NATIONS LEAGUE

Nations League: Ο Μόντριτς έριξε στα τάρταρα την Γαλλία, πρώτη με πειστική εμφάνιση η Δανία

Ο Λούκα Μόντριτς πανηγυρίζει γκολ με την Κροατία απέναντι στην Σκωτία για το Euro 2020 | 22 Ιουνίου 2021
Ο Λούκα Μόντριτς πανηγυρίζει γκολ με την Κροατία απέναντι στην Σκωτία για το Euro 2020 | 22 Ιουνίου 2021 @2021 ROBERT PERRY/POOL VIA AP IMAGES

Η Κροατία νίκησε 1-0 την Γαλλία στο Παρίσι με εύστοχο πέναλτι του Μόντριτς και την έριξε νοκ-άουτ στη μάχη της πρωτιάς στον 1ο όμιλο της League A, με την Δανία να διατηρείται στην κορυφή χάρη στο άνετο 2-0 επί της Αυστρίας από το πρώτο μέρος.

Οι Καρίμ Μπενζεμά και Λούκα Μόντριτς πανηγύρισαν μαζί στις 28 Μαΐου στο "Σταντ ντε Φρανς" την κατάκτηση του Champions League με την Ρεάλ απέναντι στην Λίβερπουλ, όμως μετά από 16 βραδιά στο ίδιο γήπεδο, ο ένας χαμογέλασε διάπλατα και ο άλλος αποχώρησε απογοητευμένος.

Περιχαρής ήταν ο Μόντριτς αφού η Κροατία επιβλήθηκε 1-0 της Γαλλίας με δικό του γκολ, για την 4η αγωνιστική στον 1ο όμιλο της League A του Nations League και έμεινε ζωντανή στη μάχη της πρώτης θέσης, ενώ στενοχωρημένος έφυγε ο Μπενζεμά, με τους μπλε να μένουν χωρίς νίκη για τέταρτο σερί ματς στη διοργάνωση και όχι μόνο να χάνουν κάθε ελπίδα για να προλάβουν το τρένο της πρώτης θέσης αλλά να μένουν τελευταίοι και να κινδυνεύουν να υποβιβαστούν στην League B, αν δεν εμφανιστούν βελτιωμένοι τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αυτή μάλιστα ήταν η πέμπτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη της Κροατίας (πρώτη νίκη στην ιστορία της επί της Γαλλίας), η οποία έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στα 11 από τα 12 τελευταία παιχνίδια της, με την Γαλλία στο αντίποδα να μην συνέρχεται ούτε με την παρουσία των Εμπαπέ - Μπενζεμά στη γραμμή κρούσης της από το πρώτο λεπτό και να μένει για πρώτη φορά χωρίς νίκη, σε ένα μπρέικ για ματς εθνικών ομάδων, από το καλοκαίρι του 2015.

Η Γαλλία παγιδεύτηκε στον ιστό της πανέξυπνης Κροατίας

Το πρώτο μέρος στο "Σταντ ντε Φρανς" δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες παρά τον καλό ρυθμό του, με την Κροατία να εκμεταλλεύεται ωστόσο ένα λάθος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και κατόχου του Nations League για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Ένα μαρκάρισμα του Κονατέ πάνω στον Μπούντιμιρ μετά από εκτέλεση κόρνερ έβαλε τη φάση στο μικροσκόπιο του VAR και έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, με τον Μόντριτς να νικάει τον Μενιάν και να γράφει το 1-0, με το 22ο γκολ του σε 152 διεθνείς συμμετοχές του.

Με τους μπλε να δυσκολεύονται να παράγουν καθαρές ευκαιρίες, παρά το γεγονός πως είχαν δίδυμο στην επίθεση τους Εμπαπέ - Μπενζεμά, ο Ντεσάμπ έκανε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους ρίχνοντας τους Τσουαμενί και Παβάρ στο παιχνίδι, με την συμπαγή ομάδα του Ντάλιτς να κλείνει ωστόσο αποτελεσματικά τους χώρους και να προκαλεί ασφυξία στην αντίπαλό της.

Μόνο δύο μικροευκαιρίες με τον Κιλιάν Εμπαπέ είχε να επιδείξει η Γαλλία μέχρι το 70ο λεπτό ενώ στο 72' ο Μενιάν χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του αποκρούοντας το επικίνδυνο σουτ του Μάγερ εντός περιοχής για να κρατήσει το ματς στο επίπεδο του 0-1.

Στο τελευταίο 20λεπτο η κατάσταση δεν άλλαξε διόλου, με τους Κροάτες να μένουν πιστοί στο άρτιο αμυντικό πλάνο που είχε εκπονήσει ο Ντάλιτς και να σβήνουν κάθε προσπάθεια των αντιπάλων τους λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή τους, για να έρθει το έξτρα πεντάλεπτο και να απειλήσει δις η Γαλλία με τους Μπενζεμά και Κονατέ, αλλά να μη βρίσκουν στόχοι αμφότεροι και έτσι το 1-0 για τους Βαλκάνιους να μένει ως το φινάλε.

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ (46' Παβάρ), Κονατέ, Κιμπεμπέ, Ντιν, Ραμπιό, Καμαρά (46' Τσουαμενί), Γκεντουζί (80' Γκριεζμάν), Ενκουνκού (73' Κομάν), Μπενζεμά, Εμπαπέ

ΚΡΟΑΤΙΑ: Ίβουσιτς, Στάνισιτς, Έρλιτς, Σούταλο, Γιουράνοβιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (92' Σούσιτς), Πάσαλιτς (65' Μάγερ), Μπρέκαλο (73' Βλάσιτς), Μπούντιμιρ (73' Κράμαριτς)

Κορυφή με εξαιρετική εμφάνιση η Δανία

Την ίδια ώρα που η Γαλλία έμενε καθηλωμένη στον πάτο της βαθμολογίας, η Δανία δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει με 2-0 της Αυστρίας στο "Πάρκεν" και να κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της κορυφής στον 1ο όμιλο, φτάνοντας στους 9 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους Κροάτες. Όλα τα λεφτά στην αναμέτρηση ήταν το πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο οι Σκανδιναβοί έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και το εξαργύρωσαν με δύο γκολ.

Στο 21ο λεπτό ο Βιντ δέχτηκε εξαιρετική ασίστ από τον Μέλε και νίκησε τον αντίπαλο κίπερ με όμορφο πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ στο 37' ο φορ της Βόλφσμπουργκ ανέλαβε το ρόλο του δημιουργού, για να τροφοδοτήσει τον Όλσεν και εκείνος με αψεγάδιαστο αριστερό πλασέ να γράψει το 2-0, που έμεινε μέχρι τέλους, από τη στιγμή που η Αυστρία υποτάχτηκε από νωρίς στην ανωτερότητα της αντιπάλου της.

Οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα και εξαιρετική ευκαιρία για τρίτο γκολ στο 87' με τον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή έναν χρόνο και μία ημέρα μετά από την καρδιακή προσβολή που είχε υποστεί στην πρεμιέρα του Euro 2020 κόντρα στην Φινλανδία στο ίδιο γήπεδο, και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι των Αυστριακών με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν (63' Νέλσον), Αντρέας Κρίστενσεν, Μπόιλεσεν, Ράσμους Κρίστενσεν, Χόιμπιεργκ, Γένσεν (76' Έρικσεν), Μέλε (50' Λάρσεν), Βιντ, Όλσεν (46' Μπίλινγκ), Κορνέλιους (46' Μπρέθγουεϊτ)

ΑΥΣΤΡΙΑ: Λίντνερ, Τρίμελ, Τράουνερ, Ντάνσο, Βίμερ (46' Ονισίβο), Λάζαρο (46' Λάινερ), Σλάγκερ (46' Λάιμερ), Σέιβαλντ, Σάμπιτζερ, Κάλαϊτζιτς (65' Αρναούτοβιτς), Βάιμαν (65' Γκρέγκοριτς)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της League A:

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League A:

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της League B:

Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο της League B:

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της League C:

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο της League C:

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ