ΝΑΠΟΛΙ

Νάπολι: Επίσημος δημότης της Νάπολης ο Σπαλέτι

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σε ματς της Ιταλίας απέναντι στην Ουκρανία για τα προκριματικά του Euro 2024 | 12 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σε ματς της Ιταλίας απέναντι στην Ουκρανία για τα προκριματικά του Euro 2024 | 12 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι λατρεύεται σαν θεός στη Νάπολι, καθώς η κατάκτηση της Serie A μετά από 33 χρόνια έβγαλε στους δρόμους μια ολόκληρη πόλη, με την κοινωνία και την πολιτεία της ιταλικής πόλης να του το ξεπληρώνουν με την ύψιστη τιμή.

Στα βιβλία της ιστορίας της Νάπολι υπάρχει γραμμένο με χρυσά γράμματα από τον Μάιο του 2023 το όνομα του Λουστιάνο Σπαλέτι, καθώς ο Ιταλός προπονητής οδήγησε τους Παρτενοπέι στο Scudetto μετά από 33 ολόκληρα χρόνια.

Πλέον, η λατρεία του 64χρονου τεχνικού έχει πάρει και επίσημη μορφή, αφού το πρωί της Πέμπτης (07/12) σε μια λαμπρή τελετή ο δήμαρχος της Νάπολης του απένειμε τον τίτλο του επίσημου δημότη της πόλης.

Ο Σπαλέτι έδωσε κάτι παραπάνω από τον πρώτο μεγάλο τίτλο στη Νάπολι μετά την εποχή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, κάτι που τονίστηκε και από τους προσκεκλημένους, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τον φτωχό Νότο της Ιταλίας.

Ο νυν προπονητής της εθνικής Ιταλίας έλαβε μια περγαμηνή και το μετάλλιο της πόλης, υπέγραψε στο βιβλίο τιμής της Νάπολης και δήλωσε εμφανώς συγκινημένος: "Νιώθω μεγάλη ευθύνη, ευχαριστώ τον δήμαρχο και όλο το δημοτικό συμβούλιο. Η σκέψη μου πηγαίνει σε όλους τους συνεργάτες που δούλεψαν μαζί μου την περασμένη σεζόν. Πάνω από όλα τους παίκτες που είναι οι δημιουργοί της ομορφιάς που βγήκε την περασμένη σεζόν, αναγκάζοντας τους πάντες να στείλουν αυτές τις εικόνες σε όλο τον κόσμο. Νιώθω μια απερίγραπτη συγκίνηση και δεν ξέρω αν μου αξίζουν όλα αυτά".

Κλείνοντας τον λόγο του, ο Σπαλέτι αναφέρθηκε στο αιώνιο -πλέον- δέσιμό του με τη Νάπολι και την επιτυχία της περσινής ονειρικής πορείας: "Όταν έγινα προπονητής της Νάπολι, μου είπαν ότι ήταν δύσκολο να γεμίσει το γήπεδο, αλλά αντίθετα ο Μαραντόνα έχει γεμίσει γαλάζιες καρδιές εδώ και δύο χρόνια. Το να πείσουμε τους Ναπολιτάνους να επιστρέψουν στο σπίτι τους, είναι μια από τις πιο σημαντικές νίκες που έχουμε πετύχει. Τώρα το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι η Νάπολη είναι το σπίτι μου".

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ