CHAMPIONS LEAGUE

Νάπολι - Άιντραχτ 3-0: Έγραψε ιστορία με πάρτι που έστησε ο Όσιμεν στο "Ντιέγκο Μαραντόνα"

Νάπολι - Άιντραχτ 3-0: Έγραψε ιστορία με πάρτι που έστησε ο Όσιμεν στο "Ντιέγκο Μαραντόνα"
@2023 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Με πρωταγωνιστή τον Βίκτορ Όσιμεν που σκόραρε δις, η Νάπολι επιβλήθηκε με 3-0 της Άιντραχτ και σε συνδυασμό με τη νίκη της και στο πρώτο ματς σφράγισε θριαμβευτικά την πρόκριση στους "8" του Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Νάπολι έδειχνε από τον περασμένο Σεπτέμβριο πως είναι μία από τις ομάδες που θα αφήσουν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ποδοσφαιρική υφήλιο τη φετινή σεζόν και αυτό συνεχίζει να το κάνει εδώ και πολλούς μήνες με απίστευτη συνέπεια σε Ιταλία και Ευρώπη.

Εντός των συνόρων έχει σπάσει κάθε κοντέρ αφού τρέχει ρεκόρ 22-2-2 στις πρώτες 26 αγωνιστικές της Serie A και καλπάζει χωρίς αντίπαλο προς το τρίτο σκουντέτο της ιστορίας της και πρώτο μετά από 33 χρόνια (είναι στο +18 από την 2η Ίντερ) ενώ στην Ευρώπη κάνει την καλύτερη πορεία που είχε ποτέ.

Τρανή απόδειξη το μπρα ντε φερ της με την Άιντραχτ στη φάση των "16" του Champions League, με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να υποτάσσει με 2-0 στην Φρανκφούρτη τη περυσινή κάτοχο του Europa League και να την ρίχνει οριστικά στο καναβάτσο το βράδυ της Τετάρτης (15/03) φιλοδωρώντας με την τρία γκολ στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα".

Το φινάλε της αναμέτρησης βρήκε τους οπαδούς της να παραληρούν με ενθουσιασμό για το "4 στα 4" εντός έδρας φέτος στην Ευρώπη και να ονειρεύονται ακόμα και το τρόπαιο, με την παρέα των Όσιμεν και Κβαρατσχέλια από την πλευρά της να μπορεί να φουσκώνει ήδη με καμάρι για το γεγονός πως έφτασε την Νάπολι για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "8" της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ματς

Η Νάπολι δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τη λογική να παίξει συντηρητικά για να προστατέψει το υπέρ της 2-0 από τον πρώτο αγώνα αλλά να διευρύνει το αβαντάζ της, με το πόδι να είναι πατημένο στο γκάζι και τον Κέβιν Τραπ να έχει μπόλικη δουλειά.

Μόλις στο 1ο λεπτό χρειάστηκε να κάνει την πρώτη θετική του επέμβαση αποκρούοντας το σουτ του Πολιτάνο, με τον κίπερ της Άιντραχτ να είναι ο φύλακας-άγγελος της ομάδας του Όλιβερ Γκλάσνερ μέχρι το 45', σταματώντας τους Όσιμεν (15'), Κβαρατσχέλια (19', 42') σε μεγάλες φάσεις για γκολ που δημιούργησαν.

Ωστόσο, με την Νάπολι να είναι κυρίαρχος και να πιέζει τους Γερμανούς, το γκολ έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου και ήρθε για τους παρτενοπέι στο 45+2', με τον Πολιτάνο να βγάζει σέντρα από τα δεξιά και τον Όσιμεν να απογειώνεται στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, για να τη στείλει συστημένη στην αριστερή γωνία της εστίας του Τραπ και να γράψει το 1-0 (πρώτος παίκτης της Νάπολι που σκοράρει και στα δύο ματς νοκ-άουτ σειράς του Champions League).

Όσοι περίμεναν κάποια αντίδραση από πλευράς Άιντραχτ στο δεύτερο μέρος, διαπίστωσαν πολύ γρήγορα πως δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, με την Νάπολι να συνεχίζει να είναι κυρίαρχος και να ψάχνει και άλλο γκολ.

Αυτό δεν ήρθε στο 52' μετά από εντυπωσιακή σόλο ενέργεια και σουτ του Κιμ που πέρασε άουτ, αλλά ένα λεπτό αργότερα, με τον Ντι Λορέντσο να σερβίρει με γύρισμα από τα δεξιά και τον Όσιμεν να προωθεί τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή, για να πανηγυρίσει το 4ο γκολ του στο φετινό Champions League και 23ο συνολικά σε 28 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι Καμάντα και Μπορέ προσπάθησαν να "ξυπνήσουν" την Άιντραχτ όμως δεν ήταν εύστοχοι στις ευκαιρίες που είχαν στο 57' και στο 58' αντίστοιχα, με τον Κβαρατσχέλια να απειλεί και αυτός με τη σειρά του στο 61' (τον σταμάτησε ο Τραπ) και να έρχεται το 3-0 στο 64ο λεπτό.

Μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Ζιελίνσκι σε ανατροπή του από τον Σο, ο Πολωνός διεθνής μέσος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Τραπ για να γράψει το 3-0, που διατηρήθηκε σχεδόν άκοπα από τους Ναπολιτάνους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

  • ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ (66' Ζεζούς), Ρούι, Ανγκισά, Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74' Εντομπελέ), Πολιτάνο (66' Λοσάνο), Όσιμεν (81' Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (74' Έλμας)
  • ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Μπούτα, Τούτα, Εντικά, Λεντς (67' Μαξ), Ρόντε (74' Γιάκιτς), Σο, Κνάουφ (62' Αλιντού), Γκέτσε, Καμάντα, Μπορέ

Οι ομάδες των προημιτελικών

  1. Μπενφίκα
  2. Τσέλσι
  3. Μπάγερν
  4. Μίλαν
  5. Μάντσεστερ Σίτι
  6. Ίντερ
  7. Ρεάλ
  8. Νάπολι

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

  • Μπενφίκα - Μπριζ 5-1 (38' Ράφα Σίλβα, 45+2', 57' Ράμος, 71' πέν., 77' Νέρες / 87' Μέιχερ) [2-0]
  • Τσέλσι - Ντόρτμουντ 2-0 (43' Στέρλινγκ, 53' πέν. Χάβερτς) [0-1]
  • Τότεναμ - Μίλαν 0-0 [0-1]
  • Μπάγερν - Παρί 2-0 (61' Τσούπο Μότινγκ, 89' Γκνάμπρι) [1-0]
  • Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία 7-0 (22' πέν., 24', 45+2', 53', 57' Χάλαντ, 49' Γκιντογάν, 90+2' Ντε Μπρόινε) [1-1]
  • Πόρτο - Ίντερ 0-0 [0-1]
  • Νάπολι - Άιντραχτ 3-0 (45+2' 53' Όσιμεν, 64' πεν. Ζιελίνσκι) [2-0]
  • Ρεάλ - Λίβερπουλ 1-0 (78' Μπενζεμά) [5-2]
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ