ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νιγηρία - Γκάνα 1-1: Επιστρέφουν σε Μουντιάλ οι Γκανέζοι, έξω οι σούπερ αετοί

O Τζόρνταν Αγιού με τη φανέλα της εθνικής Γκάνας | 9 Ιουνίου 2014
O Τζόρνταν Αγιού με τη φανέλα της εθνικής Γκάνας | 9 Ιουνίου 2014 @2014 J PAT CARTER/AP IMAGES

Ύστερα από απουσία μιας διοργάνωσης, η Γκάνα επιστρέφει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ύστερα από την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε στη Νιγηρία για τα προκριματικά της αφρικανικής ζώνης.

Η Γκάνα είναι ξανά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, την 4η στην ιστορία της. Ύστερα από το 0-0 στο πρώτο παιχνίδι, απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην Αμπούτζα κόντρα στη Νιγηρία στο ντέρμπι της δυτικής Αφρικής και χάρη στο εκτός έδρας γκολ κέρδισε τη μάχη του 3ου και τελευταίου προκριματικού γύρου της αφρικανικής ζώνης.

Το "χρυσό" γκολ των Γκανέζων σημείωσε ο Τόμας Πάρτεϊ μόλις στο 10ο λεπτό. Οι "σούπερ αετοί" ισοφάρισαν στο 22' με τον Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, όμως χρειάζονταν κι άλλο γκολ για να πάρουν εκείνοι την πρόκριση.

Οι καλές στιγμές ήταν σχεδόν ανύπαρκτες και η ψυχολογία των γηπεδούχων έπεφτε με το πέρασμα των λεπτών. Οι αλλαγές του Αγκουστίν Εγκουαβόν δεν έφεραν αποτέλεσμα και στα τελευταία λεπτά τα "μαύρα άστρα" είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κρατώντας το 1-1 που τους στέλνει στο Κατάρ.

Η Γκάνα επιστρέφει στη διοργάνωση έπειτα από μία απουσία το 2018, ενώ η Νιγηρία σταματά ένα σερί τριών εμφανίσεων και αποτυγχάνει να βρεθεί σε Μουντιάλ για έβδομη φορά.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ