CHAMPIONS LEAGUE

Νάπολι - Μίλαν 1-1: Λεάο, Ζιρού και Μενιάν την έστειλαν πανηγυρικά στα ημιτελικά του Champions League

Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Νάπολι για τα προημιτελικά του Champions League 2022-2023 στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα", Νάπολη | Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2023
Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Νάπολι για τα προημιτελικά του Champions League 2022-2023 στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα", Νάπολη | Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2023 © 2023/ANDREW MEDICHINI/AP IMAGES

Η Μίλαν πήρε τον ιταλικό εμφύλιο κόντρα στη Νάπολι έπειτα από το 1-1 στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, για πρώτη φορά από το 2006-2007, όταν κατέκτησε το τρόπαιο. Μπενφίκα ή Ίντερ η αντίπαλός της.

Η Μίλαν πέτυχε και στο τρίτο παιχνίδι κόντρα στη Νάπολι σε δύο εβδομάδες και με το 1-1 στον δεύτερο προημιτελικό του Champions League πήρε την πρόκριση (ύστερα από το 1-0 στο Μιλάνο) σε έναν γύρο όπου βρέθηκε τελευταία φορά το 2006-2007, όταν κατέκτησε το τρόπαιο.

Η εκπληκτική κούρσα του Ραφαέλ Λεάο οδήγησε στην εξιλέωση του Ολιβιέ Ζιρού στο 43ο λεπτό, με τον Γάλλο να έχει ηττηθεί σε πέναλτι και τετ α τετ από τον Άλεξ Μέρετ νωρίτερα. Οι "παρτενοπέι" βρήκαν τελικές μόνο με τον Χβίτσα Κβαρατσχέλια στο 2ο μέρος, με τον Γεωργιανό να αποτυγχάνει στο δικό του πέναλτι κόντρα στον Μάικ Μενιάν. Το γκολ του Βίκτορ Όσιμεν στο τελευταίο λεπτό δεν ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους.

Η Μίλαν πλέον περιμένει το νικητή του ζευγαριού Μπενφίκα - Ίντερ (2-0 οι Ιταλοί στο πρώτο παιχνίδι) για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό της.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε στη διάθεσή του ξανά τον Βίκτορ Όσιμεν, αλλά όχι τους τιμωρημένους Μιν Τζάε Κιμ και Φρανκ Αντρέ Ζαμπό Ανγκισά. Στον αντίποδα, ο Στεφάνο Πιόλι χρησιμοποίησε το τρικ με τους τέσσερις χειριστές της μπάλας για να ελέγξει όσο περισσότερο μπορούσε τον ρυθμό.

Αυτό δεν συνέβη στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, όπου οι "παρτενοπέι" εγκαταστάθηκαν όχι στο γήπεδο, αλλά στην περιοχή των "ροσονέρι". Τα απανωτά κόρνερ δεν είχαν αποτέλεσμα και μια αδύναμη τελική του Χβίτσα Κβαρατσχέλια δεν ήταν δυνατόν να απειλήσει τον Μάικ Μενιάν.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο η Μίλαν άρχισε να βγάζει ψύχραιμα την μπάλα από την περιοχή της και όχι με διωξίματα πανικού. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Ραφαέλ Λεάο βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Μάριο Ρούι. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, όμως ο Ολιβιέ Ζιρού νικήθηκε από τον Άλεξ Μερέτ.

Μία νέα αντεπίθεση έφερε ξανά αντιμέτωπους τους δύο παίκτες, με τον Ιταλό τερματοφύλακα να νικάει ξανά στο τετ α τετ τον Γάλλο. Η Νάπολι είχε χάσει το μομέντουμ όμως και συνάμα δύο παίκτες που τραυματίστηκαν ταυτόχρονα. Ματέο Πολιτάνο και Μάριο Ρούι αποχώρησαν με μυικούς τραυματισμούς και έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των γηπεδούχων.

Το τελευταίο μέρος του 1ου μέρους είχε πρωταγωνιστή τον Λεάο. Αρχικά σε μια μονομαχία με τον Ίρβινγκ Λοσάνο όπου η Νάπολι ζήτησε πέναλτι και στο 43ο λεπτό με την κούρσα που έκανε περνώντας τρεις παίκτες και δίνοντας έτοιμο γκολ στον Ζιρού για το 1-0.

Η Νάπολι δεν πτοήθηκε από το χρονικό σημείο στο οποίο δέχθηκε γκολ και μπήκε δυνατά στο 2ο μέρος. Με τη σέντρα ο Κβαρατσχέλια είχε τη μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους και λίγο αργότερα εκμεταλλεύτηκε ακόμα μία κόντρα στην περιοχή και σούταρε από καλή θέση, ξανά άουτ.

Οι κούρσες του Λεάο παρέμειναν επικίνδυνες, με τον Πιόλι να ρίχνει στη μάχη και τα φρέσκα πνευμόνια του Ζούνιορ Μεσίας, ώστε να ψάξει το γκολ που θα "κλείδωνε" την πρόκριση. Η αλλαγή του Σπαλέτι ήταν ο Έλιφ Έλμας, χωρίς να έχει άλλον ετοιμοπόλεμο επιθετικογενή παίκτη στον πάγκο.

Οι αλλαγές των δύο προπονητών έκοψαν τον όποιον ρυθμό και ουσιαστικά ευνόησαν τη Μίλαν. Οι "ροσονέρι" κατάφεραν να μείνουν συμπαγείς στα μετόπισθεν και ούτε το χέρι του Φικάγιο Τομόρι στην περιοχή τους κόστισε. Ο Μενιάν νίκησε τον Κβαρατσχέλια στο πέναλτι και μπορεί στην τελευταία φάση του αγώνα να νικήθηκε από κεφαλιά του Όσιμεν, τίποτε δεν άλλαξε όμως. Οι "ροσονέρι" έφυγαν για τέταρτο σερί ματς με ψηλά το κεφάλι από το "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" σε όλες τις διοργανώσεις και πήραν μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά.

  • ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι (74' Έστιγκαρντ), Ζεζούς, Ρούι (34' Ολιβέρα), Εντομπελέ (63' Έλμας), Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74' Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (34' Λοσάνο), Όσιμεν, Κβαρατσχέλια
  • ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Ντίαθ (59' Μεσίας), Μπενασέρ, Λεάο (83' Σαλεμάκερς), Ζιρού (67' Ορίγκι)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μπενφίκα - Ίντερ 0-2 (51' Μπαρέλα, 82' πέν. Λουκάκου)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν 3-0 (27' Ρόδρι, 70' Σίλβα, 76' Χάλαντ)
  • Μίλαν - Νάπολι 1-0 (40' Μπενασέρ)
  • Ρεάλ - Τσέλσι 2-0 (21' Μπενζεμά, 74' Ασένσιο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Νάπολι - Μίλαν 1-1 (90+3' Όσιμεν / 43' Ζιρού)
  • Τσέλσι - Ρεάλ 0-2 (58', 80' Ροντρίγκο)
  • 19/04 22:00 Ίντερ - Μπενφίκα
  • 19/04 22:00 Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 09 ή 10/05 22:00 Μίλαν - Μπενφίκα ή Ιντερ
  • 09 ή 10/05 22:00 Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 16 ή 17/05 22:00 Μπενφίκα ή Ίντερ - Μίλαν
  • 16 ή 17/05 22:00 Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν - Ρεάλ

Το πρόγραμμα του τελικού

  • 10/06 22:00 Ημιτελικός Α - Ημιτελικός Β ("Ατατούρκ", Κωνσταντινούπολη)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ