ΕΛΛΑΔΑ

Νικοπολίδης: "Στον Παναθηναϊκό στα 33 με θεωρούσαν τελειωμένο, ήμουν πιο σημαντικός στον Ολυμπιακό"

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού
Ο Αντώνης Νικοπολίδης ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να πάει στον Ολυμπιακό

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στην εκπομπή "Αυτός και ο άλλος" στην ΕΡΤ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους που αποφάσισε να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να πάει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2004.

Αρχικά, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στην... τρέλα που επικρατούσε μετά την κατάκτηση του Euro το 2004, με τον ίδιο όμως να είναι τυχερός, διότι ήταν ήδη μεγάλος και μπορούσε να το διαχειριστεί. Μάλιστα, ανέφερε πως είχαν ζητήσει από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να τους δώσει πέντε ημέρες για ξεκούραση πριν την προετοιμασία, εκείνος τους απάντησε να πάνε κανονικά με την αποστολή και την πρώτη εβδομάδα να μην προπονηθούν. Ο ίδιος όμως ο Νικοπολίδης το ίδιο απόγευμα βγήκε για προπόνηση, καθώς είχε αγωνία μετά τη μετακόμισή του στον αιώνιο αντίπαλο και ήθελε να αποδείξει πράγματα στον Ολυμπιακό.

"Ήθελα να δείξω την αξία μου και να μείνω στην ομάδα του Ολυμπιακού ως ένας επιτυχημένος τερματοφύλακας. Και στον Παναθηναϊκό στα 33 με θεωρούσαν τελειωμένο", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στον Παναθηναϊκό σε θεωρούσαν τελειωμένο; "Όταν δεν σου ανανεώνει κάποιος το συμβόλαιο ή δεν σου κάνει την προσφορά αυτή που νομίζεις, ουσιαστικά σου λένε ότι πλέον δεν πιστεύουμε σε εσενα". Όταν, δε, ρωτήθηκε αν το αισθάνθηκε αυτό, απάντησε: "Ναι, βέβαια. Γι' αυτό και έφυγα".

Από τη χαμηλή προσφορά; "Από τη χαμηλή προσφορά και γενικότερα από τη συμπεριφορά". Ακολούθως ρωτήθηκε αν θα έμενε σε περίπτωση που η προσφορά ήταν ψηλότερη και η συμπεριφορά καλύτερη. "Ναι, αν είχαμε μια τέτοια συμφωνία".

Ο Νικοπολίδης ανέφερε πως η απόφαση ήταν δική του, αλλά συζητούσε τα θέματα με τη γυναίκα του, για να ερωτηθεί αν υπήρχε μέσα του το αίσθημα της εκδίκησης: "Όχι, ήταν θέμα αποδείξεων. Σε θεωρεί κάποιος ότι είσαι τελειωμένος και του αποδεικνύεις ότι κάνει λάθος, γιατί εγώ έπαιξα σε πολύ υψηλό επίπεδο".

Το κατάφερες; Τί πιστεύεις; "Από το 2004 και μετά νομίζω το κατάλαβαν κι οι ίδιοι. Αλλά ήταν πολύ αργά". Θα τους ένοιαζε αν πήγαινες κάπου αλλού; "Δεν θα τους ένοιαζε, το πρόβλημα ήταν να μην πάω στον Ολυμπιακό".

Ο Νικοπολίδης είπε στη συνέχεια πως "ήμουν πιο σημαντικός στον Ολυμπιακό", ενώ θυμήθηκε το πρώτο του παιχνίδι ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού: "Ουσιαστικά αντιμετώπιζα το παρελθόν μου. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου. Ήμουν 15 χρόνια στον Παναθηναϊκό, αντιμετώπιζα όλα αυτά τα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί. Πριν τον αγώνα είχα άγχος, μέσα στο ματς ήθελα να κερδίσω".

Θυμήθηκε τα πιστόλια με φωτοβολίδες στη Λεωφόρο όταν πήγε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, για τις απειλές και τα υβριστικά συνθήματα που άκουγε όπως "πουλημένε...", τονίζοντας όμως πως δεν φοβήθηκε ποτέ του.

Πριν πας στον Παναθηναϊκό, τι ομάδα ήσουν; "Ολυμπιακός, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Το βράδυ πηγαίνω και κοιμάμαι ήσυχος. Με εντιμότητα υπηρέτησα και υπηρετώ όλες τις ομάδες στις οποίες εργάστηκα και εργάζομαι".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ