NATIONS LEAGUE

Nations League: Η Ισπανία προσπέρασε την Πορτογαλία, αλληλοεξουδετέρωση Κούρτιτς - Ζίβκοβιτς

Ο Κάρλος Σολέρ της Ισπανίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τσεχία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο "Ροσαλέδα", Μάλαγα | Κυριακή 12 Ιουνίου 2022
Ο Κάρλος Σολέρ της Ισπανίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Τσεχία για τη League A του Nations League 2022-2023 στο "Ροσαλέδα", Μάλαγα | Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 © 2022 JOSE BRETON/ASSOCIATED PRESS

Η Ισπανία υπέταξε με άνεση την Τσεχία για το 2ο όμιλο της League A του Nations League και προσπέρασε την Πορτογαλία, η οποία χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο ηττήθηκε από την ουραγό Ελβετία. Γκολ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στην ισοπαλία της Σερβίας με τη Σλοβενία, για την οποία ο Γιασμίν Κούρτιτς είχε ασίστ.

Η Ισπανία ήταν η μεγάλη κερδισμένη από την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου στη League A του Nations League. Η "φούρια ρόχα" επιβλήθηκε με 2-0 της Τσεχίας στο "Ροσαλέδα" της Μάλαγα και σκαρφάλωσε στην κορυφή του πίνακα της βαθμολογίας.

Ο Λουίς Ενρίκε εμπιστεύτηκε τον Άλβαρο Μοράτα για την κορυφή της επίθεσης, όμως ήταν ο παίκτης στα δεξιά του, ο Μάρκος Ασένσιο, που έκανε όλη τη δουλειά στο 1ο ημίχρονο. Ο επιθετικός της Ρεάλ ήταν εξαιρετικός και έβγαλε την ασίστ για τον Κάρλος Σολέρ στο 24ο λεπτό.

Οι Τσέχοι (με τον Τόμας Βατσλίκ στον πάγκο) είχαν περιοριστεί σε κατοχή μπάλας κάτω του 25%, αλλά είχαν μία καλή στιγμή στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο μέρος η εικόνα ήταν ακόμα χειρότερη γι' αυτούς, με την Ισπανία να κυριαρχεί ολοκληρωτικά ξανά και να βρίσκει νέο γκολ, με τον Πάμπλο Σαράμπια.

Ο Φερνάντο Σάντος έδωσε πρόωρη άδεια σε Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζοάο Μουτίνιο και Ραφαέλ Γκερέιρο και η Πορτογαλία το πλήρωσε στο ντέρμπι της πρωτοπόρου με την ουραγό. Η Ελβετία επικράτησε με 1-0 στη Γενεύη, πήρε τους πρώτους βαθμούς της στον όμιλο και αποκαθήλωσε τους Ίβηρες από την 1η θέση της βαθμολογίας.

Ο Χάρις Σεφέροβιτς σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα μόλις στο 1ο λεπτό. Οι Πορτογάλοι είχαν χρόνο για να απαντήσουν και έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Ραφαέλ Λεάο, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Στο 2ο ημίχρονο υπήρξε καταιγισμός από πλευράς φιλοξενουμένων, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Ο Μουράτ Γιακίν έριξε στη μάχη τον Στίβεν Τσούμπερ στο 66' και στο 79' τον Λεωνίδα Στεργίου, τον γεννημένο στην Ελβετία 20χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έχει Έλληνα πατέρα και Σέρβα μητέρα.

Στο ντέρμπι της πρώην Γιουγκοσλαβίας που διεξήχθη στη Λιουμπλιάνα, Σλοβενία και Σερβία αλληλοεξουδετερώθηκαν και το 2-2 έκανε χώρο στην πρωτοπόρο του 4ου ομίλου της League B, Νορβηγία.

Οι Σέρβοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έχοντας στις τάξεις τους ένα φορμαρισμένο Ντούσαν Τάντιτς. Το γκολ ήρθε όμως από έναν άλλον διεθνή μεσοεπιθετικό, τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με το εθνόσημο παρότι έκανε ντεμπούτο του 2013. Στο 35', ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς βρήκε κι αυτός δίχτυα και όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα έφευγαν με νίκη από τη Σλοβενία. Φευ. Με την έναρξη του 2ου μέρους ο Άνταμ Τσέριν μείωσε για τους γηπεδούχους και στο 53' μια μαγική ασίστ του Γιασμίν Κούρτιτς έβγαλε τον Μπένγιαμιν Σέσκο σε θέση βολής για το 2-2.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο της League A

Η βαθμολογία στο 2ο όμιλο της League A

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της League B

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο της League B

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στο 2ο όμιλο της League D

Η βαθμολογία στο 2ο όμιλο της League D

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ