Νικ Φαν Ντάικ: Ο “μάγος της ποδοκνημικής” που θα χειρουργήσει τον Λεσόρ είναι αυτός που έσωσε την καριέρα του Γαλανόπουλου

Το SPORT24 ανατρέχει στο πρόσφατο παρελθόν και θυμίζει την περιπέτεια του Κώστα Γαλανόπουλου ο οποίος βρήκε την υγειά του από τον γιατρό που θα χειρουργήσει τον σέντερ του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ.
Ήταν 11 Οκτωβρίου 2021, όταν ο ταλαιπωρημένος και απογοητευμένος από ένα διαρκές και -έως τότε- μη αντιμετωπίσιμο πρόβλημα στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού του, Κώστας Γαλανόπουλος, έπαιρνε την απόφαση να ταξιδέψει στην Ιταλία για να χειρουργηθεί από τον -κατά πολλούς- κορυφαίο του είδους σε τέτοιες επεμβάσεις.
Είχαν περάσει ήδη σχεδόν δύο χρόνια από την προηγούμενη φορά που είχε διαβεί ξανά την πόρτα του χειρουργείου για τον ίδιο λόγο, συγκεκριμένα από τον Δεκέμβριο του 2019. Έκτοτε ταλαιπωρήθηκε σε τέτοιο βαθμό που από το μυαλό του είχε περάσει ακόμα και η σκέψη να τα παρατήσει.
Το είχε ομολογήσει στην εκπομπή της ΕΡΤ, “Πρωίαν σε είδον”, όπου χαρακτηριστικά είχε τονίσει: “Ο άνθρωπος αποκτά μια δύναμη, που ούτε ο ίδιος δεν την έχει φανταστεί, όταν την χρειαστεί, που δεν τον αφήνει να πέσει πιο χαμηλά. Σκέφτηκα να τα παρατήσω, αλλά πάνω στην ένταση, στην απογοήτευση μίας προπόνησης που μπορεί να μην έβλεπα αποτέλεσμα”.
Τότε, μετά από προσπάθειες δύο δεκάδων μηνών, με διαρκή μπες-βγες και ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιστρέψει με κανονικότητα και συνέπεια, έμαθε για τον Ολλανδό ορθοπαιδικό χειρουργό, Νικ Φαν Ντάικ, τον “μάγο των αστράγαλων” και της ποδοκνημικής γενικότερα.
Χειρουργήθηκε στην Πίζα και μετά τον απαραίτητο χρόνο αποθεραπείας και αποκατάστασης, δεν αντιμετώπισε ποτέ ξανά πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή, άλλωστε έχουν πλέον συμπληρωθεί τέσσερα χρόνια από τότε!
Είναι ο γιατρός που θα επιχειρήσει να δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, ένας ειδικός χειρουργός με τρομερά αποτελέσματα επιτυχίας σε λεπτές και ειδικές αποστολές.
Από εκείνο το χειρουργείο κι εντεύθεν, ο Γαλανόπουλος είναι υγιής, δυνατός και πλέον ικανός να μετρά γεμάτες σεζόν.
Δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα η κατάσταση στην ΑΕΚ και η αντιμετώπιση την οποία ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «άδικη» από τον Ματίας Αλμέιδα, ωστόσο τόσο στην Κύπρο πέρυσι όσο και φέτος στον Άρη, απολαμβάνει τον χρόνο, τις συμμετοχές και τη χαρά του παιχνιδιού.