ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Νιούκαστλ: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Χάουι

Ο νέος προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάουι
Ο νέος προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάουι @2020 POOL PHOTO VIA AP IMAGES

Ο Έντι Χάουι θα είναι ο διάδοχος του Στιβ Μπρους στην τεχνική ηγεσία της Νιούκαστλ, με την ομάδα του αγγλικού βορρά να επισημοποιεί το απόγευμα της Δευτέρας τη συμφωνία της με τον Άγγλο προπονητή για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Η νέα -πανίσχυρη οικονομικά- διοίκηση της Νιούκαστλ έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Στιβ Μπρους στις 20 Οκτωβρίου και μετά από 20 ημέρες όπου χτύπησε αρκετές πόρτες προπονητών κατέληξε στην επιλογή της, με τον Έντι Χάουι να είναι ο εκλεκτός της για να καθοδηγήσει την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Οι καρακάξες αποτελούν μόλις τον τρίτο προπονητικό σταθμό στην καριέρα του 43χρονου Άγγλου μετά από τις Μπόρνμουθ (δύο διαφορετικές θητείες) και Μπέρνλι, με τον Χάουι να κάνει λόγο για τεράστια τιμή προς το πρόσωπό του να αναλάβει τις τύχες ενός τόσο ιστορικού συλλόγου.

"Είναι μεγάλη τιμή να γίνεσαι πρώτος προπονητής ενός συλλόγου του διαμετρήματος και της ιστορίας της Νιούκαστλ. Είναι μία ημέρα υπερηφάνειας για μένα και την οικογένειά μου.

Πρόκειται για μία υπέροχη ευκαιρία αλλά μας περιμένει πολλή δουλειά και ανυπομονώ να μπω στο προπονητικό κέντρο και να αρχίσω να δουλεύω με τους παίκτες", τόνισε ο Χάουι στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των ασπρόμαυρων, για να προσθέσει:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες του συλλόγου για αυτή την ευκαιρία και να ευχαριστήσω τους οπαδούς για την εκπληκτική υποδοχή που μου έχουν ήδη δώσει. Είμαι ενθουσιασμένος για να αρχίσουμε μαζί αυτό το ταξίδι".

Υπενθυμίζεται πως οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ έδωσαν ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ στον Μπρους ως αποζημίωση για την πρόωρη λύση της συνεργασίας τους, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να ανακοινωθεί ο Χάουι βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο στόχαστρό τους για τον πάγκο οι Έμερι, Φονσέκα και Τεν Χάαγκ, χωρίς ωστόσο κάποια από αυτές τις περιπτώσεις να προχωρήσει.

TAGS ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ