ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντραγκόβσκι, ο ήρωας των 25 εκατ. ευρώ που χτύπησε τις πόρτες των Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα

Ντραγκόβσκι, ο ήρωας των 25 εκατ. ευρώ που χτύπησε τις πόρτες των Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα
KONSTANTINOS BADOUNAS / 24MEDIA CREATIVE TEAM

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι. Στη συμφωνία με τη Σπέτσια έχει προβλεφθεί ρήτρα αγοράς του Πολωνού κίπερ ο οποίος έχει ήδη δώσει τα χέρια με τους πράσινους. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Ο Μπαρτλομιέι Νταγκόβσκι συστήθηκε για τα καλά στο ελληνικό κοινό με τη συγκλονιστική εμφάνιση που έκανε στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Ο Πολωνός πορτιέρε ήταν αυτός που έσωσε την παρτίδα για τον Παναθηναϊκό, καθώς στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε όχι ένα και δύο, αλλά τρία matchball για τον ΠΑΟΚ.

"Mr. 25.000.000" ευρώ ο Πολωνός

Για όσους γνωρίζουν και διαβάζουν τη διεθνή αγορά στο άκουσμα της είδησης ότι ο Ντραγκόβσκι συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό υπήρξε η σχετική απορία, διότι πολύ απλά ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας ήταν αδιανόητο να σκεφτεί κανείς πριν από τρία με τέσσερα χρόνια ότι υπάρχει περίπτωση να παίξει στην Ελλάδα.

Ο Πολωνός άξιζε κάποια στιγμή 25.000.000 ευρώ και βρέθηκαν κλαμπ που σκέφτηκαν να ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις της Φιορεντίνα.

Τα χρόνια στη Φιορεντίνα, η Άρσεναλ και η Μπαρτσελόνα

Το '16 η Φιορεντίνα πλήρωσε τη Γιαγκελόνια 2,5 εκατ. ευρώ. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Ντραγκόβσκι έφτιαξε όνομα στην Ιταλία, η φήμη του άνοιξε κι εκτός συνόρων με τα δημοσιεύματα να παίρνουν "φωτιά".

Η Άρσεναλ η οποία τον έκανε σκάουτινγκ από τα χρόνια στη Γιαγκελόνια έφτασε κοντά στην απόκτησή του -όπως αναφέρει το ρεπορτάζ- αλλά το deal δεν έγινε ποτέ.

Παράλληλα, είχε μπει στην shortlist της Μπαρτσελόνα, ενώ βάσει δημοσιευμάτων στην Αγγλία βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από τις Γουέστ Χαμ και Σαουθάμπτον.

Τόσα πληρώνει και τον κρατάει

Με το διαφαινόμενο "αντίο" στον Αλμπέρτο Μπρινιόλι ο Παναθηναϊκός ήταν απαραίτητο να αναβαθμιστεί στη θέση του τερματοφύλακα.

Κάνει, λοιπόν, τις απαραίτητες κινήσεις και φέρνει στην Ελλάδα τον Ντραγκόβσκι με δανεισμό από τη Σπέτσια.

Ο 26χρονος Πολωνός αποδεικνύεται λίρα εκατό και μιλώντας στο SPORT24 μετά από την επική παρουσία του στον ημιτελικό είπε και για την οψιόν αγοράς που υπάρχει ανάμεσα σε Παναθηναϊκό - Σπέτσια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα 3.500.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο εάν καταβάλει ο Παναθηναϊκός θα τον κάνει δικό του. Η ρήτρα, όμως, δεν είναι υποχρεωτική, οπότε υπάρχει το περιθώριο της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Σπέτσια θα πάρει άλλες 500.000 ευρώ εφόσον ο Ντραγκόβσκι την επόμενη σεζόν της αγοράς του συμπληρώσει 30 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό (εφόσον τον αγοράσει φυσικά).

Χοντρικά το deal αυτό μπορεί να φτάσει τα 4.000.000 ευρώ.

Ο "Ντράγκο" έχει ήδη συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό

Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις Παναθηναϊκός - Ντραγκόβσκι έχουν ήδη συμφωνήσει τα μεταξύ τους. Δηλαδή, εάν η διοίκηση των πράσινων πάει αύριο το πρωί και πληρώσει τη Σπέτσια δεν χρειάζεται να διαπραγματευτεί και με τον Πολωνό.

Ο 26χρονος πορτιέρε έχει ήδη κάνει deal με το τριφύλλι και προϋπέγραψε συμβόλαιο έως το 2027. Όσον αφορά στις αποδοχές του "Ντράγκο" αυτές θα είναι λίγο κάτω από το 1.000.000 ευρώ.

Και μία εναλλακτική

Μέσα σε όλα υπάρχει μία πληροφορία που αναφέρει ότι ο Ντραγκόβσκι γίνεται free agent το καλοκαίρι αν και μόνο αν η Σπέτσια υποβιβαστεί.

Εφόσον υποβιβαστούν, λοιπόν, τα συμβόλαια λύνονται στην Serie C οπότε ο "Ντράγκο" κι ο κάθε παίκτης της Σπέτσια κερδίζουν την ελευθερία τους.

Οι Ιταλοί βρίσκονται στην 17η θέση της Serie B και δίνουν μάχη για την παραμονή τους.

Ο Θέμης Καίσαρης μαζί με τον Ηλία Καλλονά σχολίασαν το μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, ενώ οι Κώστας Γουλής και Μάνος Ναβροζίδης μετέφεραν όλο το ρεπορτάζ από τη Λεωφόρο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΣΕΝΑΛ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA PREMIER LEAGUE STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ