CHAMPIONS LEAGUE

Νιούκαστλ - Παρί 4-1: Ατελείωτο πάρτι στην επιστροφή του σεντονιού στο Σεντ Τζέιμς Παρκ

Οι παίκτες της Νιούκαστλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Παρί για τη φάση των ομίλων του Champions League 2023-2024 στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ", Νιούκαστλ | Τετάρρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Οι παίκτες της Νιούκαστλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Παρί για τη φάση των ομίλων του Champions League 2023-2024 στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ", Νιούκαστλ | Τετάρρτη 4 Οκτωβρίου 2023 © 2023/SCOTT HEPPELL/AP IMAGES

Η Νιούκαστλ επιβλήθηκε της Παρί με 4-1 για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League, είκοσι χρόνια μετά το τελευταίο παιχνίδι που κούνησε σεντόνι στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ".

Το πάρτι στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" για την επιστροφή του σεντονιού είκοσι χρόνια μετά είχε αρχίσει πολύ πριν από τη σέντρα και συνεχίστηκε και όλο το βράδυ. Η Νιούκαστλ επιβλήθηκε με 4-1 της Παρί για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Champions League και πέρασε επικεφαλής στη βαθμολογία.

Ο Μιγκέλ Αλμιρόν και ο Νταν Μπερν άνοιξαν τον δρόμο για τους Άγγλους, ο Σον Λόνγκσταφ μεγάλωσε την έκταση του σκορ και μπορεί οι Γάλλοι να απάντησαν με τον Λικά Ερναντέζ, δεν μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα τους, με τον Φαμπιάν Σερ να γράφει το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Η μάχη... Αράβων άρχισε με την Παρί να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας με τέσσερις επιθετικούς (κορυφή ο Γκονσάλο Ράμος και πίσω του οι Κιλιάν Εμπαπέ, Ουσμάν Ντεμπελέ και Ραντάλ Κολό Μουανί) και να χάνει μια καλή στιγμή με τον Εμπαπέ. Αυτή ήταν και η τελευταία της για πολύ ώρα, αφού οι παίκτες του Έντι Χάου πάτησαν το πόδι στο γκάζι και δεν το άφησαν ξανά.

Στο 17' ο Μιγκέλ Αλμιρόν άνοιξε το σκορ έπειτα από λάθος στην άμυνα και ριμπάουντ σε επέμβαση του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Το γκολ των Άγγλων τους έδωσε ώθηση απέναντι σε μία Παρί που για ακόμα ένα παιχνίδι φέτος είχε την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό άνω του 65%, αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει και πως να γίνει επικίνδυνη.

Στο 39ο λεπτό, σε μία φάση διαρκείας στην οποία ο Ντοναρούμα έκανε τριπλή επέμβαση, η τελευταία σημειώθηκε με την μπάλα να έχει περάσει τη γραμμή της εστίας κι έτσι ο Νταν Μπερν έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους. Η φάση ελέγχθηκε για ώρα για οφσάιντ, όμως ούτε έτσι κόπηκε ο ρυθμός της Νιούκαστλ, που είχε το πάνω χέρι ως προς την ουσία, αν και δεν είχε την μπάλα στα πόδια της.

Ο Λουίς Ενρίκε δεν έκανε αλλαγή στην ανάπαυλα και το πλήρωσε αφού με την έναρξη του 2ου μέρους ο Σον Λόνγκσταφ έγραψε το 3-0 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του.

Η απάντηση των Γάλλων ήρθε άμεσα με τον Λικά Ερναντέζ, όμως σταμάτησε κάπου εκεί. Με μόλις δύο τελικές στον στόχο στο 2ο μέρος, οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν κάτι παραπάνω και οι γηπεδούχοι, με τον ενθουσιασμό εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, κρατούσαν εύκολα τη νίκη.

Οι αλλαγές δεν επηρέασαν δραστικά τη ροή του αγώνα και τελικά στις καθυστερήσεις, ένας κεντρικός αμυντικός, ο Φαμπιάν Σερ, με σουτ έξω από την περιοχή και γλιστρώντας, έγραψε το 4-1 και έδωσε το έναυσμα για τη συνέχιση του πάρτι.

  • ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ, Τρίπιερ, Λασέλς, Σερ, Μπερν, Λόνγκσταφ, Γκιμαράες, Τονάλι (65' Άντερσον), Αλμιρόν (71' Μέρφι), Ίσακ, Γκόρντον (90+3' Τάργκετ)
  • ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Σκρίνιαρ, Ερναντέζ, Ουγκάρτε (64' Βιτίνια), Ζαιρ Εμερί, Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Κολό Μουανί (57' Μπαρκολά), Ράμος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο

  • Ντόρτμουντ - Μίλαν 0-0
  • Νιούκαστλ - Παρί 4-1 (17' Αλμιρόν, 39' Μπερν, 50' Λόνγκσταφ, 90+1' Σερ / 56' Ερναντέζ)

Όλο το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

  • Μίλαν - Νιούκαστλ 0-0
  • Παρί - Ντόρτμουντ 2-0 (49' πέν. Εμπαπέ, 58' Χακιμί)
  • 25/10 22:00 Παρί - Μίλαν
  • 25/10 22:00 Νιούκαστλ - Ντόρτμουντ
  • 07/11 19:45 Ντόρτμουντ - Νιούκαστλ
  • 07/11 22:00 Μίλαν - Παρί
  • 28/11 22:00 Παρί - Νιούκαστλ
  • 28/11 22:00 Μίλαν - Ντόρτμουντ
  • 13/12 22:00 Ντόρτμουντ - Παρί
  • 13/12 22:00 Νιούκαστλ - Μίλαν
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ