PREMIER LEAGUE

Μπράιτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Την ταπείνωσε και έθεσε σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Οι παίκτες της Μπράιτον πανηγυρίζουν γκολ στην έδρα της Άρσεναλ σε ματς της Premier League | 9 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Μπράιτον πανηγυρίζουν γκολ στην έδρα της Άρσεναλ σε ματς της Premier League | 9 Απριλίου 2022 @2022 IAN WALTON/AP IMAGES

Η Μπράιτον διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0 και πλέον οι "κόκκινοι διάβολοι" κινδυνεύουν ακόμα και με απώλεια του ευρωπαϊκού "εισιτηρίου" που έμοιαζε βέβαιο από την αρχή της σεζόν.

Η Μπράιτον ταπείνωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0 για την 37η αγωνιστική της Premier League, ένα σκορ που την...αδικεί, αφού είχε καλές ευκαιρίες για ακόμα ευρύτερη νίκη. Το αποτέλεσμα αυτό θέτει σε κίνδυνο το (όποιο) ευρωπαϊκό "εισιτήριο" στο οποίο ποντάρουν οι "κόκκινοι διάβολοι", που θέλουν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας.

Το 1ο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν απείλησε την αντίπαλη εστία, με μία εξαίρεση. Στο 15ο λεπτό, ο Μόιζες Καϊσέδο με σουτ εκτός περιοχής που δεν μπορούσε να δει ο Νταβίδ ντε Χέα λόγω σωμάτων έκανε το 1-0 και κατάφερε το πρώτο πλήγμα στην ψυχολογία των "κόκκινων διαβόλων".

Η εκκίνηση του 2ου μέρους ήταν εντυπωσιακή από τους παίκτες του Γκράχαμ Πότερ. Στο 49' ο Μαρκ Κουκουρέγια, στο 57' ο Πάσκαλ Γκρος και στο 60' ο Λεάντρο Τροσάρ σμπαράλιασαν την άμυνα της Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα, μία εκ των οποίων κατέληξε στο δοκάρι, με συνέπεια να δικαιούνται μεγαλύτερο σκορ.

Η τραγική εικόνα των φιλοξενουμένων επιστεγάστηκε με μία αλλαγή του Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος απέσυρε έναν μεσοεπιθετικό, τον Μάτα, για να βάλει έναν κεντρικό αμυντικό, τον Χάρι Μαγκουάιρ, στο 70ό λεπτό. Ο Άγγλος διεθνής είχε δοκάρι λίγο αργότερα, όμως η αντίδραση της Γιουνάιτεντ δεν ήρθε ποτέ.

Τα αποτελέσματα της 36ης αγωνιστικής

Τα highlights

Τσέλσι - Γουλβς 2-2

Μπέρνλι - Άστον Βίλα 1-3

Μπρέντφορντ - Σαουθάμπτον 3-0

Κρίσταλ Πάλας - Γουότφορντ 1-0

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ