ΜΑΡΣΕΙΓ

Ντε Τζέρμπι: “Σε 13 χρόνια προπονητικής καριέρας δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, τώρα ας το βουλώσουμε”

@2025 Armando Franca/AP IMAGES

Το φινάλε του αγώνα με την Μπριζ βρήκε την Μαρσέιγ χαμένη και εντός 24άδας της League Phase, όμως το buzzer beater γκολ της Μπενφίκα κόντρα στην Ρέαλ λίγα λεπτά αργότερα άφησε εκτός Ευρώπης τους Μασσαλούς και τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να βυθίζεται στην απογοήτευση.

Νύχτα εφιάλτης για την Μαρσέιγ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι ηττήθηκε με 3-0 από την Μπριζ στην τελευταία αγωνιστική της League Phase του Champions League και την ώρα εκείνη ήταν εντός 24άδας που την οδηγούσε στα playoffs (οι παίκτες της δέχτηκαν μάλιστα συγχαρητήρια από τους ανθρώπους της Μπριζ μέσω μηνύματος στα μάτριξ), όμως λίγα λεπτά αργότερα είδαν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται.

Για αυτό φρόντισε ο… γκολκίπερ της Μπενφίκα, Ανατόλι Τρούμπιν, που σκόραρε με τρομερή κεφαλιά στο 90+8′ του αγώνα με την Ρεάλ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 4-2 και στην πρόκριση στην επόμενη φάση, με τους Φωκαείς να μένουν σοκαρισμένοι και τον Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να προσπαθεί να εξηγήσει τα… ανεξήγητα.

“Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο εδώ και 13 χρόνια. Τώρα, ας το βουλώσουμε και ας κάνουμε ένα τεστ στη συνείδησή μας. Είναι ένας πολύ σκληρός αποκλεισμός, δύσκολο να τον αποδεχτείς.

Είμαι υπεύθυνος αλλά θα πρέπει όλοι μας να εξετάσουμε τη συνείδησή μας. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες μου, δεν ξέρω τι θα κάνω τώρα. Πρόκειται για μία δύσκολη και πολύ αρνητική στιγμή για όλους”, τόνισε αρχικά ο Ντε Τζέρμπι, ο οποίος από την αρχή της σεζόν βρίσκεται στα μαχαίρια με τα γαλλικά ΜΜΕ για την κριτική που του ασκού, για να προσθέσει με νόημα:

“Δεν ξέρω αν αυτός ο αποκλεισμός θα επηρεάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Ακόμη και αν είχαμε προκριθεί, δεν θα ήμουν ικανοποιημένος”.

Σκληρές ήταν και οι δηλώσεις του Μεντχί Μπενατιά μετά από τον σοκαριστικό αποκλεισμό της Μαρσέιγ από τη συνέχεια του Champions League, με τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της Ολιμπίκ και νυν αθλητικό διευθυντή της να δηλώνει:

“Ήταν μια άθλια, ντροπιαστική βραδιά. Σε έναν σύλλογο σαν αυτόν, δεν μπορείς να χάνεις όπως απόψε: πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους οπαδούς, από εκείνους που θυσιάζονται για αυτόν τον σύλλογο.

Ελπίζω οι παίκτες να συνειδητοποιήσουν ότι ο αποψινός αγώνας είναι ασυγχώρητος. Έχω χάσει στην καριέρα μου, αλλά σπάνια έχω νιώσει αυτή την ντροπή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ