ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ντεν Χάαχ - Εξέλσιορ 4-4 (7-8 πεν.): Στην Eredivisie οι φιλοξενούμενοι, επίθεση οπαδών των γηπεδούχων

Η εισβολή των οπαδών της Ντεν Χάαχ
Η εισβολή των οπαδών της Ντεν Χάαχ PRINT SCREEN

Η ματσάρα της Ντεν Χάαχ με την Εξέλσιορ στιγματίστηκε στο φινάλε μετά την εισβολή των οπαδών των γηπεδούχων που επιτέθηκαν στους φιλοξενούμενους με αντικείμενα και φωτοβολίδες.

Η Εξέλσιορ ήταν αυτή που πανηγύρισε στη "ματσάρα" των playoffs ανόδου/παραμονής κόντρα στην Ντεν Χάαχ καθώς νίκησαν με 8-7 στα πέναλτι, κι ενώ ο κανονικός αγώνας είχε ολοκληρωθεί στο 3-3 και η παράταση στο 4-4. Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τα επεισόδια που έγιναν στο φινάλε του αγώνα, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και να κινούνται απειλητικά προς τους οπαδούς των φιλοξενούμενων, ρίχνοντας φωτοβολίδες και αντικείμενα.

Το ματς

Η Εξέλσιορ γύρισε από την κόλαση στον παράδεισο, καθώς πέτυχε μία συγκλονιστική ανατροπή "επιστρέφοντας" από το 0-3. Με τον πρώτο αγώνα στην έδρα της Εξέλσιορ να έχει μείνει στο 1-1, η Ντεν Χάαχ ήθελε τη νίκη για να επιστρέψει μετά από χρόνια στην Eredivisie.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την Ντεν Χάαχ. Στο 30' ο γκολκίπερ της Ούγκο Βέντχες απέκρουσε το πέναλτι του Ντάλινγκα, ενώ ένα δεκάλεπτο αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Φερχέιντ (35') και Πιρές (40'), πηγαίνοντας με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια.

Στο 47’ ο Στέιν (που είχε σημειώσει το γκολ της Ντεν Χάαγκ και στον πρώτο αγώνα), ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και σε εκείνο το σημείο φάνηκε ότι η Ντεν Χάαχ είχε καθαρίσει την παραμονή. Τα πάντα όμως, ανατράπηκαν προς το φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Η Ντεν Χάαχ έμεινε με δέκα παίκτες στο 69' μετά την αποβολή του Ασάντε με δεύτερη κίτρινη και αυτή ήταν η αρχή της ανατροπής. Η Εξέλσιορ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή της και μέσα σε 15 λεπτά μετέτρεψε το σε βάρος της 0-3 σε 3-3, χάρη στα γκολ των Αζαρκάν (79'), Νιεμάγερ (83') και Ντάλινγκα (90+3'). Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση μιας και στη διαδικασία δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Βέβαια πριν από το γκολ της ισοφάρισης , καθώς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Τσακόν. Στην παράταση η Ντεν Χάαχ ξαναπήρε το προβάδισμα με τον Κομλιένοβιτς, ο οποίος έκανε το 4-3 στο 97', όμως η Εξέλσιορ ισοφάρισε ξανά στο 4-4 με τον Ελ Γιαακούμπι στο 107.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι όμως κι εκεί το παιχνίδι έμοιαζε... ατελείωτο, καθώς χρειάστηκαν συνολικά 18 εκτελέσεις μέχρι να προκύψει ο τελικός νικητής. Η Εξέλσιορ έχασε μόνο ένα πέναλτι (Εγιονγκό), τη στιγμή που η Ντεν Χάαχ μέτρησε δύο άστοχες εκτελέσεις (Κλας και Αμοφά), χάνοντας εντέλει το εισιτήριο για την Eredivisie που κατέληξε στα χέρια της Εξέλσιορ.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ