SERIE A

Νάπολι - Τζένοα 3-0: Συγκινητικό αντίο από τον Ινσίνιε με γκολ

Ο Λορέντζο Ινσίνιε με τη φανέλα της Νάπολι
Ο Λορέντζο Ινσίνιε με τη φανέλα της Νάπολι © 2019 KERSTIN JOENSSON / AP IMAGES

Η Νάπολι επικράτησε με 3-0 της Τζένοα στο "αντίο" του Λορέντζο Ινσίνιε στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα", αφού θα συνεχίσει την καριέρα του στο MLS.

Ο αγώνας της Νάπολι με την Τζένοα είχε στηθεί στα μέτρα του Λορέντζο Ινσίνιε. Πριν από τη σέντρα, ο αρχηγός των "παρτενοπέι" που βρίσκεται στην ομάδα από το 2006 (από το 2010 ως επαγγελματίας) πήρε το μικρόφωνο και έβγαλε ένα λόγο που του προκάλεσε δάκρυα. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι του ως παίκτης της ομάδας στο κοινό του "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα", αφού το καλοκαίρι αποχωρεί για την Τορόντο στο MLS. Το τελικό 3-0 για την 37η αγωνιστική της Serie A δεν θα μπορούσε να μην έχει και τη σφραγίδα του, έστω και επεισοδιακά.

Στο 68ο λεπτό έστησε την μπάλα στη βούλα για πέναλτι που κέρδισε η Νάπολι λόγω χεριού του Ερνάνι, όμως απέτυχε στην εκτέλεση, με τον Τζιοβάνι ντι Λορέντζο να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει. Ο διαιτητής γύρισε πίσω τη φάση λόγω πρόωρης εισόδου στη μεγάλη περιοχή και ο Ινσίνιε αυτήν τη φορά σκόραρε.

Το γκολ του 30χρονου διεθνή επιθετικού έγραψε το 2-0, με τον Βίκτορ Όσιμεν να έχει ανοίξει το σκορ και τον Στάνισλαβ Λομπότκα να το κλείνει στη συνέχεια, αφήνοντας τους "γκριφόνι" κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη Νάπολι στην 3η θέση.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Τα highlights

Ρόμα - Βενέτσια 1-1

Μπολόνια - Σασουόλο 1-3

Ουντινέζε - Σπέτσια 2-3

Έμπολι - Σαλερνιτάνα 1-1

Βερόνα - Τορίνο 0-1

Η βαθμολογία της Serie A

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ