ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νότια Κορέα - Βραζιλία 1-5: Πάρτι για Σελεσάο, πλησίασε τον αρχισκόρερ Πελέ ο Νεϊμάρ

Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Νότια Κορέα σε φιλικό ματς | 2 Ιουνίου 2022
Οι παίκτες της Βραζιλίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Νότια Κορέα σε φιλικό ματς | 2 Ιουνίου 2022 @2022 LEE JIN-MAN/AP IMAGES

Η Βραζιλία επιβλήθηκε με 5-1 της Νότιας Κορέας στην Σεούλ έχοντας για δις σκόρερ τον Νεϊμάρ, ο οποίος έφτασε τα 73 γκολ με τη φανέλα της βερντεόρο και μείωσε στα τέσσερα τη διαφορά που τον χωρίζει από τον αρχισκόρερ Πελέ.

Η πεντάκι παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλία αντιμετώπισε στην Σεούλ την Νότια Κορέα, σε αναμέτρησή τους στο πλαίσιο της προετοιμασίας που κάνουν αμφότερες ενόψει της συμμετοχής τους στο Μουντιάλ του Κατάρ, με το φινάλε να βρίσκει την ομάδα του Τίτε να επιβεβαιώνει απόλυτα τον τίτλο του φαβορί που τη συνόδευε.

Και αυτό γιατί πήρε μία άνετη νίκη με σκορ 5-1 απέναντι στους Νοτιοκορεάτες, με την Σελεσάο να βλέπει τον Χουάν να απαντάει στο 31ο λεπτό στον Ρισάρλισον που είχε ανοίξει το σκορ στο 7' αλλά στη συνέχεια να παίρνει φόρα και να σημειώνει τέσσερα γκολ.

Ο Νεϊμάρ ήταν εκείνος που βρήκε δις το δρόμο προς τα δίχτυα ευστοχώντας σε ισάριθμες εκτελέσεις πεναλτι στο 42ο και στο 57ο λεπτό, με τον μεσοεπιθετικό της Άστον Βίλα, Κουτίνιο, να δίνει μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία της ομάδας του στο 80' και τον Ζεσούς της Μάντσεστερ Σίτι να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το τελικό 5-1 στο 90+3'.

Σημειώνεται πως με τα δύο γκολ που σημείωσε στο ματς, ο σούπερ σταρ της Παρί έφτασε τα 73 σε 118 συμμετοχές με τη φανέλα με το εθνόσημο και απέχει πλέον μόλις τέσσερα γκολ από τον Πελέ, με τον "βασιλιά" να είναι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της Βραζιλίας με 77 γκολ (σε 92 συμμετοχές).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ