SERIE A

Ντε Λαουρέντις για τηλεοπτικά δικαιώματα Serie A: "Ήταν μια ήττα για το ιταλικό ποδόσφαιρο, το οποίο θα πεθάνει"

Juventus' Bremer, left, and AC Milan's Theo Hernandez vie for the ball during the Serie A soccer match between AC Milan and Juventus at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Saturday, Oct. 8, 2022. (AP Photo/Antonio Calanni)
Ο Μπρέμερ, αριστερά, και ο Τεό Ερνάντες, δεξιά, μάχονται στο περσινό ντέρμπι ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μίλαν @ 2023 AP IMAGES/ANTONIO CALANNI

Την αντίθεσή του με την αποδοχή της προσφορά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των Sky και DAZN από την εκτελεστική επιτροπή της Serie A εξέφρασε ο Ντε Λαουρέντις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η συμφωνία θα αποτελέσει το τέλος του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Σε συμφωνία με τους τηλεοπτικούς παρόχους Sky και DAZN ήρθε το πρωί της Δευτέρας (23/10) η Serie A, με τα στελέχη των ποδοσφαιρικών συλλόγων της πρώτης εθνικής κατηγορίας της Ιταλίας να αποδέχονται την προσφορά των 4,5 δισ. ευρώ για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος για τις επόμενες πέντε σεζόν, αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2024/2025.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Gazzetta dello Sport, 17 αξιωματούχοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης 900 εκατομμυρίων ετησίως που έκαναν οι Sky και DAZN, 1 ομάδα απείχε και 2 καταψήφισαν την προσφορά.

Μεταξύ των δύο αυτών ομάδων ήταν και η πρωταθλήτρια Νάπολι, με τον πρόεδρό της, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να δηλώνει μετά το τέλος της συνεδρίασης: "Είναι μία ήττα για το ιταλικό ποδόσφαιρο, με αυτήν την προσφορά το ποδόσφαιρο της χώρας θα πεθάνει. Οι Sky και DAZN δεν είναι ικανοί, δεν είναι καλοί για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Έπειτα, υπάρχει η βλακεία να κάνεις μια 5ετή συμφωνία σε περιόδους η κρίση. Η αξία του ιταλικού ποδοσφαίρου έρχεται μέσω επενδύσεων. Το Sky και το Dazn δεν κάνουν τίποτα".

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝ ΝΑΠΟΛΙ ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ