ΑΕΚ

Νίκολιτς: “Ίσως στο μέλλον καθίσω στον πάγκο της εθνικής Σερβίας”

Ο Μάρκο Νίκολιτς

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάρκο Νίκολιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σερβικό μέσο. Αυτά είπε για Μάγερ, Βίντα, αλλά και για το αν θα ήθελε να καθίσει στον πάγκο της εθνικής Σερβίας.

Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε ο Μάρκο Νίκολιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Super Indirektno kod Popa i Milana” στη Σερβία.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, μίλησε για την τιμή και την υπερηφάνεια που πρέπει να νιώθει κάθε ποδοσφαιριστής που φοράει το εθνόσημο, παρουσιάζοντας ως παραδείγματα τους Ντομαγκόι Βίντα και Λόβρο Μάγερ, δήλωσε ανοιχτός στο να καθίσει στον πάγκο της εθνικής Σερβίας στο μέλλον, ενώ τόνισε τη στήριξη του στον τωρινό ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας του, Βέλικο Παούνοβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 

Για την κλήση ενός ποδοσφαιριστή στη εθνική ομάδα:

“Στην ΑΕΚ έχω τον Ντομαγκόι Βίντα και τον Λόβρο Μάγερ, ενώ παλαιότερα είχα τον Βέντραν Τσόρλουκα. Και γνωρίζω πώς αντιμετωπίζουν την κλήση στην εθνική ομάδα, πώς κοιτάζουν αν βρίσκονται στην αποστολή.

Για εκείνους είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, με την πιο θετική έννοια! Αυτό πρέπει να χτίσουμε κι εμείς. Μιλούσα σήμερα κιόλας με τον φίλο μου, τον Μπάτο Μίρκοβιτς – από μικρή ηλικία τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ιερό από τη φανέλα της Σερβίας!

Όταν ακούγεται το “Boze pravde”, πρέπει να πεθαίνεις εκεί κάτω στο γήπεδο! Μπορεί να μην έχεις ποιότητα, αλλά πρέπει να αφήσεις τα πάντα στο χορτάρι. Αυτό πρέπει να είναι το γράμμα “Α” στο αλφάβητο της εθνικής ομάδας”.

Για το αν θα ήθελε να αναλάβει την εθνική Σερβίας:

“Κάποια στιγμή στο μέλλον, ναι! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να είσαι προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας σου. Έχω προπονήσει στο παρελθόν την εθνική ομάδα Κ19 και δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να ακούς τον εθνικό ύμνο. Όμως, τώρα δεν είναι αυτό το θέμα! Πρέπει να στηρίξουμε τον Βέλικο, γιατί το έχει κερδίσει. Είναι σοβαρός προπονητής, αφοσιωμένος, και ασχολείται με τη δουλειά του με έναν τρόπο που δεν είναι συνηθισμένος στα δικά μας δεδομένα.

Ίσως του ξέφευγαν λίγο κάποια πράγματα σχετικά με το πώς λειτουργούν εδώ, επειδή έλειπε για μεγάλο διάστημα, αλλά βλέπω ότι πλέον καταλαβαίνει όλο και περισσότερα. Έχουμε την ποιότητα για να δυσκολέψουμε τους πάντες, ακόμα και τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Ας στηρίξουμε τον Παούνοβιτς ενόψει του Nations League, ώστε να μας κάνει χαρούμενους”.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ