CHAMPIONS LEAGUE

Μπριζ - Πόρτο 0-4: Διέλυσε τους πρωτοπόρους και έβαλε πλώρη για τα νοκ άουτ

Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπριζ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Γιαν Μπρεϊντέλ", Μπριζ | Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2022
Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπριζ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Γιαν Μπρεϊντέλ", Μπριζ | Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2022 © 2022 GEERT VANDEN WIJNGAERT/ASSOCIATED PRESS

Η Πόρτο έγινε η πρώτη ομάδα που σκόραρε κόντρα στην Μπριζ, η πρώτη ομάδα που νίκησε τους Βέλγους και με το επιβλητικό 4-0 στο "Γιαν Μπρεϊντέλ" ετοιμάζεται να την ακολουθήσει στα νοκ άουτ του Champions League από το 2ο όμιλο.

Η Μπριζ δεν είχε δεχθεί γκολ ούτε είχε ηττηθεί σε τέσσερις αγωνιστικές στο 2ο όμιλο του Champions League, μέχρι να υποδεχθεί την Πόρτο στο "Γιαν Μπρεϊντέλ". Οι "δράκοι" πέρασαν σαν σίφουνες με 4-0 και βάζουν πλώρη για τα νοκ άουτ.

Οι Βέλγοι είχαν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στην επόμενη φάση του θεσμού και παρότι παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς, ήταν εμφανές από τα πρώτα λεπτά ότι δεν είχαν το ίδιο κίνητρο. Εξάλλου, η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο προερχόταν από εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με την Μπενφίκα και δεν είχε περιθώρια για νέα κομβική γκέλα.

Οι ευκαιρίες των φιλοξενουμένων διαδεχόταν η μία την άλλη κι αν η τελική επιλογή σε σουτ ή πάσα ήταν πιο προσεκτική, το σκορ θα είχε πάρει έκταση από το 1ο ημίχρονο. Ο Σιμόν Μινιολέ ήταν ο μοναδικός παίκτης της Μπριζ που έπιασε απόδοση προηγουμένων αγωνιστικών, αλλά δεν αρκούσε.

Ο Μεχντί Ταρεμί άνοιξε το δρόμο της νίκης στο 33' και στο 2ο ημίχρονο οι Εβανίλσον, Στέφεν Εουστάκιο και ο Ιρανός με το δεύτερο τέρμα του έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πορτογάλων.

Η Μπριζ είχε την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο γκολ του 2ου μέρους και να ισοφαρίσει σε 1-1 όταν κέρδισε πέναλτι, όμως ο Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε την προσπάθεια του Χανς Βάνακεν. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας βγήκε νωρίτερα απ' την εστία του και γι' αυτό απέκρουσε το σουτ, με συνέπεια ο διαιτητής (μέσω VAR) να διατάξει επανάληψη. Ο Κόστα έκανε το ίδιο και στην εκτέλεση του Νόα Λανχ κι έτσι έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας με τρεις αποκρούσεις σε πέναλτι την ίδια σεζόν στο θεσμό.

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Οντόι (71' Μέιγερ), Μέχελε, Σιλά (71' Μπογιατά), Σκοβ Όλσεν (71' Νούσα), Νίλσεν (80' Οντόρ), Ονιεντίκα (80' Μπαλάντα), Βάνακεν, Μπιουκάναν, Τζουτγκλά, Λανχ

ΠΟΡΤΟ: Ντ. Κόστα, Πεπέ (88' Μαρτίνεθ), Καρντόζο, Κάρμο, Σανουσί (77' Γουέντελ), Οτάβιο, Ουρίμπε, Εουστάκιο (77' Μπρ. Κόστα), Γκαλένο (78' Βερόν), Ταρεμί, Εβανίλσον (88' Κονσεϊσάο)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

  • Μπριζ - Πόρτο 0-4 (33', 70' Ταρεμί, 57' Εβανίλσον, 60' Εουστάκιο)
  • 26/10 22:00 Ατλέτικο - Λεβερκούζεν

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

  • 01/11 19:45 Λεβερκούζεν - Μπριζ
  • 01/11 19:45 Πόρτο - Ατλέτικο
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ