SERIE A

Νάπολι - Κάλιαρι 2-0: Ασταμάτητοι οι παρτενοπέι, γιόρτασαν το "6 στα 6" με Όσιμεν και Ινσίνιε

Ο Λορέντσο Ινσίνιε πανηγυρίζει με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς στο Champions League κόντρα στην Παρί | 24 Οκτωβρίου 2018
Ο Λορέντσο Ινσίνιε πανηγυρίζει με τη φανέλα της Νάπολι σε ματς στο Champions League κόντρα στην Παρί | 24 Οκτωβρίου 2018 @2018 FRANCOIS MORI/AP IMAGES

Η Νάπολι συνεχίζει τη φρενήρη πορεία της στο φετινό Καμπιονάτο, με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να υποτάσσει και την Κάλιαρι με τα γκολ των Όσιμεν και Ινσίνιε και να κάνει το "6 στα 6", που την κρατά μόνη στην κορυφή και στο +2 από την Μίλαν.

Γιορτή για ένα ακόμα ματς για την Νάπολι! Η ομάδα του ιταλικού Νότου δεν λέει να αφήσει το πόδι από το γκάζι και συνεχίζει να προκαλεί στέλνει μηνύματα τίτλου προς πάσα κατεύθυνση, με το νέο θύμα της το βράδυ της Κυριακής (26/9) να είναι η Κάλιαρι την οποία και υπέταξε με σκορ 2-0.

Ο Όσιμεν στο 11' και ο Ινσίνιε στο 57' υπέγραψαν τα γκολ της νίκης, που ήταν η έκτη διαδοχική από την αρχή της Serie A για τους παρτενοπέι (έμεινε στον πάγκο ο Κώστας Μανωλάς) και η οποία τους έφερε στους 18 βαθμούς, με +2 από την 2η Μίλαν και +4 από την 3η Ίντερ.

Το ματς

Η Νάπολι γνώριζε πως ήθελε μόνο τρίποντο για να βρεθεί μόνη στην κορυφή μετά το νικηφόρο πέρασμα της Μίλαν από την έδρα της Σπέτσια και φρόντισε από νωρίς να βρεθεί σε θέση ισχύος απέναντι στην Κάλιαρι, που βρίσκεται από την αρχή της σεζόν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό, με τον Ζιελίνσκι να βρίσκει με εξαιρετική ασίστ τον Όσιμεν στο ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Νιγηριανό να εκτελεί τον Κράνιο, για να κάνει το 1-0 με το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Η συνέχεια του αγώνα απαιτούσε διαχείριση από τους παίκτες του Λουτσέσκου και αυτοί όχι μόνο φρόντισαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία του Οσπίνα για τρίτο σερί ματς (μετά τις τεσσάρες εκτός έδρας απέναντι σε Ουντινέζε και Σαμπντόρια) αλλά βρήκαν και δεύτερο γκολ πριν τη συμπλήρωση μίας αγωνιστικής ώρας για να κλειδώσουν τη νίκη.

Πρωταγωνιστές τα δύο μεγάλα κανόνια των παρτενοπέι στην επίθεση, Όσιμεν και Ινσίνιε, με τον πρώτο να κερδίζει πέναλτι μετά από ντρίμπλα του στον Γκοντίν όπου τον ανάγκασε να τον ανατρέψει εντός περιοχής και τον δεύτερο να εκτελεί με τέλειο πλασέ στο κέντρο της εστίας τον Κράνιο. Με το γκολ αυτό μάλιστα, ο καπιτάνο της Νάπολι όχι μόνο σφράγισε το "6 στα 6" αλλά γιόρτασε και ιδανικά τη συμπλήρωση 400 αγώνων με τη φανέλα των παρτενοπέι σε όλες τις διοργανώσεις.

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ανγκισά, Φαμπιάν (88' Ντέμε), Ζιελίνσνσκι (69' Ελμάς), Πολιτάνο (69' Λοσάνο), Όσιμεν (77' Πετάνια), Ινσίνιε (77' Ούνας)

ΚΑΛΙΑΡΙ: Κράνιο, Κάσερες, Γκοντίν, Βαλουκίεβιτς (69' Τσεπιτέλι), Τζάπα, Μάριν, Στρότμαν (85' Γκράσι), Ντεϊόλα (69' Μπαλντέ), Λυκογιάννης (85' Περέιρο), Ναντές, Πέδρ

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικης στη Serie A

Τα highlights της αγωνιστικής

Σπέτσια - Μίλαν 1-2

Ίντερ - Αταλάντα 2-2

Τζένοα - Βερόνα 3-3

Γιουβέντους - Σαμπντόρια 3-2

Ουντινέζε - Φιορεντίνα 0-1

Σασουόλο - Σαλερνιτάνα 1-0

Έμπολι - Μπολόνια 4-2

Λάτσιο - Ρόμα 3-2

Η βαθμολογία της Serie A

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑΠΟΛΙ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ