ΡΟΜΑ

Ντε Ρόσι: "Ζήτησα να μου συμπεριφερθούν ως προπονητή και όχι ως σημαία, είναι δυνατή η 4η θέση"

Ντε Ρόσι: "Ζήτησα να μου συμπεριφερθούν ως προπονητή και όχι ως σημαία, είναι δυνατή η 4η θέση"
PRINT SCREEEN ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟ YOUTUBE

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι επαίνεσε το ρόστερ της Ρόμα κατά την παρουσίασή του και ξεκαθάρισε πως θα δώσει τα πάντα για να μείνει και τη νέα σεζόν στον πάγκο, ενώ αποκάλυψε πως έστειλε μήνυμα στον Ζοζέ Μουρίνιο μετά από την απόλυσή του.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν εδώ και μερικά 24ωρα από τον πάγκο της Ρόμα, έπειτα από 2,5 χρόνια παρουσίας σε αυτόν και 2 ευρωπαϊκούς τελικούς με τους τζαλορόσι, με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι να είναι πλέον το νέο αφεντικό των αποδυτηρίων και με το δύσκολο έργο να κουμαντάρει το καράβι των Ρωμαίων μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Το μεσημέρι της Παρασκευής (19/01) η άλλοτε σημαία του συλλόγου και παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Ιταλίας το 2006 έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της, με τον πρώην μέσο να εκφράζει την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας αλλά και στον εαυτό του.

"Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, οι παίκτες έχουν πάντα υψηλή ένταση στην προπόνηση. Θα δούμε αν μπορούμε να κρατήσουμε αυτή την ένταση για πολύ καιρό. Η ανταπόκριση από τους παίκτες ήταν εκπληκτική, δουλεύουνη σκληρά και αφομοιώνουν τα δύο με τρία πράγματα που θέλουμε να εισάγουμε.

Όχι περισσότερα, διαφορετικά θα δημιουργήσουμε ένα χάος", τόνισε αρχικά ο Ντε Ρόσι, για να αναφερθεί κατόπιν στους Φραντσέσκο Τότι και Ζοζέ Μουρίνιο: "Ο Τότι μού ευχήθηκε καλή τύχη. Θα συναντηθούμε σύντομα για να περάσουμε χρόνο μαζί, που μας αρέσει να κάνουμε ανεξάρτητα από το ποδόσφαιρο.

Έστειλα μήνυμα στον Μουρίνιο όπως μου είχε στείλει και ο Μουρίνιο όταν με προσέλαβε η ΣΠΑΛ. Τώρα χρειάζεται να εστιάσω στην Ρόμα επειδή έπρεπε να κάνω τόσα πολλά πράγματα αυτές τις ημέρες.

Είναι δεδομένο πως με διαφορετικό προπονητή, η αντίδραση του κόσμου θα ήταν διαφορετική, ο οπαδοί αποτελούν σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Ουδείς θα μπορέσει να ακυρώσει την αγάπη που αισθάνθηκαν οι οπαδοί για τον Μουρίνιο, όμως δεν υπάρχει κάτι που να τους εμποδίζει να αγαπούν και εμένα και να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα στο γήπεδο.

Σίγουρα οι ιδιοκτήτες δεν με επέλεξαν για τα αποτελέσματα που είχα με την ΣΠΑΛ αλλά για διαφορετικά πράγματα. Αυτό μπορεί να είναι μία τεράστια ευκαιρία για μένα. Ξεκινώ από την αρχή, είμαι τυχερός επειδή ως οπαδός έχω παρακολουθήσει όλα τα ματς και ξέρω καλά την ομάδα".

Όσον αφορά στα ποδοσφαιρικά πορίσματα που έχει εξάγει για τη φετινή Ρόμα, ο "DDR" είπε μεταξύ άλλων: "Παρατήρησα κάποια πράγματα βλέποντας τους αγώνες της. Η Ρόμα δεν έπαιζε άσχημα, σε μερικά ματς έπαιζε άσχημα και σε άλλα έπαιζε καλά. Είχε σκαμπανεβάσματα.

Έχω κάποιες ιδέες αλλά δεν θα τις πω εδώ, θα σήμαινε έλλειψη σεβασμού. Οι παίκτες με έχουν εντυπωσιάσει, ήξερα πως ήταν δυνατοί και εγώ είχα συνηθίσει να παίζω με δυνατούς παίκτες. Θα απέρριπτα την πρόταση να αναλάβω την ομάδα, αν πίστευα πως δεν ήταν αρκετά καλή.

Οι Φρίντκινς (σ.σ. ιδιοκτήτες της Ρόμα) ήταν ξεκάθαροι όσον αφορά στη διάρκεια του συμβολαίου. Τους είπα "εντάξει, βάλτε ένα ποσό στο συμβόλαιο και ένα μπόνους για έξοδο στο Champions League".

To συμβόλαιό μου έχει διάρκεια έξι μήνες αλλά θα προσπαθήσω να παίξω τα ρέστα μου. Το μόνο που ζήτησα είναι να έχω μεταχείριση ως προπονητής και όχι ως σημαία. Ξέρουν πως θα παλέψω για να μείνω εδώ μέχρι τέλους και νομίζω πως είναι χαρούμενοι για αυτό".

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ