ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Νότιγχαμ: Συμφώνησε με τη Λανς για την πώληση του Σαμπά

Ο Μπρις Σαμπά με τη φανέλα της Νότιγχαμ
Ο Μπρις Σαμπά με τη φανέλα της Νότιγχαμ © 2022 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Ο Μπρις Σαμπά αποχαιρέτησε την Αγγλία και ετοιμάζεται να ζήσει μία νέα ποδοσφαιρική περιπέτεια στη Ligue 1, με την Νότιγχαμ να γνωστοποιεί τη συμφωνία της με την Λανς για την παραχώρηση του 28χρονου Κονγκολέζου κίπερ.

Η Νότιγχαμ έκανε την υπέρβαση την περασμένη σεζόν όταν πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην Premier League μετά από 23 χρόνια απουσίας και ένας από τους στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας στην ομάδα του Στιβ Κούπερ ήταν ο Μπρις Σαμπά.

Ο 28χρονος κίπερ αποκτήθηκε το 2019 από την Καέν και στην επόμενη τριετία έγραψε 125 συμμετοχές με τους ρεντς σε όλες τις διοργανώσεις, για να παίξει πέρυσι σε 45 ματς και να γράψει ιστορία με την επική εμφάνισή του στον ημιτελικό play offs ανόδου, όταν απέκρουσε τρία πέναλτι στο ματς απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Λίγο καιρό μετά από εκείνο το σπουδαίο παιχνίδι του, η Φόρεστ τον αποχαιρετάει, με τον Κονγκολέζο κίπερ να δέχεται την πρόταση της Λανς για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ligue 1 και τη νεοφώτιστη στην Premier League να κάνει γνωστό την Τρίτη (5/7) πως ήρθε σε συμφωνία με τους "λανσουά" για την παραχώρησή του.

Όπως έκανε γνωστό η γαλλική ομάδα μέσω ανακοίνωσης, η συμφωνία της με τον Σαμπά είναι πενταετούς διάρκειας, με τον ίδιο να αποχαιρετάει τους ανθρώπους της Νότιγχαμ γράφοντας μεταξύ άλλων στο Twitter:

"Στους οπαδούς, στους συνεργάτες, στους προπονητές μου, στο προπονητικό επιτελείο και σε όλους στο σύλλογο. Όποιον γνώρισα και με βοήθησε κατά την παρουσία μου εδώ. Σας ευχαριστώ πολύ.

Θα κρατήσω όλες αυτές τις αναμνήσεις στην καρδιά μου. Δεν έχω ξαναζήσει έτσι στο παρελθόν. Για πάντα Φόρεστ".

Όσον αφορά στο κόστος της μετακίνησης του 28χρονου τερματοφύλακα στην Γαλλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Equipe", η Νότιγχαμ θα καρπωθεί το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

TAGS ΝΟΤΙΓΧΑΜ LIGUE 1 ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ