CHAMPIONS LEAGUE

Μπριζ - Μπενφίκα 0-2: Η ομάδα του Βλαχοδήμου με το 1,5 πόδι στα προημιτελικά του Champions League

Ο Γκονσάλο Ράμος πανηγυρίζει το γκολ του στο Μπενφίκα - Μίντιλαντ για το Champions League | 2 Αυγούστου 2022
Ο Γκονσάλο Ράμος πανηγυρίζει το γκολ του στο Μπενφίκα - Μίντιλαντ για το Champions League | 2 Αυγούστου 2022 © 2022 AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου έκανε το καθήκον της και με το παραπάνω στο "Γιαν Μπρεϊντέλ" και με το 2-0 επί της Μπριζ έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Η Μπενφίκα έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League αφού επιβλήθηκε με 2-0 της Μπριζ στο "Γιαν Μπρεϊντέλ".

Το πέναλτι του Ζοάο Μάριο και το γκολ του Νταβίντ Νέρες στο 2ο μέρος έχρισαν τους "αετούς" του Οδυσσέα Βλαχοδήμου απόλυτο φαβορί για την πρόκριση από τη φάση των 16, την οποία καλείται να σφραγίσει στις 7 Μαρτίου στη Λισαβόνα.

Η Μπριζ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ανάγκασε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στην πρώτη και μοναδική σημαντική επέμβασή του, σε προσπάθεια του Τατζόν Μπουκάναν από αριστερά. Η κυριαρχία των Βέλγων διήρκεσε περίπου ένα 20λεπτο, χωρίς να δημιουργήσουν κάτι παραπάνω, με επιθέσεις κυρίως από τις πτέρυγες.

Οι Πορτογάλοι ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό από εκεί και πέρα και απείλησαν με κεφαλιές του Αντόνιο Σίλβα και του Γκονσάλο Ράμος και με μια προβολή του Ράφα Σίλβα που βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Σιμόν Μινιολέ.

Η τελευταία επικίνδυνη στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους όμως, που έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Καμάλ Σογουά, σε φάση που υπήρχε οφσάιντ κι έτσι το 0-0 δεν άλλαξε.

Το 2ο μέρος άρχισε με γκολ, έπειτα από μαρκάρισμα του Τζακ Χέντρι στον Ράμος. Ο Ζοάο Μάριο εκτέλεσε εύστοχα κι έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Η αντίδραση του Ρόγκερ Σμιτ ήταν να φρεσκάρει την ομάδα του με τους Γκονσάλο Γκέντες και Νταβίντε Νέρες, που πρόσθεσαν ταχύτητα, σε ένα χρονικό σημείο όπου η Μπενφίκα επέλεξε να αφήσει την μπάλα στην Μπριζ.

Ο Σκοτ Πάρκερ απ' την πλευρά του έριξε στη μάχη πρώτα τον Κάσπερ Νίλσεν και στη συνέχεια τον Φεράν Τζουτγκλά, όμως δεν πήρε πίσω αυτά που θα περίμενε ως προς την επιθετική λειτουργία.

Η Μπενφίκα κράτησε με περίσσια άνεση το μηδέν στην άμυνα και εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά και τα λάθη της Μπριζ, με τον Νέρες να γράφει το 2-0 στο 88' και ουσιαστικά να στέλνει τους "αετούς" στα προημιτελικά.

  • ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μάτα, Μέχελε, Χέντρι, Μπουκάναν, Βάνακεν, Οντόι (65' Νίλσεν), Ονιεντίκα, Μέιχερ, Λανχ, Σογουά (79' Τζουτγκλά)
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπα, Α. Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Λουίς, Σικίνιο, Άουρσνες, Μάριο (90+4' Νέβες), Ρ. Σίλβα (65' Νέρες), Ράμος (66' Γκέντες)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ