NATIONS LEAGUE

Nations League: Χωρίς νικήτρια το ντέρμπι της Ισπανίας με την Πορτογαλία, ο Χάλαντ καθάρισε για τη Νορβηγία στην Σερβία

Μονομαχία των Τζόρντι Άλμπα και Μπερνάρντο Σίλβα σε ματς της Ισπανίας με την Πορτογαλία στο Nations League | 2 Ιουνίου 2022
Μονομαχία των Τζόρντι Άλμπα και Μπερνάρντο Σίλβα σε ματς της Ισπανίας με την Πορτογαλία στο Nations League | 2 Ιουνίου 2022 @2022 JOSE BRETON/AP IMAGES

Το ντέρμπι της Ιβηρικής στην πρεμιέρα του Nations League δεν ανέδειξε νικήτρια, με την Ισπανία να προηγείται με τον Μοράτα αλλα την Πορτογαλία να παίρνει το βαθμό με τον Όρτα. Τρίποντο για την Νορβηγία στην Σερβία με σκόρερ τον Χάλαντ.

Το ματς της Ισπανίας με την Πορτογαλία για την πρεμιερά των δύο ομάδων στον 2ο όμιλο της League A του Nations League είχε γκολ αλλά δεν ανέδειξε κάποια εκ των δύο μονομάχων νικήτρια. Η φούρια ρόχα του Λουίς Ενρίκε πήρε κεφάλι στο σκορ στο 25' με τον Μοράτα και έδειχνε πως θα κρατούσε το τρίποντο, όμως εκείνη του Φερνάντο Σάντος δεν πέταξε ποτέ λευκή πετσέτα, έψαξε το γκολ στο δεύτερο μέρος και τελικά το βρήκε στο 82' με σκόρερ τον Όρτα.

Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική ισοπαλία μεταξύ των δύο ομάδων (χωρίς νίκη η φούρια ρόχα στα έξι τελευταία μεταξύ τους ραντεβού) ενώ είναι εντυπωσιακο πως η Ισπανία δεν μπόρεσε να σπάσει την αρνητική παράδοση που τη συνοδεύει όταν αγωνίζεται στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν", έχοντας να νικήσει εκεί από το 1995.

Το ματς

Το πρώτο 20λεπτο στο ντέρμπι των Ιβήρων ήταν ισορροπημένο, με την κάθε μία ομάδα να έχει από μία καλή στιγμή (στο 3ο λεπτό με Γκάβι οι Ισπανοί, στο 18' με Λεάο οι Πορτογάλοι), με τη συνέχεια να βρίσκει τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές και να φτάνουν γρήγορα στο 1-0.

Αυτό ήρθε στο 25ο λεπτό μέσω μίας ταχύτατης κόντρας, με τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε να κυκλοφορούν τη μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα και με δύο πάσες να σμπαραλιάζουν την άμυνα των Πορτογάλων. Πρωταγωνιστές ήταν τρεις παίκτες, με τον Γκάβι να ξεπερνάει με σπριντ τον Μπρούνο Φερνάντες και να βγάζει κάθετη πάσα για τον Σαράμπια, εκείνος με τη μία να στρώνει στον Μοράτα και ο τελευταίος με πλασέ να νικάει τον Κόστα για το 1-0.

Με αυτό το γκολ μάλιστα, ο Μοράτα έφτασε τα 26 γκολ σε 53 συμμετοχές του με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας και έπιασε στην 7η θέση του πίνακα των σκόρερ της φούρια ρόχα τον Εμίλιο Μπουτραγκένιο, που είχε σημειώσει 26 γκολ σε 69 συμμετοχές.

Οι Μοράτα και Αθπιλικουέτα πανηγυρίζουν γκολ της Ισπανίας κόντρα στην Πορτογαλία στο Nations League | 2 Ιουνίου 2022
Οι Μοράτα και Αθπιλικουέτα πανηγυρίζουν γκολ της Ισπανίας κόντρα στην Πορτογαλία στο Nations League | 2 Ιουνίου 2022 @2022 JOSE BRETON/AP IMAGES

Τέσσερα λεπτά αργότερα η φούρια ρόχα φλέρταρε με το δεύτερο γκολ όμως ο Σολέρ απέτυχε με διπλή προσπάθεια από πλεονεκτικές θέσεις να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (νικήθηκε αρχικά από τον Ντιόγκο Κόστα και στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα άουτ), ενώ με τη σειρά της η Πορτογαλία απείλησε με τον Αντρέ Σίλβα στο 34', αλλά το πλασέ του έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Πορτογαλία να απειλεί στο 48' με τον Λεάο, με τη μεγάλη όμως φάση για αυτήν να έρχεται στο 59' και πάλι με τον φορ της Μίλαν σε πρώτο πλάνο. Ο Αντρέ Σίλβα τον βρήκε με έξυπνη πάσα μέσα στα ισπανικά καρέ και εκείνος βρέθηκε απέναντι στον Σιμόν, με το πλασέ του όμως να αποκρούεται σωτήρια σε κόρνερ από τον κίπερ της φούρια ρόχα και τη μεγάλη ευκαιρία να χάνεται για την ομάδα του Σάντος, στην πρώτη της τελική εντός εστίας.

Στο 62ο λεπτό ο Φερνάντο Σάντος έριξε στο ματς τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έμεινε αρχικά στον πάγκο για να πάρει ανάσες, ενώ στο 64' ο Μοράτα είχε την πρώτη καλή στιγμή για την Ισπανία στο δεύτερο μέρος (άουτ το πλασέ του) και δέκα λεπτά αργότερα είχε την ίδια κατάληξη το σουτ του Σαράμπια.

Η φούρια ρόχα κοίταζε πάντως από το 46' και μετά το πώς θα κρατήσει τους αντιπάλους της εκτός περιοχής της και λιγότερο το πώς θα βρει εκείνη ένα ακόμα γκολ και αυτό το πλήρωσε στο 82', με την τρίτη τελική εντός εστίας των Πορτογάλων να φέρνει το 1-1. Οι παίκτες του Σάντος κυκλοφόρησαν υπέροχα τη μπάλα από τα δεξιά και ο Κανσέλο έκανε το γύρισμα, με τον Όρτα να πετάγεται στην καρδιά της ισπανικής άμυνα και να γράφει το 1-1.

Οι παίκτες της Πορτογαλίας πανηγυρίζουν γκολ του Όρτα κόντρα στην Ισπανία για το Nations League | 2 Ιουνίου 2022
Οι παίκτες της Πορτογαλίας πανηγυρίζουν γκολ του Όρτα κόντρα στην Ισπανία για το Nations League | 2 Ιουνίου 2022 @2022 JOSE BRETON/AP IMAGES

Το γκολ αυτό έκανε την Ισπανία να ανεβάσει αμέσως ταχύτητα στο παιχνίδι της και στο 87' είχε τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-1, όμως ο Τζόρντι Άλμπα έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, για να μείνει έτσι η ισοπαλία μέχρι το φινάλε που ήταν η πέμπτη διαδοχική μεταξύ των δύο ομάδων.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ντιεγκο Γιορέντε, Πάου Τόρες, Άλμπα, Σολέρ (63' Κόκε), Μπουσκέτς, Γκάβι (81' Μάρκος Γιορέντε), Φεράν Τόρες (63' Όλμο), Μοράτα (70' Ντε Τομάς), Σαράμπια

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Περέιρα, Γκερέιρο, Φερνάντες (81' Ματέους), Μουτίνιο (46' Νέβες), Οτάβιο (62' Ρονάλντο), Λεάο (72' Όρτα), Αντρέ Σίλβα (62' Γκέδες), Μπερνάρντο Σίλβα

Τρίποντο για Τσεχία, σπουδαία διπλά για τους Σκανδιναβούς

Στο έτερο ματς για τον 2ο όμιλο της League A, η Τσεχία ήταν η μεγάλη κερδισμένη αφού επικράτησε με 2-1 της Ελβετίας και ανέβηκε με το καλημέρα στην κορυφή, αφήνοντας πίσω της όχι μόνο τους Ελβετούς αλλά και Ισπανούς και Πορτογάλους που κόλλησαν στην ισοπαλία στην Σεβίλλη.

Το ματς στο "Σινόμπο Στέιντιουμ" ήταν ισόπαλο με 1-1 στο φινάλε του πρώτου μέρους, για να έρθει όμως ένα αυτογκόλ του στο 58' και να κάνει τη διαφορά γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Σημειώνεται πως αγωνίστηκαν μέχρι το φινάλε για την Τσεχία οι Βατσλίκ (Ολυμπιακός) και Μπράμπετς (Άρης), ενώ στον αντιπόδα ο Τσούμπερ (ΑΕΚ) πέρασε ως αλλαγή στο 68ο λεπτό.

Από τα υπόλοιπα βραδινά ματς ξεχωρίζει ασφαλώς η εκτός έδρας νίκη της Νορβηγίας επί της Σερβίας για τον 4ο όμιλο της League B που κρίθηκε με το χρυσό γκολ του Έρλινγκ Χάλαντ στο 26' από ασίστ του Πέντερσεν (σκόραρε σε έκτο σερί ματς με το εθνόσημο φτάνοντας τα 16 γκολ σε 18 εμφανίσεις), ενώ για τον ίδιο όμιλο η Σουηδία πέρασε νικηφόρα από την Λουμπλιάνα επικρατώντας 2-0 της Σλοβενίας με τα γκολ των Φόρσμπεργκ (πέναλτι) και Κουλουσέβσκι.

League A

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:

Η βαθμολογία:

League B

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:

Η βαθμολογία:

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του 4ου ομίλου:

Η βαθμολογία:

League C

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του 4ου ομίλου:

Η βαθμολογία:

League D

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του 2ου ομίλου:

Η βαθμολογία:

TAGS NATIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ