ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Νιγηρία – Τυνησία 3-2: Σούπερ Λούκμαν και πρόκριση στους 16 του Copa Africa για την ομάδα του βασικού Ονιεμαέτσι

PRINT SCREEN

Με πρωταγωνιστή τον Ανταμόλα Λούκμαν, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, η Νιγηρία επικράτησε 3-2 της Τυνησίας και εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των 16 του Copa Africa ως πρώτη του 2ου ομίλου. Φανέλα βασικού πήρε ο παίκτης του Ολυμπιακού, Μπρούνο Ονιεμαέτσι, που αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

Η Νιγηρία πήρε τη νίκη στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Copa Africa, επικρατώντας με 3-2 της Τυνησίας και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης ως πρώτη του 2ου ομίλου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ανταμόλα Λούκμαν, που σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, ενώ βασικός και για όλο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Μπρούνο Ονιεμαέτσι του Ολυμπιακού, ενώ στον πάγκο έμεινε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Σίριελ Ντέσερς.

Με αυτή τη νίκη, η Νιγηρία έφτασε τους 6 βαθμούς, εξασφάλισε την πρωτιά στον 2ο όμιλο και άφησε την Τυνησία στη δεύτερη θέση με 3 βαθμούς.

Ο αγώνας

Το σκορ άνοιξε στο 44ο λεπτό ο Βίκτορ Όσιμεν, ύστερα από σέντρα του Λούκμαν. Ο ποδοσφαιριστής της Αταλάντα έκανε μία εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα για τον επιθετικό της Γαλατασαράι και αυτός νίκησε τον Ντάμεν για το 1-0.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ποιότητα του Λούκμαν μίλησε και πάλι, βγάζοντας μία εξαιρετική σέντρα για το κεφάλι του Εντίντι, ο οποίος έγραψε το 2-0.

Το επιστέγασμα στην εξαιρετική παρουσία του Λούκμαν ήρθε στο 67′. Ο Όσιμεν ήταν αυτός που μοίρασε το γκολ στον παίκτη της Αταλάντα και εκείνος με όμορφη προσποίωση μέσα από την περιοχή, έγραψε το 3-0 για την ομάδα του.

Ωστόσο, η Τυνησία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, μειώνοντας αρχικά με τον Ταλμπί στο 74ο λεπτό σε 3-1.

Στη συνέχεια κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Αμπντί στο 82′, γράφοντας το 3-2 και βάζοντας άγχος στη Νιγηρία.

Στο τέλος, η Τυνησία πίεσε, έχασε ευκαιρίες, όμως ο αριστερός μπακ των ερυθρόλευκων έκανε ένα καθοριστικό κόψιμο, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

  • ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενγουαμπάλι, Οσάγι-Σάμουελ, Αγιάτζι, Μπάσεϊ, Ονιεμαέτσι, Ονιέκα (79′ Σιμόν), Εντίντι, Ιγουόμπι, Λούκμαν (90+2′ Αβαζίεμ), Άνταμς (79′ Ετζούκε), Όσιμεν
  • ΤΥΝΗΣΙΑ: Ντάμεν, Αμπντί, Τάλμπι, Μπρον, Βάλερι, Σκίρι, Ρομντάνε (61′ Τουνεκτί), Σάσσι, Ατσούρι, Μεχίρι, Μαστούρι, Αχούρι (75′ Γκαρμπί)

Καμία κερδισμένη ανάμεσα σε Ουγκάντα και Τανζανία

Χωρίς νικητή και με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ουγκάντα και Τανζανία, με το τελικό 1-1 να αφήνει και τις δύο ομάδες σε δύσκολη θέση, αναφορικά με την πρόκριση στη φάση των 16.

Η Τανζανία πήρε προβάδισμα στο 59ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμσουβά, ωστόσο η Ουγκάντα βρήκε απάντηση στο 80’ με τον Ικπεάζου.

Το ματς θα μπορούσε να πάρει διαφορετική τροπή στις καθυστερήσεις, όμως ο Οκέλο αστόχησε από τα 11 βήματα για την Ουγκάντα, ενώ λίγο αργότερα ο Μιρόσι δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία για την Τανζανία, με το 1-1 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής 

  • Ουγκάντα – Τανζανία 1-1 (80′ Ικπεάζου – 59′ Εμσουβά)
  • Νιγηρία – Τυνησία 3-2 (44′ Όσιμεν, 50′ Εντίντι, 67′ Λούκμαν – 74′ Ταλμπί, 87′ Αμπντί)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

  1. Νιγηρία 6 (+2)
  2. Τυνησία 3 (+1)
  3. Τανζανία 1 (-1)
  4. Ουγκάντα 1 (-2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ