβαντάζ πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.
Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ, με τον Αλέσιο Λίσι πλέον στο πηδάλιο, άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Ο Δικέφαλος δέχτηκε γκολ μόλις στο 3ο λεπτό της πρώτης του μονομαχίας με την Ντιναμό Κιέβου για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League αλλά δεν πτοήθηκε στο ελάχιστο και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε σε μία μεγάλη ανατροπή, με τους Κωνσταντέλια, Ζαφείρη και Σανταμαρία να βρίσκουν δίχτυα και να υπογράφουν το τελικό 3-2 των ασπρόμαυρων που τους φέρνει σε θέση ισχύος ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας στις 30 Ιουλίου.
Απόλυτα θετικό το πρόσημο για την ελληνική ομάδα με δεδομένο πως βρισκόμαστε ακόμα στον Ιούλιο και τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι ακόμη βαριά από την καλοκαιρινή προετοιμασία, με το πάντρεμα της παλιάς φρουράας (Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Μιχαηλίδης, Παβλένκα) και του νέου αίματος (Χατζηδιάκος, Σανταμαρία) να αποδίδει και τον ΠΑΟΚ να θέλει τώρα να τελειώσει τη δουλειά μπροστά στο κοινό του για να κλείσει θέση στον τρίτο προκριματικό όπου θα τον περιμένει η νικήτρια του ζευγαριού Χάμαρμπι- Άντερλεχτ.
Το ματς
Χειρότερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο ΠΑΟΚ στο φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του, με την Ντιναμό Κιέβουν να τον αιφνιδιάζει μόλις στο 3ο λεπτό. Μετά από συνεργασία των Γερέρο και Ντούμπιντσακ από τα αριστερά και γύρισμα προς το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Μπράζκο έγινε κάτοχος της μπάλας και αφού μπόρεσε και έκανε το κοντρόλ ανενόχλητος, έστειλε τη μπάλα με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία της εστίας του Παβλένκα.
Το γκολ αυτό “πάγωσε” τους ασπρόμαυρους και σαν να μην έφτανε αυτό έχασαν λίγο αργότερα τον Τάχα Άλι (τραυματίστηκε στο χέρι και πήρε τη θέση του ο Τάισον), όμως μετά από το πρώτο κακό 10λεπτο έβαλε μπρος τις μηχανές και πολύ γρήγορα έφερε το ματς σε ισορροπία με τον ποιοτικότερο παίκτη του.
Ο Μύθου έκλεψε τη μπάλα, ο Ζίβκοβιτς έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα και ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο κίπερ, για να σκάψει υποδειγματικά τη μπάλα και να γράψει το 1-1 στο 14ο λεπτό.
Η γρήγορη ισοφάριση επέτρεψε στην ελληνική ομάδα να διώξει το όποιο άγχος και εν συνεχεία να κυριαρχήσει έχοντας ως κινητήριους μοχλούς τους Κωνσταντέλια, Τάισον, Ζίβκοβιτς και Μύθου, με τους Ουκρανούς από την πλευρά τους να εμφανίζονται ξανά επιθετικά στο 30ο λεπτό, με το σουτ του Γερέρο που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Παβλένκα.
Όλα έδειχναν πως η ομάδα του Αλέσιο Λίσι θα έφτανε στην ανατροπή αν συνέχιζε να βγάζει την ίδια ένταση και επιθετικότητα και αυτή ήρθε δικαίως στο 38′ σε μία φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ που άρχισε με εντυπωσιακό τακουνάκι του Κωνσταντέλια, με τον Ζαφείρη να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να σκοράρει με διαγώνιο σουτ (1-2).
Το φινάλε του πρώτου μέρους αποτύπωσε πλήρως την υπεροχή του ΠΑΟΚ (3-6 οι τελικές, 2-3 εντός εστίας) και το δεύτερο άρχισε ιδανικά για εκείνον αφού στην πρώτη καλή στιγμή του σε αυτό το διάστημα βρήκε δίχτυα, με τον Σανταμαρία να νικάει με συρτό σουτ εκτός περιοχής τον Νέσερετ και να γράφει το 3-1 στο επίσημο ντεμπούτο του με τα ασπρόμαυρα.
Η συνέχεια βρήκε τους ασπρόμαυρους να ελέγχουν απόλυτα το ματς και για σχεδόν 20 λεπτά να μην απειλούνται καθόλου από τους γηπεδούχους παρά τις αρκετές διορθωτικές κινήσεις του Κόστιουκ από τον πάγκο, με τον Κωνσταντέλια να μην σκοράρει όμως στο 74′ σε τετ α τετ που είχε με τον Νέσερετ και δύο λεπτά αργότερα να έρχεται η “τιμωρία”.
Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Κεντζιόρα, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπουγιάλσκι έστρωσε τη μπάλα στον Λόνβαϊκ, ο οποίος με υπέροχο σουτ χωρίς χρονοτριβή έστειλε τη μπάλα συστημένη στη δεξιά γωνία της εστίας του Παβλένκα (2-3).
Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους γηπεδούχους και στα επόμενα λεπτά η άμυνα του ΠΑΟΚ έμοιαζε να είναι σε κατάσταση αποδιοργάνωσης, με τον Πονομαρένκο να έχει δύο τεράστιες ευκαιρίες για την ισοφάριση: πρώτα με το σουτ του το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παβλένκα και κατόπιν με το σκαφτό πλασέ του που έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι.
Τα τελευταία λεπτά είχαν σασπένς αφού οι Ουκρανοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το υπέρ τους μομέντουμ για να ισοφαρίσουν το ματς, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει όμως να απορροφά έστω και δύσκολα την έντονη πίεση που δέχτηκε και να κρατάει το 3-2 (στο 90+4′ είχε σουτ στο δοκάρι με τον Καμαρά) που τον φέρνει σε θέση ισχύος ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα στις 30 Ιουλίου.
- ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Νέσερετ, Κεντζιόρα, Μπίλοβαρ, Μιχάνκο, Ντούμπιντσακ, Μπράζκο (86′ Ρουμπσίνσκι), Πιχάλονοκ (55′ Λόνβαϊκ, Σαπαρένκο (68′ Μπουγιάλσκι), Βολόσιν (55′ Ρεντούσκο), Πονομαρένκο, Γκερέρο (68′ Γιαρμολένκο)
- ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Κένι, Χατζηδιάκος (83′ Ελουστόντο), Μιχαηλίδης, Γκόμεζ, Σανταμαρία, Ζαφείρης (78′ Καμαρά), Ζίβκοβιτς (83′ Χατσίδης), Κωνσταντέλιας, Άλι (14′ Τάισον), Μύθου (78′ Γερεμέγεφ)