ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Νιγηρία - Τυνησία 0-1: Στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα με ήρωα τον Μσακνί

Νιγηρία - Τυνησία 0-1: Στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα με ήρωα τον Μσακνί
TWITTER

Η Τυνησία έδωσε ραντεβού με την Μπουρκίνα Φάση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 ύστερα από τη νίκη της με 1-0 επί της Νιγηρίας, χάρη σε γκολ του Γιουσέφ Μσακνί.

Η Τυνησία υπέταξε τη Νιγηρία κόντρα στα προγνωστικά και προκρίθηκε από τη φάση των 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021. Το 1-0 στο "Ρουμντέ Ατζία" της Γκαρούα διαμορφώθηκε με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου από τον Γιουσέφ Μσακνί και οι "σούπερ αετοί" των 10 παικτών δεν κατάφεραν να απαντήσουν. Μάλιστα για τους "σούπερ αετούς" αυτή ήταν η χειρότερη πορεία στην ιστορία τους στον θεσμό.

Ο αγώνας άρχισε υποτονικά, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να ρισκάρει και να διακινδυνέψει κάτι από νωρίς. Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρξουν ευκαιρίες και από τις συνολικά έξι τελικές, μόλις μία ήταν εύστοχη.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με διαφορετικό τρόπο. Ο Γιουσέφ Μσακνί στο 47' έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα άγγιξε σε πόδι αντιπάλου και άλλαξε ελαφρά πορεία, ξεγελώντας τον Μαντούκα Οκόγε.

Το 1-0 ανάγκασε τον Ογκουστίν Εγκουαβόεν να ρίξει στο παιχνίδι τους Άλεξ Ιγουόμπι και Πίτερ Ολαγίνκα (ο Χένρι Ονιεκούρου έμεινε στον πάγκο), ωστόσο η έμπνευση αυτή αποδείχθηκε λανθασμένη, αφού στο 64' ο πρώτος αποβλήθηκε (μέσω VAR) επειδή πάτησε αντίπαλο σε προσπάθεια να ανακτήσει κατοχή μπάλας.

Με παίκτη και γκολ λιγότερο, η Νιγηρία είχε λίγες ελπίδες για κάτι καλό. Αυτές εξανεμίστηκαν στις καθυστερήσεις, όταν ο Ουμάρ Σαντίκ είχε τετ α τετ άουτ. Η Τυνησία κράτησε το 1-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπουρκίνα Φάσο.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Οκόγε, Άινα, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Σανουσί, Εντίντι, Αγιοντέλε Αρίμπο, Τσουκουέζε (75' Σαντίκ), Ιχεανάτσο (59' Ιγουόμπι), Σάιμον, Αγουονίγι (60' Ολαγίνκα)

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μπεν Σαΐντ, Ντρέγκερ, Ιφά, Ταλμπί, Χανταντί, Μπεν Σλιμάν (90+4' Ρεκίκ), Σκιρί, Λαϊντουνί, Ραφιά (69' Σλιτί), Τζαζιρί (86' Τζεμπαλί), Μσακνί (86' Καζρί)

Τα αποτελέσματα της φάση των 16

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Μπουρκίνα Φάσο - Τυνησία
  2. Σενεγάλη ή Πράσινο Ακρωτήρι - Μάλι ή Ισημερινή Γουινέα
  3. Γουινέα ή Γκάμπια - Καμερούν ή Κομόρες
  4. Ακτή Ελεφαντοστού ή Αίγυπτος - Μαρόκο ή Μαλάουι

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ