ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

"Να επαναφέρουμε την ισορροπία στην ομάδα"

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΟΚ
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΟΚ MOTIONTEAM

Τι δήλωσε ο βοηθός του Λάζλο Μπόλονι, Ζοακίμ Πρέτο, για τον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν, την δεκαετή συνεργασία του με τον Ρουμάνο τεχνικό, αλλά και για πολλά ακόμη ζητήματα.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε ο Ζοακίμ Πρέτο. Ο βοηθός του Λάζλο Μπόλονι, αναφέρθηκε στην συμφωνία του με τον "Δικέφαλο", την συνεργασία του με τον Ρουμάνο τεχνικό, αλλά και πως φαντάζεται ο ίδιος τους "ασπρόμαυρους" για τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε για:

Το πώς έφθασε μέχρι τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ: " Βάσει των όσων ήξερα για την ομάδα ήμουν θετικός στο να δουλέψω στον ΠΑΟΚ. Θα ήταν για μένα μια πρόκληση να είμαι στη συγκεκριμένη ομάδα. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Φερνάντο Σάντος στο σπίτι του, αλλά και με τον Ροζάριο. Μένουμε και οι δυο 150 μέτρα από το γήπεδο της Μπενφίκα. Με βοήθησε ακόμα και ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο τον οποίο γνωρίζω πριν ακόμα εμπλακεί ο ίδιος στον ΠΑΟΚ. Με τον Ζουστίνο με τον οποίο είχα συνεργαστεί στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας δε μπόρεσα να έχω επαφή. Τα βρήκα όλα όπως μου τα περιέγραψαν".

Τη δεκαετή συνεργασία του με τον Μπόλονι: " Η πρώτη φορά που δουλέψαμε μαζί ήταν στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας το 2001. Ήμουν τότε ο πρώτος προπονητής της ομάδας και προσπάθησα να τον βοηθήσω στην εμπειρία του στο Πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Ακολούθως ο Μπόλονι με κάλεσε να τον ακολουθήσω στη Γαλλία. Όσο περνούσα να τα χρόνια αρχίσαμε να δένουμε. Όταν δυο προπονητές συνδυάζονται μπορεί ο ένας να δώσει πράγματα στον άλλο και να βοηθήσουν έτσι μια ομάδα περισσότερο".

Πώς φαντάζεται τον ΠΑΟΚ των Μπόλονι-Πρέτο: " Οι ομάδες μας έχουν χαρακτήρα και είναι κάτι που το βρήκαμε στον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι σημαντικό αν υπάρχει ως βάση. θα πρέπει να δουλέψουμε στον οργανωτικό τομέα και ειδικά στο θέμα της άμυνας, διότι πέρυσι ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πολλά γκολ. Στόχος μας είναι επιστρέψουμε στους αριθμούς του Φερνάντο Σάντος στα 16 γκολ παθητικό τη χρονιά που γνωρίζω οτι είναι ένα ρεκόρ για τον ΠΑΟΚ. Πρώτος στόχος όταν ήρθα εδώ ήταν να δω όλα τα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ πέρυσι. βάσει αυτού, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν. Δεν είναι απίθανο μια ομάδα με τους ίδιους παίκτες να έχει διαφορετικά αποτελέσματα από χρονιά σε χρονιά. Πρέπει να αλλάξουμε πράγματα σε θέμα οργάνωσης και συλλογικότητας".

Το αν θα εμφανιστεί ένας νέος ΠΑΟΚ, με δεδομένο ότι ο κορμός παραμένει ίδιος: " Αυτός είναι ο στόχος. Υπάρχουν πολλές συνιστώσες που καθορίζουν ένα αποτέλεσμα. Εμείς θέλουμε να βάλουμε τη δική μας φιλοσοφία, να την απορροφήσουν οι παίκτες και να το βγάλουν στο γήπεδο. Θέλουμε να επαναφέρουμε την ισορροπία στην ομάδα. Πρέπει να δούμε τι πέτυχε η ομάδα στα δυο τελευταία χρόνια του Σάντος και τι πέρυσι, να βρούμε τις διαφορές και να μάθουμε να αμυνόμαστε καλύτερα και να μπορούμε να σκοράρουμε".

Το αμυντικό πρόβλημα: " Όταν μιλάμε για τα γκολ που δέχεται μια ομάδα, αυτό αφορά όλη την ομάδα. Μπορεί ένα γκολ παθητικό για την ομάδα να έρθει από λάθος της επίθεσης. Δε φταίνε πάντα μόνο η άμυνα ή οι αμυντικοί. Έχετε παρακολουθήσει πιστεύω πολλά από τα περσινά παιχνίδια και στις στημένες φάσεις η ομάδα αμύνεται συνολικά. Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και πολλές φορές το αποτέλεσμα".

Το αν φθάνει ο χρόνος να καλυφθούν τα προβλήματα: " Έχουμε τα δυο πρώτα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ και έχουμε ελάχιστο χρόνο. Δύσκολα θα δούμε μεγάλες διαφορές. Εμείς προσπαθούμε να δουλέψουμε για να βγάλει η ομάδα νέα στοιχεία. Το ίδιο θα γίνει και με τους νέους ποδοσφαιριστές τους οποίους στην ομάδα τους πιστεύουν και εμείς θεωρούμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν, όμως αυτό δε μπορεί να γίνει τουλάχιστον στα πρώτα παιχνίδια".

Το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας: " Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή τη χρονιά θα πρέπει να ανανεώσουμε την ομάδα γι' αυτό και οι παίκτες που θα έρθουν από την ακαδημία θα αρχίσουν σιγά - σιγά να αποκτούν ρόλο στην ομάδα. Δεν μπορείς να δίνεις συνεχώς χρόνο στους μεγαλύτερους. Αυτό, όμως, θα πρέπει αυτό να γίνει ισορροπημένα. Όταν υπάρχουν 22 παίκτες στο ίδιο επίπεδο μπορεί να χτυπήσεις τρεις διοργανώσεις. Θα μπορούσε να γίνει ροτέισον, αλλά θα πρέπει αυτό να το δούμε στη πράξη, αν δηλαδή θα χρειαστεί να διαλέξουμε διοργάνωση όπου θα χρησιμοποιούνται παίκτες ώστε να έχουμε ένα συνολικό αποτέλεσμα".

Το αν αποτελεί πρόβλημα το ότι η ομάδα στηρίζεται στο έμψυχο υλικό της περασμένης σεζόν: " Όταν δεν έχεις τους παίκτες να παίξεις το σύστημα που επιθυμείς πρέπει να προσαρμοστείς. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα που για τον προπονητή είναι το ιδανικό αλλά υπάρχει και το β' πλάνο για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στην ομάδα. Όταν έχεις μια φιλοσοφία πρέπει αυτή να ξεκινάει από την δεύτερη ομάδα. Υπάρχει "απόσταση" ανάμεσα στους έμπειρους και στους παίκτες από τη δεύτερη ομάδα και αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο".

Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων: " Αυτό το σκάνδαλο ξεκίνησε όταν βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψω. Είναι πιστεύω μια καλή και μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Αυτό έγινε στην Ιταλία, διότι όλοι προσπάθησαν να σβήσουν τα προβλήματα που υπήρχαν".

Τι τον συμβούλεψε ο Σάντος να προσέχει στη Θεσσαλονίκη: " Τους δημοσιογράφους".

TAGS ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ