SERIE A

Νάπολι - Μίλαν 0-1: Ο Ζιρού ανέβασε στην κορυφή τους ροσονέρι

Ο Ολιβιέ Ζιρού πανηγυρίζει γκολ της Μίλαν κόντρα στην Ίντερ σε ντέρμπι των δύο ομάδων για την Serie A | 5 Φεβρουαρίου 2022
Ο Ολιβιέ Ζιρού πανηγυρίζει γκολ της Μίλαν κόντρα στην Ίντερ σε ντέρμπι των δύο ομάδων για την Serie A | 5 Φεβρουαρίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Με τον Ολιβιέ Ζιρού να σκοράρει στο 49' το πρώτο του εκτός έδρας γκολ στη φετινή Serie A, η Μίλαν πήρε τεράστια νίκη με 1-0 στο Ντιέγκο Μαραντόνα κόντρα στην Νάπολι και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με +2 έναντι της Ίντερ.

Η μάχη του Ντιέγκο Μαραντόνα για την 28η αγωνιστική της Serie A είχε νικήτρια και το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα απέκτησε νέα ένοικο. Αυτή είναι η Μίλαν, με την ομάδα του Στέφανο Πιόλι να επικρατεί με 1-0 της Νάπολι με το χρυσό γκολ του Ολιβιέ Ζιρού στο 49' και να ανεβαίνει μόνη στην κορυφή με 60 πόντους, δύο περισσότερους από τη συμπολίτισσά της Ίντερ που έχει ένα ματς λιγότερο (εκτός έδρας με την Μπολόνια).

Το ματς

Το πολυδιαφημισμένο ματς της 28ης αγωνιστικής της Serie A πέρασε και δεν... ακούμπησε στο πρώτο μέρος, με τις Νάπολι και Μίλαν να παίζουν αμφότερες σε χαμηλό τέμπο και να "καταφέρνουν" να μην δημιουργήσουν ούτε μία τελική φάση μπροστά στις δύο εστίες που θα προκαλούσε έστω κάποια ανησυχία για τον Οσπίνα ή τον Μενιάν.

Η ισορροπία του τρόμου πήγε ωστόσο περίπατο λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρος, με την Μίλαν να παγώνει τους οπαδούς της Νάπολι που έδωσαν βροντερό παρών στο "Ντιέγκο Μαραντόνα". Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τονάλι στο 49' η μπάλα έφτασε στα πόδια του Καλάμπρια που δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, με τον πολυμήχανο Ζιρού να τη βρίσκει και να της αλλάζει πορεία, στέλνοντάς τη στη δεξιά γωνία της εστίας των παρτενοπέι.

Αυτό ήταν 8ο γκολ του Γάλλου φορ στη φετινή Serie A αλλά μόλις το πρώτο εκτός Σαν Σίρο, ενώ είναι εντυπωσιακό πως σε επίπεδο πρωταθλημάτων ήταν το πρώτο του ως φιλοξενούμενος μετά από τις 15 Δεκεμβρίου 2020 και το Γουλβς - Τσέλσι.

Στο 55' οι ροσονέρι είχαν καλή στιγμή με τον Μπενασέρ για το 2-0 ενώ λίγο πριν το 70' οι Σπαλέτι και Πιόλι έκαναν τις πρώτες τους κινήσεις από τον πάγκο, με τη μία της Μίλαν να ήταν αναγκαστική, αφού ο σκόρερ Ζιρού χτύπησε και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Όσο περνούσε η ώρα, οι Μιλανέζοι έδιναν μέτρα στους γηπεδούχους με σκοπό να προστατέψουν το χρυσό 1-0, με την ομάδα του Σπαλέτι να έχει στο 76' ένα καλό σουτ του Ουνάς που έφυγε άουτ και στο 85' ένα πλασέ του Όσιμεν από πλάγια θέση που απέκρουσε ο Μενιάν.

Στο 86' οι ροσονέρι απείλησαν με τον Ερναντέζ υποχρεώνοντας τον Οσπίνα σε δύσκολη επέμβαση ενώ στο 94' ο Σαλεμάκερς αστόχησε σε ένα μοναδικό τετ α τετ, που όμως δεν κόστισε στην Μίλαν, αφού το φινάλε την βρήκε θριαμβεύτρια στην κορυφή.

Σημειώνεται μάλιστα πως έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Νάπολι για δεύτερη διαδοχική σεζόν σε επίπεδο Serie A (1-3 πέρυσι), κάτι που είχε πετύχει τελευταία φορά το 1981.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ρουίθ (76' Μέρτενς), Λομπότκα (82' Λοσάνο), Πολιτάνο (67' Ουνάς), Ζιελίνσκι (82' Ανγκισά), Ινσίνιε (67 Ελμάς), Όσιμεν

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (80' Σαλεμάκερς), Τομόρι, Καλουλού, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Τονάλι (68' Ρέμπιτς), Μεσίας (80' Φλορέντσι), Κεσιέ, Λεάο (90' Ιμπραχίμοβιτς), Ζιρού (68' Κρούνιτς)

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Τα highlights

Ίντερ - Σαλερνιτάνα 5-0

Ουντινέζε - Σαμπντόρια 2-1

Ρόμα - Αταλάντα 1-0

Κάλιαρι - Λάτσιο 0-3

Μπολόνια - Τορίνο 0-0

Φιορεντίνα - Βερόνα 1-1

Τζένοα - Έμπολι 0-0

Βενέτσια - Σασουόλο 1-4

Γιουβέντους - Σπέτσια 1-0

Η βαθμολογία της Serie A

Η επόμενη αγωνιστική

TAGS SERIE A ΝΑΠΟΛΙ ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ