ΑΕΛ

Νταβέλης: "Ο Δερμιτζάκης άσκησε τα καθήκοντά του στην προπόνηση, νομίζω ότι η κρίση έχει λήξει"

Ο Αχιλλέας Νταβέλης
Ο Αχιλλέας Νταβέλης EUROKINISSI SPORTS

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Παύλος Δερμιτζάκης προπόνησε την ομάδα σήμερα (12/10) και θεωρεί ότι το ζήτημα είναι λήξαν.

Ο Αχιλλέας Νταβέλης παραχώρησε δηλώσεις στην ΕΡΤ, για το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο 24ωρο με τον προπονητή της ΑΕΛ, Παύλο Δερμιτζάκη. Ο 54χρονος τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του μετά τη νίκη επί του Ηρακλή, λόγω ύβρεων από οπαδούς της ομάδας κατά της νεκρής μητέρας του.

Στη σημερινή (12/10) προπόνηση ο Δερμιτζάκης άσκησε κανονικά τα καθήκοντά του και η προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ομάδας, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι η κρίση έχει λήξει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Νταβέλλης στην ΕΡΤ: Για την κρίση που έγινε στην ομάδα: "Ο προπονητής μας άσκησε κανονικά τα καθήκοντά του καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Νομίζω ότι έχει λήξει η κρίση η οποία δυστυχώς με όλους τους δυσμενείς όρους έλαβε χώρα στην πόλη μας και στην ομάδα μας".

Για το ότι έγινε όλο αυτό μετά από νίκη: "Έγινε μετά από νίκη σε μια κρίσιμη αγωνιστική για την ομάδα. Δοκίμαζαμε το νέο μας προπονητή, έχοντας πλήρη επίγνωση γι' αυτόν που είχαμε στη νέα επίδοξη συνεργασία μας. Το τελευταίο πράγμα που θα αναμέναμε σε όλα τα επίπεδα ήταν να υποστούμε έναν τέτοιο όλεθρο.

Το αντιμετωπίσαμε ακαριαία γιατί αυτό που συνέβη χθες δεν χαρακτηρίζει ούτε την ΑΕΛ ούτε τη Λάρισα. Δεν μπορεί μια ολόκληρη πόλη 200 χιλιάδων κατοίκων, με εξαιρετικές προσωπικότητες να στιγματίζεται από μια ισχνή μειοψηφία η οποία δεν έχει αυτοπροσδιορισμό ούτε στόχους ούτε τίποτα. Δεν προσφέρουν τίποτα στην ομάδα, επιζήμιοι είναι".

Όσον αφορά το αν θα αποχωρούσε γενικώς από τον σύλλογο και αυτός σε περίπτωση που ο Δερμιτζάκης έφευγε από το πόστο του, ο Νταβέλης τόνισε: "Τουλάχιστον από τη θέση του προέδρου και από εκεί και πέρα όλα ανοικτά. Δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές, μέσα σε 15 μήνες έχω δώσει και την ψυχή μου γι' αυτή την ομάδα. Δεν μπορούν αυτή την προσπάθεια να τη διασαλεύουν κάποιοι με τον πιο χυδαίο τρόπο".

Για τη συνομιλία που είχε με τον προπονητή: "Με τον κόουτς έχουμε μια εξαιρετική σχέση, είχαμε μια πολύωρη συνάντηση. Αυτό που έχω χρέος, εκτός από επίπεδο δηλώσεων, είναι να διασφαλίσω στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου, την πλήρη εφαρμογή του στη Λάρισα και το γήπεδό της. Από την επομένη που η ομάδα θα επανέλθει στην έδρα της θα επιβάλουμε μέσα στα πλαίσια του νόμου τα αυτονόητα για να υπάρχει μια κανονικότητα και αγωνιστική και γενικότερα.

Στο πλαίσιο μιας σχέσεως πολιτισμένης με την πλειοψηφία των φιλάθλων μας, τέτοιου είδους πρακτικές δεν υπάρχει κάποιος λόγος να εφαρμόζονται. Όπου υπάρχουν προβληματικές καταστάσεις, η αυστηρότητά μας θα εξαντληθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές".

Για το αν επαναληφθεί η ίδια ύβρις τι θα συμβεί: "Νομίζω ότι στις ομάδες υπάρχουν αναρρίθμητα υβριστικά συνθήματα. Όταν υπάρχει στοχοποίηση προσώπων και ανθρώπων, εκεί είναι που υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά όταν μιλάμε για ιερά πρόσωπα στο υβρεολόγιο, κάποιων αχαρακτήριστων στοιχείων, τότε θα πρέπει η αντίδραση να είναι ακαριαία. Δεν σας κρύβω ότι η πόλη είναι ανάστατη από χθες με αυτούς τους ελάχιστους ακραίους που αποφάσισαν να ξεπεράσουν κάθε όριο.

Έχουμε την απόλυτη συμπαράσταση όχι μόνο των φιλάθλων της ΑΕΛ, αλλά και των πολιτών της Λάρισας. Έχουμε το ηθικό σθένος να υπερασπιστούμε και την κοινωνία και το ποδοσφαιρικό προϊόν. Είμαστε αποφασισμένοι στο πλαίσιο των νομίμων δικαιωμάτων μας".

Για το αν θεωρεί ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει την άνοδο: "Εγώ πιστεύω ότι τόσο η διοίκηση και ο προπονητής θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν μπορώ να δεσμευθώ ή να προδιαγράψω τίποτα, για λόγους για τους οποίους αντιλαμβανόμαστε όλοι".

TAGS ΑΕΛ SUPER LEAGUE 2 ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ