SERIE A

Νάπολι - Βενέτσια 2-0: Με Μανωλά σε όλο το 90λεπτο, μπήκαν με το δεξί οι παρτενοπέι

Νάπολι - Βενέτσια 2-0: Με Μανωλά σε όλο το 90λεπτο, μπήκαν με το δεξί οι παρτενοπέι
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η Νάπολι επικράτησε 2-0 της νεοφώτιστης Βενέτσια για την πρώτη αγωνιστική της Serie A. Βασικός ολόκληρο το 90λεπτο αγωνίστηκε ο Κώστας Μανωλάς.

Την πρώτη της νίκη στην πρώτη αγωνιστική της Serie A πανηγύρισε η Νάπολι. Οι παρτενοπέι επικράτησαν 2-0 της Βενέτσια, βρίσκοντας τα δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Ο Κώστας Μανωλάς ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε ολόκληρο το 90λεπτο.

Απ' τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Νάπολι είχε την κατοχή της μπάλας, με τη Βενέτσια να αμύνεται μαζικά. Μάλιστα, αρκετές ήταν οι φορές που η μπάλα περνούσε απ' τα πόδια του Κώστα Μανωλά στο χτίσιμο του παιχνιδιού των παρτενοπέι.

Ωστόσο, η ομάδα του Σπαλέτι δυσκολευόταν αρκετά στη δημιουργία ευκαιριών, αφού οι διάδρομοι ήταν περιορισμένοι. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα μετά το 24ο λεπτό, όταν και οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Όσιμεν τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για ένα μαρκάρισμά-χτύπημα στον Χάιμενς σε μία εκτέλεση κόρνερ.

Η Νάπολι πήγε στο αποδυτήριο με το 0-0 και μπήκε στο δεύτερο μέρος με την ίδια διάθεση για να πιέσει. Βέβαια, ξανά δυσκολευόταν δημιουργικά. Στο 56' κέρδισε πέναλτι για χέρι του Καλδάρα σε σέντρα του Ρουί. Ο Ινσίνιε ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ήταν άστοχος.

Λίγα λεπτά αργότερα σε μία παρόμοια φάση η Νάπολι κέρδισε πέναλτι. Ο Ντι Λορέντζο επιχείρησε το γέμισμα απ' τα δεξιά με τον Τσακαρόνι να βάζει το χέρι του. Ο Ινσίνιε προσπάθησε για δεύτερη φορά στο 62' και αυτή τη φορά ήταν άψογος στην εκτέλεση του γράφοντας το 1-0.

Η ομάδα του Σπαλέτι συνέχισε να έχει την υπεροχή και με την Βενέτσια πιο επιθετική βρέθηκαν οι απαιτούμενη χώρα. Η Νάπολι με ωραία αντεπίθεση έφερε την μπάλα στην περιοχή και ο Ελμάς με πολύ όμορφο τελείωμα έγραψε το 2-0 για τους παρτενοπέι. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

Νάπολι: Μερέτ, Ρουί, Κουλιμπαλί, Μανωλάς, Ντι Λορέντζο, Ζιελίνσκι (35' Ελμάς), Λομπότκα, Ρουίθ (72' Γκαετάνο), Ινσίνιε (85' Πετάνια), Όσιμεν, Πολιτάνο (71' Λοθάνο)

Βενέτσια: Μαένπα, Εμπουέχι, Καλδάρα, Τετσαρόνι, Μολινάρο, Πέρετς (74' Γκαλάτσι), Φιορντιλίνο (63' Τέσμαν), Χάιμανς (74' Ντέτσι), Τζόνσεν, Φόρτε, Ντι Μαριάνο (63' Σίγκουρντσον)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στη Serie A

Τα highlights της 1ης αγωνιστικής στη Serie A

Ίντερ - Τζένοα 4-0

Ουντινέζε - Γιουβέντους 2-2

Τορίνο - Αταλάντα 1-2

Έμπολι - Λάτσιο 1-3

Μπολόνια - Σαλερνιτάνα 3-2

Βερόνα - Σασουόλο 2-3

Ρόμα - Φιορεντίνα 3-1

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη Serie A

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ