Νάπολι: Ο Κόντε αποχωρεί από τους παρτενοπέι στο φινάλε της σεζόν

Ο Αντόνιο Κόντε δεν θα συνεχίσει στην Νάπολι και τη νέα αγωνιστική σεζόν, με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο να αποκαλύπτει πως έχει ήδη ενημερώσει τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις για την απόφασή του και πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους χωρίς να καταβληθεί αποζημίωση στον Ιταλό προπονητή.
O Αντόνιο Κόντε υπέγραψε το καλοκαίρι του 2024 τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Νάπολι και στην πρώτη του μόλις σεζόν στο “Ντιέγκο Μαραντόνα” οδήγησε την ομάδα του ιταλικού νότου στην κατάκτηση του σκουντέτο, ωστόσο δεν θα εξαντλήσει τη συνεργασία του με τους παρτενοπέι.
Όπως αποκάλυψε το απόγευμα της Τρίτης (19/5) ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ιταλός προπονητής αποφάσισε να φύγει από την Νάπολι στο τέλος της σεζόν, με την απόφαση αυτή να είναι οριστική και ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις να έχει ενημερωθεί εδώ και έναν μήνα.
Μάλιστα, δεν θα υπάρξει ρήτρα αποζημίωσης, με τον ίδιο τον Κόντε να επιθυμεί να αποχωρήσει έναν χρόνο νωρίτερα από τη λήξη της συνεργασίας του με τον σύλλογο και έτσι να μην ενεργοποιείται η ρήτρα αποζημίωσης, που ανέρχεται στα 18 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Όσον αφορά στον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, ρεπορτάζ στη γειτονική χώρα αναφέρουν πως ο Κόντε δεν σχεδιάζει να επιστρέψει άμεσα στην ποδοσφαιρική δράση σε συλλογικό εππίπεδο, την ώρα που αυξάνεται διαρκώς η φημολογία που τον θέλει να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Ιταλίας και να παίρνει τη σκυτάλη στον πάγκο των παρτενοπέι ο Μαουρίτσιο Σάρι.