ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ

Ντιέγκο Κόκα, ο νέος προπονητής του Μεξικού

Ντιέγκο Κόκα, ο νέος προπονητής του Μεξικού
@2017 JORGE SAENZ/AP IMAGES

Ο Ντιέγκο Κόκα πήρε τη σκυτάλη από τον Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο της εθνικής ομάδας του Μεξικού, με την "τρι" να γνωστοποιεί τη συμφωνία μαζί του που θα τον βρει επικεφαλής στην τελική φάση του Μουντιάλ 2026.

Ο Τάτα Μαρτίνο αποχώρησε με την στάμπα του αποτυχημένου από τον πάγκο του Μεξικού αφού επί της δικής του θητείας η "τρι" δεν μπόρεσε να ξεπεράσει για πρώτη φορά μετά από το 1978 τη φάση των ομίλων ενός Μουντιάλ.

Ωστόσο, οι άνθρωποι του Μεξικού εμπιστεύτηκαν και πάλι Αργεντινό προπονητή, με τον Ντιέγκο Κόκα να είναι εκείνος που ήρθε σε συμφωνία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας και έλαβε το χρίσμα για να καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Μουντιάλ του 2026, που το συνδιοργανώνει μαζί με τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

"Αισθάνομαι χαρούμενος, περήφανος, προνομιούχος που είμαι προπονητής της Εθνικής Μεξικού, είναι κάτι πολύ σημαντικό το ότι είμαι προπονητής αυτής της χώρας που μου έχει δώσει πολλά", τόνισε ο 50χρονος, που γνωρίζει το μεξικανικό ποδόσφαιρο από τις θητείες του σε Τιχουάνα και Άτλας.

Το ντεμπούτο του στον πάγκο του Μεξικού θα γίνει στο Concacaf Nations League απέναντι σε Σουρινάμ και Τζαμάικα, στις 23 και 26 Μαρτίου αντίστοιχα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πριν καταλήξει στον Κόκα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικού είχε χτυπήσει την πόρτα αρκετών προπονητών μεταξύ των οποίων και του Ματίας Αλμέιδα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΞΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ