ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ντε Λιχτ: "Δεν θα κάνω το εμβόλιο για τον κορονοϊό"

Ο Ματίας Ντε Λιχτ με τη φανέλα της Γιουβέντους
Ο Ματίας Ντε Λιχτ με τη φανέλα της Γιουβέντους © 2021 LUCA BRUNO / ASSOCIATED PRESS

Ο Ματάις Ντε Λιχτ αποκάλυψε πως πήρε την απόφαση να μην προχωρήσει σε εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, ενώ παρόμοια στάση με αυτόν φαίνεται πως θα τηρήσουν και πέντε συμπαίκτες του στην εθνική Ολλανδίας.

Απέναντι στον κορονοϊό που συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα για πάνω από 1,5 χρόνο ο εμβολιασμός του πληθυσμού φαντάζει ως μία ελπιδοφόρα λύση για την έξοδο από το τούνελ. Ωστόσο, υπάρχει και κομμάτι του κόσμου που δεν νιώθει άνετα με το εμβόλιο και έχει επιλέξει να μην το κάνει.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει στην παρούσα φάση και ο Ματάις Ντε Λιχτ, με τον 21χρονο στόπερ της Γιουβέντους και της εθνικής Ολλανδίας να δηλώνει σε συνέντευξή του πως δεν θα κάνει το εμβόλιο -αν και προσβλήθηκε από κορονοϊό στις αρχές του 2020- και να εξηγεί πως οι άνθρωποι θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίζουν για το τι είναι καλύτερο για το σώμα και τον οργανισμό τους.

"Δεν έχει κάνει εμβολιασμό, δεν είναι κάτι υποχρεωτικό που επιβάλλεται να το κάνω. Νομίζω ότι πρέπει ο καθένας να αποφασίζει για το σώμα του. Ο κίνδυνος της μόλυνσης είναι πάντα εκεί", τόνισε σε συνέντευξή του στο ολλανδικό "Espn" ενόψει της συμμετοχής του στο Euro 2020 με την εθνική Ολλανδίας και πρόσθεσε:

"Προσπαθώ να έρχομαι σε επαφή με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα εκτός της εθνικής Ολλανδίας".

Δεν είναι πάντως μόνο ο Ντε Λιχτ που είναι αρνητικός απέναντι στον εμβολιασμό, αφού τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλοι πέντε συμπαίκτες του, όπως παραδέχτηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των οράνιε, Φρανκ Ντε Μπουρ:

"Πάντα λέμε στην ολλανδική ομοσπονδία ότι οι άνθρωποι που χρειάζονται περισσότερο το εμβόλιο, θα πρεπει το λάβουν πρώτοι.

Αυτό έγινε και τώρα είναι επιλογή του καθενός αν θα το κάνει. Νομίζω ότι δεν το έχουν κάνει έξι παίκτες της ομάδας μας. Στην τελική, είναι απόφαση του καθενός τι θα κάνει και θα πρέπει να την σεβαστούμε", δήλωσε χαρακτηριστικά.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO 2020 ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ