ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς "αγγίζει" τον Μπλάτερ

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς "αγγίζει" τον Μπλάτερ

Ένα ακόμα σκάνδαλο διαφθοράς απειλεί να ταρακουνήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα καθώς σύμφωνα με τη "New York Times" ο Νο 2 της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, μεσολάβησε για μεταφορά χρημάτων δωροδοκίας. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Σκάνδαλα και FIFA "πάνε πακέτο". Σύμφωνα με αποκάλυψη της New York Times, οι αμερικανικές αρχές θεωρούν πως ο γενικός γραμματέας της FIFA και στενός συνεργάτης του Ζεπ Μπλάτερ, Ζερόμ Βάλκε, είναι ο ανώτερος αξιωματούχος που μεσολάβησε για τη μεταφορά μίζας 10.000.000 δολαρίων από τη Νότια Αφρική στην Ποδοσφαιρική Ένωση της Καραϊβικής στο πλαίσιο της προσπάθειας της Νότιας Αφρικής να αναλάβει τη διοργάνωση του Μουντιάλ το 2010.

Τα χρήματα αυτά εικάζεται πως έφτασαν στα χέρια του Τζακ Γουόρνερ , του πρώην αντιπροέδρου της FIFA ο οποίος είναι μεταξύ των 14 κατηγορουμένων της παγκόσμιας ομοσπονδίας για ανάμειξη σε δωροκοκίες, και σε περίπτωση που αποδειχτεί πως υπάρχει ανάμειξη από πλευράς Βάλκε αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ζεπ Μπλάτερ.

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς "αγγίζει" τον Μπλάτερ

Ο γενικός γραμματέας της FIFA και Νο 2 στην ιεραρχία κάτω από τον Ζεπ Μπλάτερ, Ζερόμ Βάλκε

Σημειώνεται πάντως ότι πριν βγάλει στο φως της δημοσιότητας αυτή την αποκάλυψη, το εν λόγω μέσο επικοινώνησε με τον στενό συνεργάτη του Μπλάτερ ο οποίος αρνήθηκε πως είναι αυτό πίσω από την ύποπτη συναλλαγή των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς "αγγίζει" τον Μπλάτερ

Ο Τζακ Γουόρνερ, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί άμεσα με το σκάνδαλο της FIFA

"Ο κύριος Βάλκε, ο οποίος ενημέρωσε μέσω email ότι δεν είχε εξουσιοδοτήσει την πληρωμή και ότι δεν είχε τη δύναμη για να το κάνει, δεν έχει κατηγορηθεί για αδικοπραγία", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ