FOOTBALL ANALYSIS

Νταμιάν Σιμάνσκι, ο εξολοθρευτής: Αυτά είναι τα ξεχωριστά ρεκόρ του κόντρα στη Λαμία

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι
Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι INTIME SPORTS

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι δεν ξεχώρισε από τους συμπαίκτες του κόντρα στη Λαμία, ωστόσο οι αριθμοί της Opta δείχνουν ότι ο Πολωνός μέσος έκανε την πιο πληθωρική εμφάνιση της καριέρας του με την ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ καθάρισε τη Λαμία με τριάρα στην OPAP Arena και πέραν των τριών βαθμών και της ηρεμίας που θα δουλέψει στη διακοπή είχε και το "κέρδος" ότι οι Λιβάι Γκαρσία και Σέρχιο Αραούχο άνοιξαν λογαριασμό στη Stoiximan Super League. Οι δύο κυνηγοί της Ένωσης ξεμπούκωσαν, όμως για κακή τους τύχη δεν ακολουθεί άμεσα παιχνίδι, μιας και έχουμε τη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων.

Ωστόσο ένας από τους αθόρυβους ήρωες της ΑΕΚ ήταν ο Νταμιάν Σιμάνσκι. Ο Πολωνός μέσος έκανε ένα πολύ καλό και αθόρυβο παιχνίδι, μιας και δεν βοήθησε αρκετά στην επίθεση, σε αντίθεση με την άμυνα που ήταν καταλυτικός, παρότι οι απαιτήσεις σε αυτό το κομμάτι δεν ήταν μεγάλες ειδικά στο πρώτο μέρος.

Οι αριθμοί της Opta Stats / Perform λένε όμως ότι έκανε το πιο γεμάτο παιχνίδι που έκανε με τη φανέλα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Και δεν μιλάμε για μικρό δείγμα, καθώς έχει παίξει 107 παιχνίδια στο πρωτάθλημά μας.

Αυτά που έκανε ο Σιμάνσκι κόντρα στη Λαμία

Ο Σιμάνσκι υπηρέτησε για μια ακόμα φορά τον ρόλο που του έχει δώσει ο Ματίας Αλμέιδα από πέρυσι. Ο Πολωνός μέσος (4) στάθηκε κατά κύριο λόγο πίσω από τη μεσαία γραμμή, υποστηρίζοντας τους δύο στόπερ, αλλά και τον Πινέδα (13) που κινήθηκε ελαφρώς πιο μπροστά του για να δημιουργήσει από χαμηλά για την ΑΕΚ.

Νταμιάν Σιμάνσκι, ο εξολοθρευτής: Αυτά είναι τα ξεχωριστά ρεκόρ του κόντρα στη Λαμία
Ο μέσος χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων των παικτών της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα κράτησε σε όλο το παιχνίδι τον Σιμάνσκι (παρότι προήλθε από ένα γεμάτο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ) και αυτός έκλεισε το παιχνίδι με 104 ενέργειες και 80/91 εύστοχες πάσες, όντας πρώτος στις σχετικές στατιστικές.

Αυτός ο αριθμός ενεργειών και μεταβιβάσεών του αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ από όλη την καριέρα του στην ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Τριψήφιο αριθμό ενεργειών (100) είχε μόλις σε ένα παιχνίδι, αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ στα playoffs της σεζόν 2021/22 (η ΑΕΚ νίκησε 3-0). Στο ίδιο παιχνίδι ο Πολωνός έκανε μια πάσα λιγότερη.

Νταμιάν Σιμάνσκι, ο εξολοθρευτής: Αυτά είναι τα ξεχωριστά ρεκόρ του κόντρα στη Λαμία
Οι ενέργειες του Σιμάνσκι στο ματς με τη Λαμία

Την εμφάνισή του πλαισίωσε με δέκα ανακτήσεις κατοχής της μπάλας (τις περισσότερες στο ματς) κέρδισε επτά από τις δέκα μονομαχίες που έδωσε και έξι τάκλιν. Σίγουρα το παιχνίδι αυτό δεν είχε πολύ μεγάλες απαιτήσεις στο ανασταλτικό κομμάτι, όμως ο 28χρονος διεθνής μέσος έπαιξε τον ρόλο του (μαζί με την υπόλοιπη άμυνα της ΑΕΚ) για να μη φανεί η Λαμία επιθετικά ειδικά στο πρώτο μέρος.

Ο Σιμάνσκι αποδεικνύει σχεδόν σε όλη τη σεζόν ότι μπορεί να αποτελέσει μια βασική μονάδα και δίνει στον Αλμέιδα την ένταση που θέλει από την ομάδα του και χαμηλά στο γήπεδο. Επί ημερών του Αργεντινού κόουτς έχει εκτοξευθεί και δικαίως φοράει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, απόντος του Σέρχιο Ααραούχο.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ