EURO

"Ο Σεσκ ήθελε να εκτελέσει το τελευταίο"

DONETSK, UKRAINE - JUNE 27:  Coach Vicente del Bosque of Spain looks on during the UEFA EURO 2012 semi final match between Portugal and Spain at Donbass Arena on June 27, 2012 in Donetsk, Ukraine.  (Photo by Martin Rose/Getty Images)
DONETSK, UKRAINE - JUNE 27: Coach Vicente del Bosque of Spain looks on during the UEFA EURO 2012 semi final match between Portugal and Spain at Donbass Arena on June 27, 2012 in Donetsk, Ukraine. (Photo by Martin Rose/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της Ισπανίας για την πρόκριση στον τελικό του EURO. Τι είπε για το πέναλτι του Σέρχιο Ράμος και του Σεσκ Φάμπρεγας.

Ο Ισπανός προπονητής στις δηλώσεις του μετά τον ημιτελικό με την Πορτογαλία ανέλυσε τους λόγους που οδήγησαν την Ισπανία στον τελικό.

Τόνισε ότι ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και ότι η ομάδα του στάθηκε πιο τυχερή από την Πορτογαλία στα πέναλτι ενώ δεν έδειξε προτίμηση για τον αντίπαλο που θα ήθελε να αντιμετωπίσει στον τελικό.

Εξήγησε τον λόγο της εκτέλεσης του Σέρχιο Ράμος αλά Αντρέα Πίρλο ενώ ο επισήμανε ότι ο Σεσκ Φάμπρεγας ήθελε να εκτελέσει το νικηφόρο πέναλτι.

" Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο και εμείς δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Η Πορτογαλία ήταν πολύ καλή στην άμυνα της. Στην παράταση τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά ενώ στα πέναλτι ήταν θέμα τύχης.

Θέλω να συγχαρώ την Πορτογαλία γιατί έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά. Εμείς ήμασταν περισσότερο τυχεροί σήμερα.

Δεν θέλουμε μόνο να αμυνόμαστε αλλά και να κάνουμε επιθέσεις. Βελτιωνόμαστε στην άμυνα και αυτό οφείλεται στα χαρακτηριστικά των παικτών μας. Αυτό θα μας βοηθήσει να πετύχουμε περισσότερα.

Ο Τσάβι έπαιξε καλά αλλά ήταν κουρασμένος και εμείς χρειαζόμασταν περισσότερο χώρο στο γήπεδο. Ο Πέδρο και ο Νάβας ήταν περισσότερο κινητικοί και πραγματοποίησαν περισσότερες επιθέσεις.

Δημιουργήσαμε περισσότερα προβλήματα στην Πορτογαλία μετά την είσοδο αυτών των παικτών. Στην παράταση οι παίκτες μου έδειξαν ότι είναι πολύ έμπειροι.

Όλοι οι παίκτες που επιλέχθηκαν να εκτελέσουν πέναλτι ήθελαν να χτυπήσουν το τελευταίο. Ο Σεσκ ήρθε και μου ζήτησε να χτυπήσει το νικητήριο. Ο Σέρχιο Ράμος ήξερε ότι ο Ρουί Πατρίσιο θα πέσει σε μία γωνία γι' αυτό αποφάσισε να σουτάρει όπως ο Πίρλο.

Ο άλλος ημιτελικός θα είναι αγώνας πολύ υψηλού επιπέδου και όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας θα είναι ένας μεγάλος τελικός. Αλλά δεν μας ενδιαφέρει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουμε".

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ