CHAMPIONS LEAGUE

Νάπολι - Λίβερπουλ 4-1: Τρελό πάρτι για τους παρτενοπέι με κομπάρσους τους κόκκινους

Νάπολι - Λίβερπουλ 4-1: Τρελό πάρτι για τους παρτενοπέι με κομπάρσους τους κόκκινους

Η Νάπολι ήταν απολαυστική στο πρώτο 45λεπτο και έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην πελαγοδρομούσα άμυνα της Λίβερπουλ, για να πανηγυρίσει στο φινάλε έναν θρίαμβο με 4-1 στο "Ντιέγκο Μαραντόνα" στην πρεμιέρα του Champions League.

Μία Νάπολι βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της συνάντησε στο διάβα της το βράδυ της Τετάρτης (7/9) μία αποκαρδιωτική Λίβερπουλ και αυτό το ποδοσφαιρικό κοκτέιλ έφερε... έκρηξη στο ηφαιστειώδες "Ντιέγκο Μαραντόνα".

Οι παρτενοπέι ήταν σαρωτικοί, ειδικά στο πρώτο μέρος που πέτυχαν τρία γκολ και είχαν ευκαιρίες για άλλα τόσα, και κάνοντας άψογη διαχείριση στο τελευταίο ημίωρο με το σκορ στο 4-1 έφτασαν σε έναν ανείπωτο θρίαμβο, για την πρεμιέρα των δύο ομάδων στον 1ο όμιλο του Champions League.

Ο Ζιελίνσκι στο 5ο λεπτό έκανε το 1-0, ο Ανγκισά στο 31ο έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του και ο Σιμεόνε έγραψε το 3-0 στο 44' λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (αντί του Όσιμεν που είχε χάσει πέναλτι στο 18'), σε ένα 45λεπτο που οι παίκτες του Σπαλέτι έμοιαζαν να αγωνίζονται σε δύο σκάλες υψηλότερης έντασης και ταχύτητας έναντι των αντιπάλων τους, έχοντας για μαέστρο έναν εκθαμβωτικό Κβαρατσχέλια στο ντεμπούτο του στο Champions League.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους βρήκαν τους παρτενοπέι να πετυχαίνουν και τέταρτο γκολ, με τον Ζιελίνσκι, απέναντι στην παραπαίουσα άμυνα της Λίβερπουλ, με τους ρεντς από την πλευρά τους να μειώνουν στο 49' με τον Λουίς Ντίας αλλά το γκολ αυτό να μην είναι εφαλτήριο αντεπίθεσης αλλά... παρηγοριάς.

Και αυτό γιατί παρά τις μαζεμένες αλλαγές του Κλοπ λίγο μετά το 60', το ποτάμι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω, με την Νάπολι να διατηρεί τον έλεγχο και να φτάνει σε ένα επιβλητικό 4-1, που βάζει φωτιά στον 1ο όμιλο του Champions League από τη στιγμή που η Λίβερπουλ βρίσκεται με το καλημέρα να κυνηγάει στην βαθμολογία τον Άγιαξ (4-0 την Ρέιντζερς) και τους παρτενοπέι.

Το ματς

Η Νάπολι μπήκε πολύ δυναμικά στο ματς έχοντας σουτ του Όσιμεν στο αριστερό δοκάρι από πλάγια θέση, μόλις στα 42 δευτερόλεπτα, με τη φάση αυτή να αποτελεί πρελούδιο για αυτά που θα έβλεπαν με ενθουσιασμό σε όλο το πρώτο μέρος οι φίλοι των παρτενοπέι. Και αυτό γιατί το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει, με τους αφιονισμένους παρτενοπέι να κερδίζουν πέναλτι μετά από χέρι του Μίλνερ μέσα στη μεγάλη περιοχή και τον Ζιελίνσκι να τους βάζει μπροστά στο σκορ στο 5'.

Στο 18ο λεπτό θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους ξανά από την άσπρη βούλα (σε πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής μετά από χρήση του VAR για αντικανονικό μαρκάρισμα του Φαν Ντάικς στον Όσιμεν) όμως ο Άλισον έπιασε την εκτέλεση του Όσιμεν ενώ λίγο αργότερα έγινε ο Φαν Ντάικ φύλακας-άγγελος της κόκκινης εστίας κόβοντας στη γραμμή το πλασέ του Κβαρατσχέλια.

Όσο και να προσπαθούσαν όμως οι παίκτες του Κλοπ να αποφύγουν το μοιραίο, αυτό ήταν αδύνατο, με τους γηπεδούχους να είναι κυριαρχικοί στο παιχνίδι και να κάνουν φύλλο και φτερό την εύθραστη αμυντική γραμμή των αντιπάλων τους, με χαρακτηριστική τη φάση του 31', όπου οι Κβαρατσχέλια, Ζιελίνσκι και Ανγκισά συνδυάστηκαν και ο τελευταίος έκανε το 2-0 με πλασέ.

Στο 44ο λεπτό το γαλάζιο πάρτι στο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με τον Χιοβάνι Σιμεόνε να αξιοποιεί ασίστ του Κβαρατσχέλια και να κάνει το 3-0 λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο χορτάρι, στο ντεμπούτο του στο Champions League.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε την Νάπολι να μπαίνει εξίσου δυνατά και να πετυχαίνει το 4-0 με τον Ζιελίνσκι στο 47', με τον Λουίς Ντίας να απαντάει στο 49' με εξαιρετικό σουτ μειώνοντας σε 4-1 αλλά την αντίδραση της Λίβερπουλ να μην έρχεται ποτέ.


Οι παίκτες του Σπαλέτι φρόντισαν στο τελευταίο ημίωρο να "σβήσουν" το ματς κλείνοντας τους χώρους στην περυσινή φιναλίστ του τελικού του Champions League και το φινάλε τους βρήκε να πανηγυρίζουν με 4-1, αρχίζοντας εντυπωσιακά τη φετινή περιπέτειά τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Κιμ, Ραχμάνι, Ολιβέρα (74' Ρούι), Λομπότσκα, Ανγκισά, Πολιτάνο (58' Λοσάνο), Ζιελίνσκι (74' Ελμάς), Κβαρατσχέλια (57' Τζέρμπιν), Όσιμεν (41' Σιμεόνε)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ (46' Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (63' Τιάγκο), Έλιοτ (77' Μέλο), Ντίας, Σαλάχ (62' Ζότα), Φιρμίνο (62' Νούνιες)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ