NATIONS LEAGUE

Nations League: Η Πορτογαλία το ντέρμπι κορυφής της League A, στο κυνήγι η Ισπανία

Οι παίκτες της Πορτογαλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Τσεχία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022
Οι παίκτες της Πορτογαλίας πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Τσεχία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο "Ζοζέ Αλβαλάδε", Λισαβόνα | Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 © 2022 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Η Πορτογαλία υπέταξε την Τσεχία με 2-0 στη Λισαβόνα και έμεινε μόνη πρώτη στο 2ο όμιλο της League A του Nations League, με την Ισπανία να την κυνηγά έπειτα από τη νίκη της στην Ελβετία.

Η Πορτογαλία πήρε το ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου στη League A του Nations League και με το 2-0 επί της Τσεχίας στη Λισαβόνα για την 3η αγωνιστική έμεινε μόνη πρώτη. Οι Ίβηρες "καθάρισαν" τη νίκη μέσα σε πέντε λεπτά στο 1ο ημίχρονο, με προσπάθειες των Ζοάο Κανσέλο και Γκονσάλο Γκέντες από δεξιά και μέσα στην περιοχή (με τον Τόμας Βατσλίκ στον πάγκο). Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν βρήκαν άλλο γκολ σε αυτό το διάστημα όπου είχε την κυριαρχία και έριξε ρυθμό στο 2ο μέρος, κρατώντας το υπέρ της σκορ.

Οι Πορτογάλοι διατήρησαν την απόσταση δύο βαθμών από την Ισπανία, η οποία έκανε το χρέος της στην Ελβετία με 1-0. Η "φούρια ρόχα" βρήκε ένα γρήγορο γκολ με τον Πάμπλο Σαράμπια και είχε ορισμένες καλές στιγμές στο 1ο μέρος, που είχε αρκετά γρήγορο τέμπο. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να βρουν τελική στην εστία παρά μόνο μία φορά και ο Ουνάι Σιμόν κράτησε απαραβίαστη την εστία του, κρατώντας τους Ελβετούς (που αγωνίστηκαν με βασικό τον Στίβεν Τσούμπερ) ουραγούς στη βαθμολογία.

Η Σερβία πήρε σπουδαία νίκη στην Στοκχόλμη με αντίπαλο τη Σουηδία και έβαλε φωτιά στον 4ο όμιλο της League B, έπειτα από 3 αγωνιστικές. Το 1-0 που σημειώθηκε από τον Λούκα Γιόβιτς στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου ήταν αρκετό για τους "πλάβι", οι οποίοι στη συνέχεια κράτησαν το προβάδισμα απέναντι σε μία Σουηδία που δεν κατάφερε να κυριαρχήσει σε κανένα σημείο του αγώνα.

Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε τη Νορβηγία στην κορυφή της βαθμολογίας, παρότι έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο την ουραγό Σλοβενία. Οι Σκανδιναβοί ήταν ανώτεροι, είχαν κατοχή μπάλας πάνω από 70%, έχασαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν γκολ. Οι φιλοξενούμενοι που παρατάχθηκαν με βασικό τον Γιασμίν Κούρτιτς δέχθηκαν κίτρινη κάρτα μόλις στο 1ο λεπτό και κόκκινη στο 63' (Μίχα Μπλάζιτς), αλλά άντεξαν στην πίεση και πήραν τον πρώτο βαθμό τους στον όμιλο.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο της League A

Η βαθμολογία στο 2ο όμιλο της League A

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της League B

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο της League B

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της League C

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο της League C

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο της League D

Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο της League D

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ