NATIONS LEAGUE

Nations League: Η Ισπανία "πάγωσε" την Πορτογαλία στο 88', υποβιβάστηκε η Τσεχία

Ο Άλβαρο Μοράτα της Ισπανίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Πορτογαλία για τη League B στο Nations League 2022-2023 στο "Μουνισιπάλ", Μπράγκα | Τρίτη 27 Σετπεμβρίου 2022
Ο Άλβαρο Μοράτα της Ισπανίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Πορτογαλία για τη League B στο Nations League 2022-2023 στο "Μουνισιπάλ", Μπράγκα | Τρίτη 27 Σετπεμβρίου 2022 © 2022 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Το γκολ του Άλβαρο Μοράτα στο 88' έδωσε στην Ισπανία τη νίκη 1-0 στην Πορτογαλία για τον "τελικό" του 2ου ομίλου της League A, που έστειλε τη "ρόχα" στα τελικά του Nations League. Η Ελβετία νίκησε την Τσεχία και την υποβίβασε στη League B.

Πορτογαλία και Ισπανία έδιναν... τελικό στην Μπράγκα για την πρωτιά στο 2ο όμιλο της League A του Nations League. Ο αγώνας έμοιαζε κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των γηπεδούχων, όμως στο 88' ήρθε η ψυχρολουσία από τον Άλβαρο Μοράτα, που επανέφερε τη "ρόχα" στην κορυφή, με συνέπεια να πάρει το "εισιτήριο" για τα playoffs.

Ο αγώνας ήταν γεμάτος σκοπιμότητες και η εικόνα του ευνοούσε τους γηπεδούχους. Η μπάλα βρισκόταν διαρκώς στα πόδια Ισπανών, οι οποίοι όμως όπως και στο παιχνίδι με την Ελβετία προ ημερών, δεν είχαν τι να την κάνουν. Οι καλές στιγμές που δημιούργησαν ήταν ελάχιστες, με τους Πορτογάλους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα και να έχουν δύο καλές στιγμές στο 1ο ημίχρονο.

Ο Λουίς Ενρίκε έριξε στη μάχη τους Σέρχιο Μπουσκέτς, Γκάβι, Πέδρι, Γέρεμι Πίνο και Νίκο Γουίλιαμς στο 2ο ημίχρονο, έχοντας παρατάξει ένα βασικό σχήμα με αρκετούς αναπληρωματικούς. Η εικόνα δεν άλλαξε όμως, με την Πορτογαλία να μοιάζει πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και να έχει την καλύτερη στιγμή, όταν ο Ουνάι Σιμόν σταμάτησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο 88ο λεπτό, η Ισπανία "χτύπησε" την Πορτογαλία με το ίδιο νόμισμα. Σε μία αντεπίθεση από δεξιά, ο Ντάνι Καρβαχάλ έκανε υπέροχη ενέργεια και σέντρα, ο Γουίλιαμς με τον... ώμο τροφοδότησε τον Άλβαρο Μοράτα που από κοντά έκανε το 1-0 κι έστειλε τους Ισπανούς για δεύτερο σερί τουρνουά στα τελικά.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Κανσέλο, Ντανίλο, Ντίας, Μέντες, Νέβες (89' Φέλιξ), Καρβάλιο (78' Λεάο), Φερνάντες, Ρονάλντο, Ζότα (79' Βιτίνια), Σίλβα (73' Μάριο)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Καρβαχάλ, Γκιγιαμόν (46' Μπουσκέτς), Π. Τόρες, Γκαγιά, Σολέρ (60' Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (60' Γκάβι), Φ. Τόρες (73' Γουίλιαμς), Μοράτα, Σαράμπια (61' Πίνο)

Στη μάχη αποφυγής του υποβιβασμού στον ίδιο όμιλο, η Ελβετία έκανε το καθήκον της απέναντι στην Τσεχία στο Σεν Γκάλεν και με το 2-1 άφησε την ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι στην τελευταία θέση που οδηγεί στη League B. Οι Ρέμο Φρόιλερ και Μπριλ Εμπολό πέτυχαν δύο γκολ σε δύο λεπτά στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού και έστρωσαν το δρόμο της παραμονής, παρά τη μείωση του σκορ από τον Πάτρικ Σικ στο 45' και τα δύο δοκάρια των φιλοξενουμένων. Ο Τόμας Βατσλίκ άρχισε βασικός για την Τσεχία, όμως έγινε αλλαγή στο ημίχρονο λόγω τραυματισμού.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Βιντμέρ, Ελβέντι, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (90+3' Τζασαρί), Τσάκα, Σακίρι (65' Στέφεν), Σο (79' Ζακάρια), Βάργκας (79' Αμντουνί), Εμπολό (65' Σεφέροβιτς)

ΤΣΕΧΙΑ: Βατσλίκ (46' Στάνεκ), Τσούφαλ, Κουντέλα (46' Χάρβελ), Ζίμα, Γεμέλκα, Σούτσεκ, Κάλβαχ (64' Κούχτα), Τσέρνι (79' Σέβτσικ), Μπάρακ (64' Πρόβοντ), Βλκάνοβα, Σικ

Η βαθμολογία στο 2ο όμιλο της League A

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Πορτογαλία - Ισπανία 0-1 (88' Μοράτα)
  • Ελβετία - Τσεχία 2-1 (29' Φρόιλερ, 30' Εμπολό / 45' Σικ)

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο της League B

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Ιρλανδία - Αρμενία 3-2 (18' Ίγκαν, 52' Ομπαφέμι, 90+1' πέν. Μπρέιντι / 71' Νασιάν, 73' Σπερτσιάν)
  • Ουκρανία - Σκωτία 0-0

Η βαθμολογία στο 2ο όμιλο της League B

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Ρωσία - Ισραήλ ακυρώθηκε
  • Αλβανία - Ισλανδία 1-1 (35' Λενιάνι / 90+7' Άντερσον)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου της League B

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Σουηδία - Σλοβενία 1-1 (42' Φόρσμπεργκ / 28' Σέσκο)
  • Νορβηγία - Σερβία 0-2 (42' Βλάχοβιτς, 54' Μίτροβιτς)

Η βαθμολογία στον 2ο όμιλο της League C

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

  • Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία 3-1 (14' Πέλκας, 55' Μασούρας, 80' Μάνταλος / 18' Λέιβερι)
  • Κόσοβο - Κύπρος 5-1 (22' Μούσλια, 45+1' Ρουντάνι, 46' Ρασάνι, 52', 84' Μουρίκι / 81' Ρομπέρζ)
TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ