STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ντέμης Νικολαΐδης: “Ό,τι έχει κάνει ο Μεντιλίμπαρ με τα παιδιά των ακαδημιών στον Ολυμπιακό, ήθελα να το πετύχω σε βάθος χρόνου στην ΑΕΚ”

Print Screen

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στο περιεχόμενο του ανεβάζει στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media απάντησε στο μοντέλο αξιοποίησης των παικτών από τις ακαδημίες που έχει υιοθετήσει από φέτος ο Ολυμπιακός, με τον πρώην διοικητικό παράγοντα της ΑΕΚ να ερωτάται εάν όταν προσέλαβε τον Λορένθο Σέρα Φερέρ το καλοκαίρι του 2006 είχε στο μυαλό του να κάνει ότι και το Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στους "ερυθρόλευκους".

Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν κάνει κάτι ασυναίσθητο για τα ελληνικά δεδομένα, αφού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μονιμοποιήσει τους Χρήστο Μουζακίτη στο βασικό “ερυθρόλευκο” ροτέισον, με τον πρώτο μάλιστα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ενδεκάδας των Πειραιωτών από τον Σεπτέμβριο.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης ρωτήθηκε στο πλαίσιο του περιεχομένου που ανεβάζει στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, εάν αυτό που κάνει ο Βάσκος προπονητής του Ολυμπιακού με τα παιδιά των ακαδημιών είναι όσα είχε οραματιστεί πίσω στο 2006, όταν το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς είχε πάρει στην ΑΕΚ έναν επίσης Ισπανό τεχνικό, τον Λορένθο Σέρα Φερέρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης

“Όχι 100% και θα εξηγήσω γιατί. Όταν είχαμε πάρει τον Φερέρ, ήμουν στη διοίκηση, φτιάχναμε ακαδημίες και για να φτιάξεις καλές ακαδημίες θέλει πολλά χρόνια, επτά τουλάχιστον για να αρχίσει αυτό το πράγμα να παράγει ποδοσφαιριστές.

Όταν φέραμε τον Φερέρ είχαμε μία στρατηγική να βρούμε ταλέντα στην Ευρώπη και γενικά σε όλον τον κόσμο.

Παίκτες νέους σε ηλικία και θα υπάρχει ένας προπονητής τολμηρός που θα τους βάζει μέσα να παίζουν. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το έκανε ο Φερέρ.

Όσον αφορά τον Μεντιλίμπαρ, βρήκε και ταλέντα κατευθείαν από την ακαδημία του Ολυμπιακού, ο οποίος εδώ και χρόνια κάνει καλή δουλειά από ότι φαίνεται σε αυτό το κομμάτι.

Εμείς δεν είχαμε να τροφοδοτήσουμε την πρώτη ομάδα, καθώς ήμασταν μόλις δύο χρόνια στη διοίκηση της ΑΕΚ. Αυτό θα ήταν το σημείο που θα έλεγε ότι θα ήθελα να φτάσω μετά από 6-7 χρόνια.

Να βγάζαμε δηλαδή παίκτες από την ακαδημία, να παίρναμε λιγότερα ταλέντα από το εξωτερικό και να είχαμε έναν προπονητή που να τολμούσε να τους βάζει.

Σίγουρα δίπλα σε έμπειρους παίκτες και αυτό μακροπρόθεσμα να έκανε καλή την ομάδα μας και να άφηνε και έσοδα στο ταμείο της ΠΑΕ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ