PREMIER LEAGUE

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 0-2: Επέστρεψαν στις νίκες οι Λονδρέζοι

Ο Ελνένι πανηγυρίζει το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη Νιουκάστλ
Ο Ελνένι πανηγυρίζει το τέρμα που σημείωσε κόντρα στη Νιουκάστλ AP

Η Άρσεναλ είχε εύκολο έργο απέναντι στη Νιούκαστλ, καθώς επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας, χάρη στα γκολ των Ελνένι στο 6' και Ομπαμεγιάνγκ στο 66'.

Η Νιούκαστλ υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο Σεντ Τζέιμς Πάρκ για την 34η αγωνιστική της Premier League, με τους "Gunners" να παίρνουν το τρίποντο και να επιστρέφουν στις νίκες μετά από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα.

Οι Λονδρέζοι έχουν ελάχιστες πιθανότητες να εξασφαλίσουν κάποιο ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, επομένως έχουν στρέψει πλήρως την προσοχή τους στο Europa League, όπου μεσοβδόμαδα γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τη Βιγιαρεάλ εκτός έδρας, με την πρόκριση να κρίνεται στο παιχνίδι της Πέμπτης (06/05) στο Emirates.

Η Άρσεναλ σκαρφάλωσε προσωρινά στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 49 βαθμούς, με τη Νιούκαστλ να παραμένει στην 17η θέση, έχοντας 36 βαθμούς, σε απόσταση ασφαλείας εννέα βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού (στο +9 από την 18η Φούλαμ).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ 6', με τον Ελνένι. Ο Νταβίντ Λουίζ έκανε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Νιούκαστλ, με τον Μπεγιερίν να κάνει την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά.

Σε πρώτο χρόνο ο Ομπαμργιάνγκ έκανε "τσαφ" από πολύ πλεονεκτική θέση, με τον Ελνένι να πιάνει ένα πολύ δυνατό σουτ εντός περιοχής και να κερδίζει τον Ντουμπράβκα, δίνοντας το προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του.

Οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα ήταν κυρίαρχοι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να βρουν και άλλα γκολ αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι απείλησαν ελάχιστα με τον Ράιαν να περνάει ένα ξεκούραστο απόγευμα.

Στο 66' η Άρσεναλ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Μαρτινέλι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ομπαμεγιάνγκ με κοντινή προβολή, υψώνοντας το πόδι του αρκετά ψηλά, κάτι που ανέβασε το δείκτη δυσκολίας στο τέρμα που σημείωσε, αν και ο Ντουμπράβκα ήταν εξουδετερωμένος.

Η Νιούκαστλ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Φαμπιάν Σερ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 90', για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Μαρτινέλι.

Νιούκαστλ: Ντουμπράβκα. Μέρφι, Φερνάντες (72' Σερ), Κλαρκ (84' Γκέιλ), Ντάμετ, Ρίτσι, Λόνγκσταφ, Σέλβεϊ, Αλμιρόν (73' Τζοέλιντον), Σαιντ Μαξιμέν, Γουίλσον

Άρσεναλ: Ράιαν, Μπεγιερίν, Λουίζ (53' Τσέιμπερς), Μαγκαλιάες, Τσάκα, Ελνένι, Θεμπάγιος, Γουίλιαν, Έντεγκαρντ (85' Πάρτεϊ), Μαρτινέλι, Ομπαμεγιάνγκ (78' Πεπέ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 34ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 30 Απριλίου

Σαουθάμπτον - Λέστερ 1-1 (61' Γουόρντ-Πράους / 68' Έβανς)

Σάββατο 1 Μαΐου

Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Σίτι 0-2 (57' Αγκουέρο, 59' Τόρες)

Μπράιτον - Λιντς 2-0 (14' Γκρος, 79' Γουέλμπεκ)

Τσέλσι - Φούλαμ 2-0 (10', 49' Χάβερτς)

Έβερτον - Άστον Βίλα 0-0 ()

Κυριακή 2 Μαΐου

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 0-2 (6' Ελνένι, 66' Ομπαμεγιάνγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ (18:30)

Τότεναμ - Σέφιλντ (21:15)

Δευτέρα 3 Μαΐου

Γουέστ Μπρομ - Γουλβς (20:00)

Μπέρνλι - Γουέστ Χαμ (22:15)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ