SERIE A

Νάπολι - Ρόμα 1-1: Οι Ρωμαίοι ψαλίδισαν τις ελπίδες τίτλου των παρτενοπέι

Ο Έιμπραχαμ πανηγυρίζει γκολ του στο Ρόμα - Αταλάντα
Ο Έιμπραχαμ πανηγυρίζει γκολ του στο Ρόμα - Αταλάντα 2022 AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Η Νάπολι προηγήθηκε στο 11' με τον Ινσίνιε όμως η Ρόμα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 91' με τον Ελ Σααραουί και έφυγε όρθια από το "Ντιέγκο Μαραντόνα", στερώντας δύο σημαντικούς βαθμούς από τους παρτενοπέι στη μάχη του σκοιυντέτο.

Το Derdy del Sole δεν ανέδειξε νικήτρια αφού Νάπολι και Ρόμα έμειναν στο 1-1, ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως η μεγάλη χαμένη της βραδιάς, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Serie A, ήταν εκείνη του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Και αυτό γιατί έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την Μίλαν και είναι πλέον στο -4 από την κορυφή με πέντε ματς να απομένουν, ενώ στον αντίποδα εκείνη του Μουρίνιο επιβεβαίωσε τη δυναμική της αφού έμεινε αήττητη για 12ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος και εξακολουθεί να ελπίζει ακόμα και σε έξοδο στο Champions League.

Οι παρτενοπέι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11ο με το εύστοχο πέναλτι του καπιτάνο Ινσίνιε όμως οι τζαλορόσι είχαν τον τελευταίο λόγο στην αναμέτρηση, με τον Ελ-Σααραουί να νικάει τον Μέρετ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 91ο λεπτό και να φέρνει σε ισορροπία και τη δεύτερη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα.

Το ματς

Ένα ισορροπημένο παιχνίδι με ελάχιστες καθαρές φάσεις έλαβε χώρα στο πρώτο 45λεπτο του "Ντιέγκο Μαραντόνα", με την Νάπολι να βρίσκει πάντως το γκολ χάρη σε μία παράβαση των παικτών της Ρόμα.

Συγκεκριμένα του Ιμπάνιεθ που ανέτρεψε αντικανονικά τον Λοσάνο στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών βλέποντας τη φάση στο μόνιτορ (τον κάλεσε ο VAR να την κοιτάξει) και τον Ινσίνιε να νικάει τον Πατρίσιο στο 11' για να κάνει το 1-0.

Η συνέχεια και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τους παρτενοπέι να υπερτερούν στα σημεία, με τους Ρωμαίους να αγγίζουν πάντως την ισοφάριση στο 39' όταν μετά από την εκτέλεση φάουλ του Πελεγκρίνι, ο Όσιμεν έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω και έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μέρετ.

Στο δεύτερο μέρος ήταν η Ρόμα ήταν καλύτερη μέχρι το 65' και απείλησε με δύο κεφαλιές των Έιμπραχαμ και Μαντσίνι, με την Νάπολι από την πλευρά της να ισορροπεί στη συνέχεια αλλά να παραχωρεί γήπεδο στους πρωτευουσιάνους όσο το ματς πλησίαζε προς τη λήξη του και να το πληρώνει.

Η φάση που πλήγωσε τους παρτενοπέι ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (από τα οκτώ συνολικά που παίχτηκαν), με τον Πελεγκρίνι να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά, τον Αφένα-Τζαν να αφήνει έξυπνα να περάσει η μπάλα, τον Έιμπραχαμ να κάνει υπέροχο τακουνάκι και τον Ελ-Σααραουί να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μέρετ με συρτό δεξί σουτ για το τελικό 1-1.

Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί πως αυτό ήταν το 3ο γκολ του Ιταλού μεσοεπιθετικού στη φετινή Serie A, με όλα τα γκολ του να έχουν σημειωθεί μετά τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Τζανόλι, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ανγκισά, Λομπότκα (56' Ζιελίνσκι), Ρουίθ (68' Ντέμε), Λοσάνο (68' Ελμάς), Όσιμεν (83' Μέρτενς), Ινσίνιε (83' Ζέσους)

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι (84' Πέρεθ), Σμόλινγκ, Ιμπάνιεθ, Κάρσντορπ, Ολιβέιρα (75' Βερτού), Κριστάντε (46' Μιχιταριάν), Πελεγκρίνι, Ζαλέβσκι (75' Ελ Σααραουί), Τζανιόλο (86' Αφένα-Τζαν), Έιμπραχαμ

Έχασαν έδαφος για την Ευρώπη οι μπεργκαμάσκι

Στο ματς που ολοκλήρωσε την 33η αγωνιστική, η Αταλάντα έχασε από τη Βερόνα με 2-1 στην έδρα της για την 33η αγωνιστική της Serie A. Οι φιλοξενούμενοι πλήγωσαν τους παίκτες του Γκασπερίνι με τον Τσεκερίνι στο 45+2', έπειτα από ασίστ του Σιμεόνε.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 55', όταν ο Κουπμάινερς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ ο Σκαλβίνι διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 82', έπειτα από ασίστ του Τζαπακόστα.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Αταλάντα έμεινε στην 8η θέση και τους 51 βαθμούς, ενώ η Βερόνα είναι στην 9η με τρεις λιγότερους. Αν θέλει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο η ομάδα του Μπέργκαμο πρέπει να είναι τουλάχιστον στην 7η θέση και να μην κατακτήσει το Coppa Italia η Φιορεντίνα, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα ημιτελικά.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Σκαλβίνι (86' Πάσαλιτς), Ντεμιράλ (57' Τζιμσίτι), Παλομίνο, Χάτεμπερ (56' Πετσέλα), Ντε Ρουν, Κουπμάινερς, Τζαπακόστα, Μαλινόβσκι (34' Μίραντσουκ) Μπογκά (56' Μουριέλ), Σαπάτα

ΒΕΡΟΝΑ: Μοντιπό, Τσεκερίνι (71' Βελόσο), Γκίντερ (31' Σούταλο), Καζάλε, Φαραόνι, Ταμέζε, Ίλιτς, Λάζοβιτς (78' Ντεπάολι), Μπαράκ, Καπράρι (78' Χόνγκλα), Σιμεόνε (77' Λαζάνια)

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Τα highlights

Σπέτσια - Ίντερ 1-3

Μίλαν - Τζένοα 2-0

Κάλιαρι - Σασουόλο 1-0

Σαμπντόρια - Σαλερνιτάνα 1-2

Ουντινέζε - Έμπολι 4-1

Φιορεντίνα - Βενέτσια 1-0

Γιουβέντους - Μπολονια 1-1

Λάτσιο - Τορίνο 1-1

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑΠΟΛΙ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ