ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

Νότιγχαμ Φόρεστ - Λέστερ 4-1: Θρίαμβος με τεσσάρα κόντρα στην κάτοχο του Κυπέλλου

Οι παίκτες της Νότιγχαμ Φόρεστ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λέστερ για το FA Cup | 6 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Νότιγχαμ Φόρεστ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Λέστερ για το FA Cup | 6 Φεβρουαρίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Έναν μήνα μετά από την επιτυχία της απέναντι στην Άρσεναλ, η Νότιγχαμ Φόρεστ απέκλεισε και την κάτοχο του τροπαίου Λέστερ επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-1 στο Σίτι Γκράουντ και πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στους 16 του FA Cup.

Ο φονέας των γιγάντων τη φετινή σεζόν στο αγγλικό ποδόσφαιρο δεν χωράει αμφίβολία πως είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ. Στις 6 Ιανουαρίου έριξε στο καναβάτσο την Άρσεναλ (1-0), ομάδα που είχε κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2019-2020, ενώ το απόγευμα της Κυριακής (6/2) οι κόκκινοι θριάμβευσαν με το εμφατικό 4-1 της περυσινής νικήτριας του θεσμού, Λέστερ, για να πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Έχουν μάλιστα μία μεγάλη ευκαιρία να συνεχίσουν την απίστευτη πορεία τους στον αρχαιότερο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό θεσμό, αφού στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας την Χάντερσφιλντ σε νοκ-άουτ ματς, γεγονός που τους επιτρέπει να ονειρεύονται την παρουσία τους στα προημιτελικά.

Από την πλευρά της, η Λέστερ έγινε μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία του FA Cup που αποκλείεται ως κάτοχος του τροπαίου χάνοντας με 3+ γκολ διαφορά από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, μετά από τις Άστον Βίλα το 1905-06 (1-5 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Νότιγχαμ Φόρεστ το 1959-1960 (0-3 από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ).

Το ματς

Ουσιαστικά, οι βάσεις της ιστορικής πρόκρισης της Φόρεστ μπήκαν σε διάστημα 87 δευτερολέπτων αφού από το 23' μέχρι το 24' της αναμέτρησης ο κίπερ των αλεπούδων, Γουόρντ, υποχρεώθηκε να μαζέψει δύο φορές τη μπάλα από το βάθος της εστίας του. Πρώτα σε κοντινό πλασέ του Ζίνκερναγκελ και ακολούθως (με το που έγινε η σέντρα από την Λέστερ) σε πλασέ του Τζόνσον που τιμώρησε παραδειγματικά μία αφηρημένη πάσα του Αμαρτέι.

Το κρεσέντο των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 32' με κεφαλιά του Γουόραλ ενώ οι Κυπελλούχοι Αγγλίας μπόρεσαν μόνο να μειώσουν με τον Ιχεανάτσο στο 40' και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο ματς ενόψει του δευτέρου μέρους.

Οι ελπίδες τους όμως δεν έμειναν για πολλή ώρα θερμές αφού στο 61ο λεπτό ήρθε η χαριστική βολή από τον Σπενς, με τους παίκτες της Φόρεστ να αγωνίζονται με απίστευτο πάθος και αυταπάρνηση στη συνέχεια για να υπερασπιστούνξ το (τεράστιο) αβαντάζ τους και να το πετυχαίνουν σε απόλυτο βαθμό, κρατώντας το 4-1 και πανηγυρίζοντας μία σπουδαία πρόκριση μαζί με πάνω από 20.000 εκστασιασμένους οπαδούς τους.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ: Σάμπα, Γουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ (88' Καφού), Λόου, Ζίνκερναγκελ (61' Κόλμπακ), Τζόνσον (88' Σίλβα), Ντέιβις (71' Σάριτζ)

ΛΕΣΤΕΡ: Γουόρντ, Τζάστιν, Αμαρτέι, Σογιουντσού, Τόμας, Εντιντί, Τίλεμανς (65' Ντούσμπερι-Χολ), Λούκμαν (65' Περέιρα), Μάντισον, Μπαρνς (46' Ντάκα), Ιχεανάτσο

Τα αποτελέσματα της φάσης των 32 του Κυπέλλου Αγγλίας

Τα highlights

Τσέλσι - Πλίμουθ 2-1 παρ., 1-1 κ.α.

Λίβερπουλ - Κάρντιφ 3-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίντλεσμπρο 7-8 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α.

Μάντσεστερ Σίτι - Φούλαμ 4-1

Τότεναμ - Μπράιτον 3-1

Γουλβς - Νόριτς 0-1

Έβερτον - Μπρέντφορντ 4-1

Κέμπριτζ - Λούτον 0-3

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  • Έβερτον - Μπόρχαμ Γουντ
  • Κρίσταλ Πάλας - Στόουκ
  • Νότιγχαμ - Χάντερσφιλντ
  • Πίτερμπρο - Μάντσεστερ Σίτι
  • Μίντλεσμπρο - Τότεναμ
  • Λίβερπουλ - Νόριτς
  • Λούτον - Τσέλσι
  • Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ