SERIE A

Νάπολι - Ουντινέζε 2-1: Ο τρομερός Όσιμεν την κράτησε όρθια στη μάχη του τίτλου

Ο Βίκτορ Όσιμεν με τη φανέλα της Νάπολι σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ρόμα | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Βίκτορ Όσιμεν με τη φανέλα της Νάπολι σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Ρόμα | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Με τον Βίκτορ Όσιμεν να σκοράρει δύο γκολ για δεύτερη σερί αγωνιστική, η Νάπολι έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε 2-1 της Ουντινέζε στο "Ντιέγκο Μαραντόνα", για να πιάσει στην κορυφή την Μίλαν έστω και με ματς περισσότερο.

Η εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με την Μίλαν (0-1 με το γκολ του Ζιρού) πλήγωσε την Νάπολι όμως δεν την έριξε νοκ-άουτ στο καναβάτσο, με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να μετράει δύο διαδοχικά τρίποντα έκτοτε και να δείχνει ικανή να σταθεί εκ νέου στα πόδια της και να κυνηγήσει το σκουντέτο με όλες τις δυνάμεις της με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής Serie A.

Ηγέτης σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Βίκτορ Όσιμεν που έχει πετύχει και τα τέσσερα τελευταία γκολ της ομάδας του. Την περασμένη Κυριακή σκόραρε δις για τη νίκη στο "Μπεντεγκόντι" επί της Βερόνα ενώ το απόγευμα του Σαββάτου (19/3) χτύπησε ξανά με άλλα δύο γκολ, αυτή τη φορά για να υπογράψει τη σπουδαία ανατροπή στο δεύτερο μέρος και το 2-1 επί της Ουντινέζε, για την οποία δεν έφτανε το γκολ του Ντεουλοφέου στο πρώτο μέρος.

Το ματς

Το πρώτο μέρος ήταν πολύ θεαματικό και οι δύο γκολκίπερ, Οσπίνα και Σιλβέστρι, είχαν αρκετή δουλειά, όμως η ομάδα που μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό και να "παγώσει" την εξέδρα ήταν η Ουντινέζε, με τον κορυφαίο σκόρερ της τη φετινή σεζόν, Ντεουλοφέου, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 22ο λεπτό με δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να γράφει το 1-0 για λογαριασμό της Ουντινέζε με το 9ο φετινό του γκολ.

Ο κίπερ των φριουλάνι κράτησε το προβάδισμα των φιλοξενουμένων ως την ανάπαυλα έχοντας δύο θετικότατες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Ινσίνιε (33') και Ρουίθ (41'), όμως στο δεύτερο μέρος ήταν ανήμπορος να σταματήσει τον οδοστρωτήρα που ακούει στο όνομα Βίκτορ Όσιμεν.

Η ισοφάριση μάλιστα ήρθε σχετικά νωρίς, στο 52ο λεπτό, με τον Μάριο Ρούι να εκτελεί φάουλ από τα αριστερά και τον Νιγηριανό να πετάγεται στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και να φέρνει το ματς στα ίσα με άπιαστη κεφαλιά.

Μετά από εκατέρωθεν ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά (από Μέρτενς και Ντεουλοφέου) στο 63' ήρθε η ανατροπή, όταν μετά από αγαστή συνεργασία των Ντι Λορέντσο και Πολιτάνο από τα δεξιά, ο Όσιμεν εκτέλεσε με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή τον Σιλβέστρι, για να φτάσει τα τέσσερα γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια του με τους παρτενοπέι και τα 11 συνολικά στο πρωτάθλημα.

Το τελευταίο ημίωρο βρήκε τους παίκτες του Σπαλέτι να είναι κυρίαρχοι και να κρατούν άνετα το αποτέλεσμα φτάνοντας μάλιστα τις 20 τελικές προσπάθειες (8 εντός εστίας), με την Ουντινέζε από την πλευρά της να προσπαθεί αλλά να μένει με 10 παίκτες στο 82' λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Μαρί και να υποκύπτει, γνωρίζοντας την πρώτη ήττα της μετά από τέσσερα ματς πρωταθλήματος.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο,, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ανγκισά, Λομπότκα, Πολιτάνο (71' Ζιελίνσκι), Ρουίθ (46' Μέρτενς), Ινσίνιε (88' Ελμάς), Όσιμεν

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Σιλβέστρι, Μπεκάο, Μάρι, Ζέγκελαρ, Μολίνα (76' Σόπι), Περέιρα (88' Γιάγιαλο), Γουάλας, Μακενγκό (76' Σάμαρτζιτς), Ουντότζι, Ντεουλοφέου, Μπέτο (67' Πουσέτο)

Το αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής:

Τα highlights:

Σασουόλο - Σπέτσια 4-1

Τζένοα - Τορίνο 1-0

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΝΑΠΟΛΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ