ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Νίνης: "Θα πρέπει να είμαστε όλοι ένα"

Νίνης: "Θα πρέπει να είμαστε όλοι ένα"
INTIME SPORTS

Την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες που μπορούν να τον σηκώσουν στις πλάτες του, παρά την αποχώρηση των Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα, εξέφρασε με δηλώσεις του από το Κίτσμπουελ ο Σωτήρης Νίνης.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος μίλησε επίσης για την ομοιογένεια που θα πρέπει να έχει η ομάδα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι "πράσινοι" θα ενισχυθούν και ότι θα ωφεληθούν από το γεγονός ότι συνεχίζει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στον πάγκο, ενώ αναφέρθηκε επίσης στη φετινή προετοιμασία και στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας χαφ στους απεσταλμένους των ΜΜΕ στο Κίτσμπουελ:

Έφυγε ο Ζιλμπέρτο, έφυγε ο Σισέ. Η ομάδα έχει αποδυναμωθεί. Δεν έχει έρθει κανείς μέχρι τώρα. Υπάρχει κάτι που να σε κάνει αισιόδοξο για τη νέα χρονιά;


"Οι παίκτες που έχουν φύγει είναι πολύ σημαντικοί και απαραίτητοι σε μια ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός διαθέτει, κατά τη γνώμη μου, αλλά και κατά τη γνώμη όσων τους διάλεξαν, παίκτες που αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του. Πιστεύω ότι μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους. Σίγουρα η ομάδα θα ενισχυθεί, όπως έχει πει και ο προπονητής. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό φέτος. Ο πιο σημαντικός παράγοντας γι' αυτό είναι ότι έχουμε τον ίδιο προπονητή. Ξέρει την ομάδα, ξέρει τους παίκτες. Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να προετοιμαστούμε και να βγάλουμε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, που είναι πολύ σημαντικά τα πρώτα παιχνίδια".

Πλησιάζουν οι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είστε έτοιμοι;

"Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες. Ο χρόνος είναι αρκετός για να δουλέψουμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Έχουμε μπροστά μας τα φιλικά που μπορούν να μας κάνουν καλύτερους και να δώσουν παιχνίδια στα πόδια μας".

Μπορεί να αλλάξει θεαματικά το παιχνίδι της ομάδας;

"Δεν είναι εύκολο να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού από τη μια μέρα στην άλλη. Σιγά-σιγά. Με τον καιρό θα βελτιωνόμαστε".

Η φετινή προετοιμασία σε τι διαφέρει από την προηγούμενη;

"Στο ότι από την πρώτη μέρα παίζουμε με μπάλα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λίγο τρέξιμο και πολλή μπάλα".

Τι διαφορετικό να περιμένουμε από τον Παναθηναϊκό τη νέα περίοδο;

"Από πέρυσι προσπαθούμε να είμαστε εμείς οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Στόχος μας στο γήπεδο είναι να μην αφήνουμε τους αντιπάλους μας να παίξουν. Να έχουμε εμείς την κατοχή της μπάλας".

Θα υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα τώρα που έφυγε ο Σισέ;

"Πράγματι θα υπάρχει ένα πρόβλημα, όχι τόσο στο σκοράρισμα, αλλά στον τρόπο παιχνιδιού. Η ομάδα είχε προσαρμόσει το παιχνίδι της πάνω στον Τζιμπρίλ. Ολοι παίζαμε για εκείνον. Τώρα όποιος και να έρθει ή αν παίξει ο Αντώνης (σ.σ.: Πετρόπουλος), η ομάδα θα πρέπει να έχει ομοιογένεια και όλοι να είμαστε ένα".

Σε βλέπουμε αρκετά μυώδη. Έχεις κάνεις ξεχωριστή προετοιμασία;

"Όχι, φέτος μόνο ξεκουράστηκα. Δεν έκανα τίποτα. Πρώτη φορά που ξεκουράζομαι τόσο πολύ. Δεν ήθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό στις διακοπές μου. Καθίσαμε 27 μέρες φέτος. Τις περισσότερες τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως θα είμαστε πιο ξεκούραστοι αυτή τη σεζόν".

Όσα έγιναν στη διάρκεια της σεζόν, κάποια από τα οποία τα βιώσατε κι εσείς, αλλά και όσα βγήκαν στη δημοσιότητα μετά, πώς ακούγονται στα αυτιά σας; Σας προβληματίζουν;


"Κακά τα ψέματα, όλοι μας τα ξέραμε όλα αυτά, αλλά κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει κάτι. Όμως, όπως έχω ξαναπεί, δύσκολα πιστεύω ότι θ' αλλάξει κάτι. Κι αυτό είναι το πιο κακό απ' όλα".

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις προσδοκάς ένα πιο καθαρό πρωτάθλημα τη νέα σεζόν;

"Δύσκολα. Αλλά ας το ελπίσουμε".

Κάποια ματς αφορούσαν τον Παναθηναϊκό. Νιώθετε αδικημένοι ή δικαιωμένοι έπειτα απ' όλα αυτά;

"Κι εμείς αδικημένοι ήμασταν και άλλες ομάδες. Ο οποιοσδήποτε στη θέση μας έτσι θα ένιωθε. Ιδιαίτερα όταν σε κάποια παιχνίδια η ομάδα αδικήθηκε ολοφάνερα. Αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει πιο υγιές το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα".

Πέρυσι αγωνίστηκες δεξί χαφ, κεντρικό χαφ, αριστερό χαφ. Τον Νίνη σε ποιο ρόλο θα τον δούμε φέτος;

"Όπου μου πει ο προπονητής. Δεν έχουμε συζητήσει. Όπου υπάρχει πρόβλημα μπορεί να με χρησιμοποιήσει. Παίζω όπου έχει ανάγκη η ομάδα και όπου βολεύει τον προπονητή".

Αυτή η συνεχής μετακίνηση βοηθάει έναν ποδοσφαιριστή να αποδώσει το μάξιμουμ;

"Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο προπονητής, με το να χρησιμοποιεί έναν παίκτη σε πολλές θέσεις, δείχνει ότι τον εμπιστεύεται. Το θέμα είναι να μπορεί να αντεπεξέλθει το ίδιο καλά σε όλες τις θέσεις".

Το συμβόλαιό σου λήγει του χρονου. Υπήρχαν πολλά δημοσιεύματα για σένα. Είχες κάποια κρούση από ομάδα του εξωτερικού; Θα ανανεώσεις; Ποια είναι τα σχέδιά σου;

"Αυτή τη στιγή δεν έχω στο μυαλό μου τέτοιο πράγμα. Το σκέφτονται άλλοι για μένα. Έχω άλλον έναν χρόνο με την ομάδα και θα το τιμήσω όπως πρέπει. Θα κάνω τη δουλειά μου όπως πάντα".

TAGS ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ